După cum se spune – vremea cea mai rea este vremea temporară – și asta pentru că, nu este foarte clar ce anume ar trebui să purtăm. În ciuda temperaturilor mai ridicate, există încă un risc ridicat de răcire bruscă sau precipitații. Prin urmare, ce încălțăminte va funcționa cel mai bine ca încălțăminte pentru sezonul de tranziție. Vei afla citind articolul de mai jos.

Botinele atemporale, bocancii din ce în ce mai populari sau, poate cizmele, dar fără încălzire? Descoperă propunerile noastre pentru încălțăminte de tranziție pentru femei.

Botinele de tranziție pentru femei

Nu întâmplător botinele sunt considerate modele clasice de pantofi pentru femei. Cu o pereche de botine clasice din piele vei putea construi cu ușurință o garderobă capsulă. Vor fi utile pentru multe stilizări, și astfel – și pentru cele din sezonul de tranziție.

Cea mai bună soluție vor fi, totuși, modelele din piele naturală netedă (clasică, eco sau lăcuită), fără încălzire suplimentară. Acestea nu vor fi la fel de sensibile la umezire ca cele din piele brută, iar în cazul unei temperaturi mai scăzute, trebuie doar să îi porți alături de șosete groase.

Sneakerșii peste glezne

Partea superioară a multor modele de adidași la modă, care sunt un simbol al stilului streetwear, se termină deasupra gleznei. Datorită acestui fapt, sneakerșii sunt perfecți pentru sezonul de tranziție. Deși sunt mai ușori decât modelele de trappers, vor proteja în continuare partea de picior expusă la frig. La fel ca și în cazul botinelor, îți recomandăm să optezi pentru o pereche din piele naturală netedă sau piele ecologică. Datorită acestui finisaj, schimbările meteorologice imprevizibile și ploaia nu te vor împiedica să-ți continui plimbarea.

View this post on Instagram

🐻

A post shared by Laura Matuszczyk (@horkruks) on

Bocancii în ediția de tranziție

Cu siguranță ai observat că bocancii, în special modelele Dr. Martens, au revenit în topul listei de tendințe de modă din ultimele sezoane. Această situație nu s-a schimbat nici anul acesta – bocancii Dr. Martens sunt unii dintre cei mai la modă pantofi pentru sezonul de primăvară-vară 2020. Sunt excelenți ca și pantofi de tranziție, pentru că nu au încălzire, dar pielea tare și compactă din care sunt confecționați îți va proteja picioarele de condițiile meteorologice schimbătoare.

View this post on Instagram

Black on black on black 🧔🏻

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez) on

Cizmele de cauciuc în stil casual

Pe blogul nostru am vorbit deja de nenumărate ori despre cizmele de cauciuc. Și asta pentru că acești pantofi – în afară de faptul că prezintă caracteristici funcționale evidente, cum ar fi rezistența la apă – sunt pur și simplu eleganți și în vogă. Kate Moss a fost cea care a demonstrat acest lucru cu ani în urmă, purtând cizme clasice de cauciuc Hunter alături de blugi skinny și sacouri. Această combinație este încă fierbinte și funcționează cu siguranță în timpul sezonului de tranziție.

Știai că…?

Poți cumpăra, de asemenea, o pereche de șosete din polar, specială pentru cizme de cauciuc și astfel vei putea purta încălțămintea și pe timp de iarnă.

Cizmele, dar fără încălzire

Pe lista noastră de încălțăminte pentru toate anotimpurile pentru femei se află și cizmele. Cele pe care le vei putea purta pe tot parcursul anului, precum și în sezonul de tranziție, sunt modele fără încălzire. Iarna, vei putea purta șosete suplimentare cu ele, iar la începutul primăverii, în versiunea solo. Modelele din piele întoarsă vor funcționa, de asemenea, vara, purtate alături de rochii elegante. Cu toate acestea, dacă vrei să le utilizezi în timpul sezonului de tranziție, nu uita să le impregnezi.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.