PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Tabel de mărimi Vans: Alege mărimea potrivită!

În prezent, tenișii Vans se numără printre cele mai faimoase încălțări din lume. Milioane de persoane îi poartă zilnic, pe tot globul. În timpul liber, la școală, în călătorii, la birou sau la petreceri, celebrii pantofi sunt aleși de femei, bărbați și copii, deopotrivă.

Motivul este simplu: sunt extrem de confortabili, sunt disponibili într-o gamă uriașă de modele și culori, sunt accesibili și potriviți pentru orice fel de ținută sau stil de viață.

SS 24

Vans există pe piață încă din 1966, când frații Van Doren, împreună cu alți doi asociați, au pus bazele firmei de încălțăminte în Statele Unite ale Americii, în statul California.

Denumirea de „House of Vans” a apărut mai târziu, în anii ’70, când tenișii devin încălțările preferate ale skaterilor. Tot în acea perioadă apare și celebrul logo „Off the Wall”, care înfățișează un skateboard.

Pe rând, brandul a lansat modelul clasic de Vans, apoi modelele SK8-Hi, înalte până deasupra gleznei, precum și modelul slip-on, fără șireturi.

Deși compania a trecut prin mai multe încercări grele, ea a reușit să le depășească și, în anul 2000, să intre în topul Forbes ca una dintre cele mai bune 100 de afaceri mici din America.

De atunci și până acum, tenișii Vans au fost purtați de milioane de oameni, printre care mii de vedete din lumea skateboardingului, a filmului, a muzicii și nu numai.

Dacă și tu vrei să investești într-o pereche nouă de pantofi Vans, fă-o cu încredere. Vor deveni încălțările tale preferate în cel mai scurt timp.

Înainte să cumperi produsele, va fi necesar să afli ce mărime ți se potrivește cel mai bine. Iată cum!

Ce trebuie să știi despre mărimile internaționale

Chiar dacă în România mărimile pentru încălțăminte pentru adulți pot varia de la 35 până la 45, 46 sau chiar mai mult, în cazul măsurilor excepționale, nu toate țările și nu toți producătorii de pantofi folosesc același sistem de notare.

Prin urmare, în Marea Britanie, mărimile variază de la 2,5 la 11 sau chiar mai mult. Regatul Unit are un sistem de măsuri care include întotdeauna cifre cu zecimale, așa că poate fi destul de ușor să-ți găsești perechea ideală de teniși dacă nu vrei o mărime „rotundă” (de exemplu, dacă te afli între 37 și 38, vei putea alege echivalentul lui 37,5).

În Uniunea Europeană se folosește același sistem pe care îl cunoști și care este utilizat și în România.

Pe de altă parte, în Statele Unite lucrurile se complică. Aici, măsurile diferă pentru bărbați și pentru femei, ele pornind de la 3,5 (bărbați), respectiv 5 (femei), ajungând până la 11 (bărbați), respectiv 12,5 (femei) sau chiar mai mult.

Astfel, în funcție de locul în care îți vei cumpăra o pereche de încălțări Vans, vei vedea pe etichetă o mărime diferită. Nu trebuie să te îngrijorezi, totuși, căci majoritatea perechilor de la Vans specifică mărimea în toate sistemele de măsură.

Noțiunea de true to size

Când vine vorba despre haine și încălțăminte, există noțiunea de true to size (în traducere, „mărime fidelă” sau „măsură reală”).

Când un brand nu este true to size, acest lucru înseamnă că, dacă în general porți mărimea 40, s-ar putea să ai nevoie de un 39 sau de un 41 la pantofii cumpărați de la brandul respectiv, calapodul fiind ușor diferit față de majoritatea firmelor de pe piață.

În cazul Vans poți sta liniștit, căci mărimile sunt cele obișnuite. Mai exact, mărimile sunt măsurate și definite cu ajutorul unui dispozitiv numit Brannock, utilizat la scară largă în Statele Unite, pentru a măsura încălțămintea de toate tipurile.

Așadar, nu trebuie să alegi o măsură mai mare sau mai mică pentru a te asigura că pantofii ți se vor potrivi perfect. Alege întotdeauna mărimea ta!

Măsurarea tălpii

Pentru a fi sigur că alegi mărimea corectă, cea mai bună metodă este să măsori lungimea tălpii, în centimetri.

Descalță-te (fără șosete!), apoi așează-ți talpa pe o suprafață perfect orizontală, precum podeaua din casă. Lipește călcâiul de un perete și lasă talpa relaxată, cu degetele în poziția lor naturală.

Cu ajutorul unei rigle sau a unei rulete, măsoară lungimea de la călcâi până la cel mai lung deget de la picior. Acesta nu trebuie neapărat să fie degetul mare. În cazul unor persoane, degetul arătător sau cel mijlociu poate fi cel mai lung.

Măsoară cu precizie ambele tălpi, în centimetri, ținând cont că majoritatea oamenilor au o talpă mai mare decât cealaltă. De aceea, este important să le măsori pe amândouă și să iei drept reper cea mai mare valoare.

Este de preferat ca unul dintre pantofi să-ți fie ușor mare, decât să strângă piciorul și să îți cauzeze dureri, bătături sau răni.

Asocierea numărului de centimetri cu mărimea Vans

Odată ce ți-ai măsurat cu atenție talpa, aruncă o privire pe tabelul cu mărimi de la Vans. După cum poți observa, fiecare număr de centimetri poate fi asociat cu fiecare mărime internațională.

15906

Sursa: site oficial Vans

Folosirea calculatorului de pe site-ul oficial Vans

După ce ți-ai măsurat lungimea tălpii, poți căuta pe cont propriu măsura potrivită în tabelul cu mărimi sau poți folosi serviciul gratuit de pe site-ul internațional Vans.

Nu trebuie decât să alegi dimensiunea tălpii tale, iar calculatorul îți va indica automat ce mărime ți se potrivește cel mai bine!

Old Skool, modelul clasic

Acesta este primul model de teniși Vans care a apărut pe piață. Încă se află la mare căutare, atât în varianta clasică, alb cu negru, cât și în diferite combinații inedite de culori.

Dacă vrei să alegi o astfel de pereche, urmează cu încredere indicațiile de mai sus. Îți vei găsi mărimea potrivită, fără probleme!

Sk8-Hi, modelul înalt

Al doilea model de Vans care a apărut în magazine este cel Sk8-Hi. Arată exact ca varianta Old Skool, însă are o înălțime mai mare, acoperind glezna.

Când îți cumperi o pereche de teniși Vans SK8-Hi, trebuie să ții cont nu numai de lungimea tălpii, ci și de grosimea piciorului, respectiv a gleznei tale. Deși pantofii se pot regla cu ajutorul șireturilor, unele persoane pot experimenta disconfort.

Cea mai sigură variantă este să comanzi mărimea ta uzuală, să o probezi și să faci câțiva pași pentru a testa gradul de confort. Dacă acest model nu ți se potrivește, poți alege oricând un alt design de la Vans.

Slip-on, modelul fără șireturi

Acesta este un alt model celebru, adorat de tineri, atât pentru designul simplu, cât și pentru ușurința de purtare. Dacă porți teniși Vans slip-on, te poți încălța în mai puțin de un minut! Acest model este disponibil atât în varianta uni, cât și în faimosul design cu pătrățele.

De-a lungul timpului, fanii Vans au menționat că acest model, spre deosebire de cele cu șireturi, este ceva mai strâmt pe picior, mai ales la primele purtări. Cu toate acestea, după câteva zile, tenișii devin mai confortabili și se mulează perfect pe talpa ta.

Așadar, dacă ai cumpărat o pereche de Vans slip-on și ți se pare că tenișii sunt puțin mici, oferă-le o șansă și poartă-i timp de câteva zile. Dacă nu te simți mai bine, returnează-i și comandă o măsură mai mare.

Ultra Range, modelul sport

Deși nu este un model clasic, o pereche de Vans Ultra Range se potrivește perfect unei persoane cu un stil de viață activ, care adoră plimbările lungi, alergarea și sportul, în general.

Acești pantofi au o talpă mai flexibilă, mai puțin dreaptă decât încălțările clasice semnate de Vans. De asemenea, o altă diferență este și materialul textil subțire, care permite piciorului să se aerisească mai bine, ținând transpirația și căldura excesivă la distanță.

În cazul acestor încălțări, poți alege cu încredere mărimea ta standard. Calapodul este extrem de confortabil, iar măsurile sunt respectate întocmai.

Old Skool Platform, modelul cu talpă înaltă

Fie că dorești să pari mai înalt(ă) cu câțiva centimetri sau adori, pur și simplu, încălțăminea cu talpă masivă, o pereche de Vans Old Skool Platform va fi pe placul tău.

Acest model este identic cu varianta inițială propusă de brand, singura diferență fiind talpa dublă ca grosime, ce conferă tenișilor un aspect cool și inedit.

Chiar dacă mărimea rămâne, în continuare, true to size, ia în calcul faptul că pantofii vor fi puțin mai grei, iar mersul va fi ușor diferit. Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji. Te vei obișnui în doar câteva zile!

Poartă șosetele potrivite

Pe lângă alegerea mărimii corecte conform indicațiilor de mai sus, este importantă și purtarea unor șosete potrivite modelului de Vans.

Astfel, dacă ai optat pentru unul dintre modelele joase, asigură-te că șosetele tale sunt la fel de lungi sau chiar mai lungi decât punctul în care se termină pantoful, la spate. În caz contrar, materialul rigid îți va putea irita pielea piciorului, cauzând răni sau bătături.

Dacă porți Vans înalți, evită șosetele joase și optează, în schimb, pentru unele la fel de înalte ca încălțările. Altfel, șoseta îți poate aluneca în interior, se derulează și cauzează disconfort.

Nu în ultimul rând, alege șosete de calitate, din bumbac sau alt material care permite piciorului să „respire”, ca să eviți astfel transpirația sau alte neplăceri.

Nu îți cumpăra o mărime mai mică, bazându-te pe noroc

Multe persoane recurg la această strategie, atunci când adoră o pereche de încălțări și nu găsesc mărimea potrivită în stocul magazinului. Poate că te gândești că un 37,5 este la fel de bun ca un 38, însă adevărul este că diferența se va simți după ceva timp.

Chiar și atunci când porți cele mai subțiri șosete și lași șireturile ceva mai largi, diferența de mărime te va deranja, pe termen lung.

Nu îți cumpăra o mărime mai mare doar pentru a fi sigur că tenișii nu îți sunt mici

La polul opus se află această strategie, folosită de cei care se gândesc că o pereche puțin mai mare este mai bună decât deloc.

Cu toate acestea, niște teniși prea mari vor cauza fricțiune între picior și materialul încălțărilor, ceea ce va duce aproape de fiecare dată la răni, bătături, iritații și durere la fiecare purtare.

De aceea, încearcă să comanzi mărimea ta obișnuită, fără să faci compromisuri. Urmează recomandările de mai sus și nu vei da greș, ci vei fi sigur că te vei bucura din plin de perechea ta nouă de Vans!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi cu toc gros, jordan, bocanci, botine dama cu toc, portofel dama, cizme dama, ghete fete, skechers dama, vans, adidasi dama negri, adidasi skechers dama, pantofi cu toc eleganti, adidasi jordan dama, botine, nike air force 1 femei, adidasi tommy hilfiger barbati, sneakers, geanta dama, timberland, rucsac, ghete sport barbati, ghete baschet, sneakers nike, skechers, adidasi puma dama, ghete baieti, pantofi cu toc mic, ghete tommy hilfiger dama, new balance, adidasi dama

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close