“Dacă nu știi unde mergi, orice drum te va duce acolo”, a spus Yogi Berra. Nu contează unde, contează în ce. Mai precis cu ce ai în picioare. Oferă copilului tău confortul optim pentru fiecare zi, oferindu-i încălțămintea potrivită. Dar care este modelul potrivit – cu o talpă moale sau tare? Vei afla răspunsul corect într-o clipă!

Picioarele copiilor cresc odată cu ei. Cu toate acestea, pantofii potriviți sunt necesari pentru dezvoltarea lor corectă. Citește mai departe pentru a afla care este tipul de talpă potrivit pentru un copil!

Avantajele încălțămintei cu o talpă moale

Alegerea încălțămintei potrivite pentru copii este un lucru extrem de important! Pantofii trebuie să interfereze cât mai puțin posibil cu munca naturală a picioarelor. Nu trebuie să uiți că un copil mic – făcând primii pași – îndoaie picioarele în diverse direcții și le răsucește lateral. Pentru a oferi confort maxim și libertate deplină de mișcare, pantofii cu talpă moale și flexibilă se dovedesc a fi perfecți. Datorită acestora copilul va „simți” mai bine solul și astfel va învăța să meargă mai repede.

9970

Talpa potrivită a unei perechi de pantofi pentru copii susține dezvoltarea picioarelor.

Sfatul expertului

Recomandăm tălpile care se îndoaie într-o treime din lungime (din zona degetelor!). Poți verifica acest lucru răsucind pantoful în mâini.

Pantofii cu talpă moale pentru copii nu sunt doar funcționali, ci și confortabili. Modelul potrivit – despre care poți citi mai multe în acest articolva avea un efect pozitiv asupra confortului copilului mic, făcându-l să simtă ca și cum ar fi desculț.

Adevăruri și mituri. Talpa moale vs. talpa tare

Odată a existat convingerea că pantofii buni pentru un copil ar trebui să aibă o talpă dură și un toc rigid. Da, pentru a proteja picioarele de eventualele răni. Această teorie, împreună cu dezvoltarea profilactică a copilului, țin de domeniul trecutului! Încălțămintea optimă pentru un copil trebuie să fie aproape imperceptibilă pe picior; Deci: cu o talpă moale, flexibilă și durabilă. După cum spun fizioterapeuții – piciorul copilului nu are nevoie de sprijin, ci de libertate și mobilitate, ceea ce susține dezvoltarea corespunzătoare a mușchilor și oaselor.

9971

Atunci când vrei să achiziționezi încălțăminte pentru un copil, acordă atenție la moliciunea tălpii.

Încălțămintea cu o talpă moale și subțire este deosebit de importantă în primii ani de viață a copiilor. Piciorul – blocat într-un pantof rigid – are degetele imobilizate, ceea ce va îngreuna menținerea echilibrului în timpul mersului.

Sfat pentru părinți

Dacă aveți oportunitate, lăsați copilul să se miște desculț. Potrivit pediatrilor – acest lucru influențează pozitiv atât dezvoltarea mușchilor și ligamentelor, cât și a creierului, care primește mai mulți stimuli.

9972

Sandalele cu o talpă moale sunt o opțiune ideală pentru zilele călduroase.

Nu uita, un picior sănătos este baza pentru dezvoltarea corectă a copilului tău. Caută încălțăminte pentru copii cu o talpă moale în oferta magazinul online epantofi.ro. Și dacă te întrebi care sunt modelele potrivite de papuci pentru grădiniță, te invităm să citești acest articol.

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.