Pantofii ideali pentru condus – câteva sfaturi practice

2 min.

Știați că în multe țări europene este interzisă conducerea mașinilor în flip-flops? Alegerea pantofilor potriviți pentru condus nu depinde doar de confort, dar mai ales de siguranță. Așadar, permiteți-ne să vă prezentăm câteva sfaturi practice, datorită cărora veți afla ce (și ce să nu) se poartă la volan!

Conform statisticilor, încălțămintea necorespunzătoare este cauza multor accidente rutiere. Citiți mai departe să aflați care sunt propunerile noastre.

Pantofii ideali pentru condus – fă cunoștință cu caracteristicile acestora!

Nu este greu de ghicit faptul că, confortul ar trebui să fie trăsătura de bază a pantofilor pentru condus. Dacă vă simțiți confortabil purtând flip-flops în fiecare zi, înseamnă că puteți să și conduceți autoturismul cu aceștia? Ei bine, nu! Confortul nu este același. Deci, care sunt caracteristicile optime pentru încălțămintea potrivită pentru condus? Pentru a afla răspunsul, citiți mai departe:

încălțămintea are sarcina de a fixa bine piciorul, așadar nu trebuie să fie decupată,

nu trebuie să fie prea strânsă nici prea largă. Chiar dacă de obicei nu observi, după câteva ore de conducere, picioarele pot transpira, ceea ce poate duce la formarea rănilor.

Atenție!

Încălțămintea prea lată poate duce la apăsarea simultană a două pedale adiacente.

încălțămintea trebuie să aibă o aderență adecvată. O talpă netedă, plată, poate aluneca de pe pedale,

talpa trebuie să aibă o grosime (aproximativ 2-2,5 cm) și duritate adecvată. Talpa prea subțire sau prea groasă va limita simțul apăsării pedalei.

Pentru șoferii începători, recomandăm pantofii sport. Aceștia vor asigura stabilitate piciorului, fără a limita mișcările. O alegere bună vor reprezenta: tenișii, mocasinii și balerinii.

jakie buty do jazdy samochodem

Căutați balerini comozi pentru condus? Veți găsi pe epantofi.ro.

Renunță la tocuri!

De ce? Dintr-un motiv simplu – nu vor oferi piciorului un sprijin adecvat, ceea ce va îngreuna manevrarea și va încetini mișcările. Purtând pantofi cu toc, toată presiunea pe pedală se face folosind degetele, nu mijlocul tălpii. Mai mult, tocul, în special cel înalt și subțire, se poate bloca în covoraș și astfel imobilizează complet piciorul.

Sfatul stilistului…?

Dacă mergeți la un eveniment, unde va trebui să purtați tocuri, vă recomandăm să puneți pantofii cu toc în portbagaj – îi puteți încălța la fața locului. Merită să sacrificați cele câteva momente pe pentru confort și siguranță.

7162

Din motive de siguranță, nu purtați pantofi cu toc în timpul condusului.

Pantofii pe coturn sau cu platformă vor fi, de asemenea, o alegere nepotrivită. Au o talpă groasă și grea, care va perturba simțirea pedalelor, întârziind astfel viteza de reacție.

Pantofii ideali pentru condus – cu siguranță nu șlapii

Așa cum am menționat anterior, în unele țări conducerea autoturismului în șlapi (sau în flip-flops) este strict interzisă și este supusă unor pedepse considerabile. Acest tip de încălțăminte nu fixează piciorul și, în plus, când piciorul transpiră, șlapii alunecă ușor. O talpă din spumă moale se poate îndoi, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra mașinii.

7163

Șlapii nu fixează în mod corespunzător picioarele.

Atunci când alegeți pantofi pentru condus, bazați-vă în primul rând pe siguranță. Amintiți-vă că puteți lua întotdeauna o pereche de schimb cu voi sau o puteți avea în permanență în portbagaj!

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Botine de damă Tommy Hilfiger, Genți Guess, Botine de damă Caprice, Pantofi de damă Clarks, Converse bărbați, Genți Tommy Hilfiger, Pantofi Lasocki pentru bărbați, Pantofi Geox pentru copii