Îți place să te plimbi la munte și vrei să-ți încurajezi copilul la această aventură fascinantă? Pentru a-i asigura un confort și siguranță pe timpul drumețiilor, alege pantofii de trekking potriviți. Descoperă ce model de încălțăminte este cel mai potrivit pentru explorarea frumuseții naturii și pentru călcarea pe primele vârfuri ale vieții.

Planifici escapade de familie în acest sezon și vrei ca micuțul tău aventurier să iubească drumețiile montane? Începe prin a-i oferi încălțăminte solidă de trekking pentru copii.

La munte cu copilul

Indiferent dacă va fi o noutate completă pentru un copil mic sau a avut deja oportunitatea de a admira peisajele dintr-un marsupiu pentru copii – prima călătorie pe propriile picioare este într-adevăr un eveniment foarte important. Este, de asemenea, o provocare pentru tine. Dacă îți dorești ca escapada la munte să rămână o amintire plăcută pentru copilul tău,, merită să te pregătești corespunzător. Desigur, cheia succesului este, în primul rând, încurajarea copilului să depună efort și să se mențină motivat pe toată durata călătoriei. Cu toate acestea, echipamentul potrivit este, de asemenea, foarte important, inclusiv încălțămintea de munte potrivită pentru copii.

12434

Primii pași independenți la munte reprezintă o aventură minunată pentru un copil mic. Asigură-te că îi place, dar mai ales că este în siguranță.

Pantofii de trekking pentru copii – de ce sunt necesari?

Ați avut un consiliu de familie și ați planificat rute interesante pentru o viitoare excursie la munte? Micul tău explorator este nerăbdător? Excelent! Acum este timpul să faci cumpărături. Dacă te întrebi de ce merită să achiziționezi pantofi de trekking pentru copii, tratează acest proces ca pe o investiție în siguranța și confortul copilului tău.

Copilul tău poate considera traseul montan drept un loc de joacă, pe care se va deplasa vesel, mai ales dacă este în compania colegilor. Cu toate acestea, chiar dacă este destul de precaut, poate aluneca ușor pe pietre și se poate răni sau își poate uda picioarele. Cu cât traseul este mai lung, cu atât solul este mai variat – și cu atât sunt mai importanți pantofii potriviți. Deci, dacă dorești să crești șansa unei escapade de succes, încălțămintea în aer liber corespunzătoare va fi cu siguranță utilă nu numai pentru tine, ci și pentru copilul tău.

Cei mai importanți factori

Atunci când alegi ghetele de drumeție pentru copii, există câteva aspecte importante care trebuie luate în considerare:

Talpa

Pentru copii mici, sentimentul provocat în contact cu solul/terenul este deosebit de important. Datorită tălpii flexibile, corect profilate, pașii lor vor fi mai fiabili. Mișcarea naturală susține dezvoltarea picioarelor sănătoase și puternice și ajută la menținerea echilibrului. Una dintre tehnologiile utilizate la fabricarea tălpilor pentru încălțăminte în aer liber este Contagrip. Oferă o aderență bună pe o varietate de suprafețe datorită unei compoziții speciale create din cauciuc.

12435

Talpa pantofilor Salomon pentru copii, cu tehnologie Contagrip.

Construcția ușoară

Mersul lung va fi un efort real pentru un copil. Prin urmare, evită încărcarea inutilă a picioare mici, alegând modele mai ușoare de încălțăminte pentru trekking.

Impermeabilitatea

Atunci când te pregătești pentru o escapadă la munte, trebuie să iei în considerare câțiva factori, cum ar fi posibilele precipitații, terenul umed sau noroios și necesitatea traversării fluxurilor. În consecință, încălțămintea copilului tău trebuie să fie impermeabilă. Cea mai bună alegere va fi încălțămintea cu membrană, cum ar fi de exemplu GORE-TEX®. De ce? Oferă nu numai rezistența la apă, dar și respirabilitatea optimă. Datorită acestui fapt, picioarele copilului tău nu se vor uda sau transpira.

Funcționarea membranei GORE-TEX®, cu care sunt echipați de exemplu pantofii de trekking Salewa.

Află mai multe despre motivul pentru care merită să investești în pantofii cu membrană GORE-TEX®.

Mărimea

Nu cumpăra un număr mai mare, care „va fi bun” pentru mai mult timp. Ghetele de drumeție trebuie să fie foarte bine fixate pe picioare pentru a asigura confort și siguranță maximă. Prin urmare, merită să comanzi câteva perechi pe care copilul tău le poate proba, și astfel poate alege încălțămintea în care se simte cel mai bine. Poți citi mai multe despre acest subiect în articolul „5 sfaturi despre cum să alegi corect pantofii copilului tău”.

Pe epantofi.ro ne-am asigurat că descrierea fiecărui model de încălțăminte de trekking pentru copii include informații despre tehnologiile utilizate și greutatea acestuia. Cu siguranță îți vor fi de ajutor atunci când trebuie să iei o decizie. De asemenea, nu uita că ai 30 de zile la dispoziție pentru a returna produsele gratuit.

Pantofii de trekking pentru copii – înalți sau scurți?

Gama de încălțăminte outdoor include modele cu carâmbi înalți și scurți. Ambele opțiuni nu sunt lipsite de avantaje. Pantofii de trekking înalți garantează o stabilitate mai bună a gleznei. Pe o suprafață inegală, un copil poate aluneca și cădea ușor. O mică neatenție poate sfârși cu o vătămare care vă va împiedica sau vă îngreuna în mod semnificativ continuarea excursiei.

12436

Pe terenurile dificile, stâncoase, atenția părinților și pantofii de trekking înalți vor fi de nelipsit.

După cum am menționat anterior, ghetele solide de munte se caracterizează printr-o respirabilitate optimă, astfel încât modelele înalte pot fi purtate și în zilele mai călduroase. Deci, sunt practic pentru tot anul, și mai ales de neînlocuit toamna și iarna. Așadar, când optăm pentru pantofii de outdoor cu carâmbi scurți? Dacă știi că vă veți deplasa pe un teren relativ „blând”, poți alege încălțăminte de tranzit pentru copii. Dacă sunt fani ai adidașilor, micuții aventurieri se vor obișnui cu ușurință, deoarece modelele joase seamănă adesea cu pantofii sport clasici. Cu toate acestea – spre deosebire de cei din urmă – ghetele pentru trekking cu carâmbi scurți sunt create special pentru drumeții, la care sunt complet adaptate.

12437

Pantofii de trekking cu carâmbi scurți sunt o soluție bună pentru rutele mai puțin solicitante.

Sandalele de trekking pentru copii – sunt o idee bună?

Dacă plănuiești o vacanță la munte cu copiii, cu siguranță vei avea în vedere și achiziționarea de sandale de trekking. La urma urmei, căldura de vară îi poate afecta și pe cei mai mici, care nu vor fi mulțumiți de drumețiile cu picioare transpirate. Poți alege dintre două tipuri de sandale pentru exterior: deschise și închise. Primele sunt mai ușoare și mai aerisite și vor funcționa doar pe trasee foarte blânde. Modelele închise, dintre care o gamă largă poate fi găsită în oferta mărcii Keen, vor fi mai potrivite pentru traseele stâncoase.

În cazul drumețiilor de munte, recomandăm încălțămintea outdoor cu carâmbi înalți sau scurți, deoarece aceste modele oferă o protecție optimă pentru gleznă. Cu toate acestea, sandalele de trekking sunt încălțămintea de drumeție pentru copiii care va susține examenul în timpul altor tipuri excursii turistice.

12438

Deși sandalele outdoor deschise par a fi o soluție bună într-o zi caldă, acestea vor funcționa doar pe traseele cu adevărat ușoare.

Știi deja cum să alegi pantofii de trekking potriviți pentru copii? Dacă da, este momentul să consulți oferta largă de pe epantofi.ro.

Te invităm să citești și articolul nostru despre Șosetele de trekking potrivite pentru ghetele de munte.

Autor

Katarzyna Wierzchołowska

Sunt o mare iubitoare de urși. Mă inspir în primul rând din cinema, cărți și din orașul plin de viață, motiv pentru care stilul streetwear mă intrigă cel mai mult. În materie de modă, sunt fascinată de marile reveniri, în special din anii 80 și 90.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.