Picioarele tale sunt late în zonele gleznelor, ceea ce îți oferă uneori bătăi de cap în alegerea încălțămintei potrivite? Tot ce trebuie să faci este să implementezi câteva trucuri simple și să alegi încălțămintea potrivită. Care sunt pantofii perfecți pentru gleznele masive? Trebuie să eviți, în primul rând, modelele care se termină la înălțimea gleznelor, deoarece acestea vor evidenția doar acest punct problematic.

Încălțămintea cu partea superioară înaltă va fi potrivită pentru tine.

Ce pantofi alegem pentru gleznele groase?

În cazul în care ești posesoarea unor glezne groase, ar trebui să eviți pantofii cu barete în jurul gleznelor. Acest lucru nu înseamnă însă că modelele cu un astfel de element sunt complet interzise – este important ca bareta să se afle deasupra sau sub gleznă. De asemenea, ar trebui să fie suficient de lată – o baretă subțire va evidenția doar acest mic dezavantaj. În cazul în care vrei să achiziționezi o pereche de pantofi cu un toc nu foarte înalt, optează pentru modelele cu diverse decupaje, care îți vor subția picioarele.

Cea mai ușoară modalitate de a acoperi gleznele groase va fi alegerea botinelor sau cizmelor cu partea superioară lungă. Modelele mai lejere și mai puțin fixe pe picioare sunt, de asemenea, o alegere optimă pentru gleznele tale. Evită botinele cu un design drept, orizontal, până la înălțimea gleznelor.

Pantofii care subțiază gleznele – la ce merită să fim atenți?

Te întrebi cum îți poți subția gleznele cu ajutorul pantofilor? Tipul tălpii este, de asemenea, important. Evită tocurile subțiri care îți vor accentua doar disproporția și lățimea gleznelor. Optează în schimb, pentru tocuri mai groase sau încălțăminte pe coturn. Datorită masivității lor, părțile problematice ale figurii vor părea optic mai subțiri. Citind un alt articol de pe blogul nostru, vei afla cum să alegi pantofii potriviți, cu toc subțire sau gros, în funcție de tipul siluetei tale.

Sau poate cauți sandale care îți vor subția optic gleznele? Alege modelele a căror barete se închid deasupra gleznei. Îți propunem și modelele ale căror barete se vor încrucișa sub gleznă – evită sandalele cu un fason într-o linie dreaptă. Optează pentru sandale romane – datorită numeroaselor legături, acestea acoperă părțile problematice ale piciorului.

Sfatul stilistului

Pentru a obține un efect chiar de subțiere a gleznelor, poartă fuste sau rochii trapezoidale – cu cât sunt mai largi, cu atât picioarele par mai subțiri.

Cum poți subția optic gleznele? Evitând acești pantofi!

Pe lângă modelele de botine cu o lungime până la glezne, deficiențele siluetei sunt evidențiate și de cizmele care se termină la mijlocul gambei. Acestea separă piciorul cu o linie clară în punctul său cel mai larg, făcând părțile inferioare ale corpului să pară „grele” și chiar mai masive. Pentru cine sunt recomandate cizmele până la jumătatea gambelor? Citește articolul nostru și vei afla răspunsul la întrebare.

La fel ca și în cazul botinelor care se termină la înălțimea gleznelor, îți recomandăm să eviți și tenișii înalți care îți pot lărgi optic picioarele, precum și platformele înalte și masive.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.