Acesta este un alt sezon în care designerii acoperă – atât pantofii, cât și gențile de mână – cu motive de animale care oferă ferocitate și caracter stilizărilor. De data aceasta, însă, vorbim nu numai despre petele de leopard, dungile de tigru și de zebră. Una dintre cele mai tari tendințe sunt și imprimeurile destul de locale, cum ar fi de exemplu petele de vacă. În acest articol vei găsi o listă cu cele mai în vogă pantofi și accesorii cu printuri de animale, care în primăvara și vara 2020 nu pot lipsi din garderoba ta.

Cum să te regăsești în această junglă cu imprimeuri de animale în timp ce faci cumpărături? Răspunsul îl găsești mai jos.

Pantofii și gențile cu imprimeuri de animale pe podiumurile de modă

Pentru sistematizarea trendului cu motive de animale, să începem de la bun început, adică de la locul în care au apărut – pe podiumurile de modă. Nu este un secret că, înainte ca orice hit al sezonului să stăpânească Instagramul, acesta poate fi de obicei observat pe cele mai mari podiumuri de modă. La fel s-a întâmplat și în cazul imprimeurilor de animale de pe genți și încălțări.

Brandurile precum Bvlgari sau Dion Lee ne-au arătat cum se poartă cuferele cu motive de șarpe și cu catarame unghiulare. Julien Fournié a prezentat poșetele cu imprimeu de leopard și cu barete din lanț. Colecția casei de modă Bottega Veneta a inclus genți plic cu printuri de zebră, în timp ce designerii de la Celine ne-au propus plicurile rotunjite cu pete de vacă.

13503

De la stânga: geantă neon cu imprimeu de șarpe Jenny Fairy, geantă verde cu imprimeu de crocodil Coccinelle, geanta baguette Guess și poșeta clasică cu print de șarpe NOBO

Pantofii cei mai des întâlniți au fost modelele de mules, mocasini, sandale, flip-flops și pantofi cu toc mic cu imprimeuri a’la aligator. Cele mai frumoase încălțări au fost prezentate în spectacolele caselor de modă Vera Wang și în Rejina Pyo.

Încălțăminte și accesorii cu imprimeuri de animale – stilizări de pe Instagram

În urma inspirației de pe catwalk-uri, străzile orașelor precum Paris, Milano, Londra, New York și Copenhaga, au fost inundate de ținutele cu pantofi și genți cu printuri de animale. Plicurile din piele de șarpe, cuferele cu print de crocodil sau chiar pantofii cu pete de vacă au atras privirile, ieșind în evidență în timpul Săptămânilor de moda care anunțau tendințele sezonul primăvară-vară 2020.

Cufărul rigid, lăcuit din piele de crocodil este un contrast perfect pentru rochia albă, lejeră și vaporoasă. Ținutele similare reprezintă cea mai tare tendință a primăverii 2020 – apărând în aproape fiecare colecție a mărcilor de renume.

13504

De la stânga: geantă NOBO cu mâner rotund, geantă Calvin Klein, geantă mică Gino Rossi și cufăr Puccini

Gențile cu print animal pot fi însă combinate cu alte modele – fotografia de mai sus este dovada clară a faptului că print-ul de crocodil și carourile arată bine împreună.

Clutch-ul cu print de zebră de la Bottega Veneta, menționat deja mai sus, se bucură de un adevărat succes. Trendsetterii poartă aceste modele atât cu costume oversize, cât și cu rochii sau blugi geometrici și tricouri împrumutate din garderobele bărbaților.

13505

De la stânga: geantă Quazi, geantă Ralph Lauren, geantă Liu Jo și geantă Creole

Sfatul stilistului:

Dacă geanta complet acoperită cu animal print este prea îndrăzneață pentru tine, alege un model pe care doar un singur element este decorat cu motiv animal. Poate fi, de exemplu, clapa unei genți.

Pantofii cu printuri de animale sunt, de asemenea, o propunere îndrăzneață (și foarte la modă). Dacă îți place să fii în pas cu moda, optează pentru petele de vacă în locul printului cu leopard. Acestea este un adevărat hit anul acesta!

În primăvara anului 2020, poartă cizme (neizolate) cu motive de animale și asortează-le exact ca fashionista din fotografia de mai sus – cu pantaloni scurți eleganți și un sacou potrivit.

13506

De la stânga: cizme Maccioni, cizme Twinset, cizme Ralph Lauren și cizme Bronx

Vrei să știi și ce alte imprimeuri sunt la modă în primăvara-vara 2020? Te invităm să citești mai multe despre acest subiect într-un alt articol de pe blog.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.