PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Ținute în stil franțuzesc: Sfaturi și idei de outfituri mereu la modă

Stilul franțuzesc este o inspirație pentru multe iubitoare ale modei din întreaga lume și nu este de mirare, ținând cont de abordarea stilistică franceză și de faptul că Parisul este capitala internațională a modei. Nume celebre precum Chanel, Christian Dior sau Yves Saint Laurent au reușit să ducă moda la rang de artă, transformând stilul parizian într-o combinație excelentă de eleganță, grație, simplitate și confort.

Pariziencele sunt de părere că poți avea un stil vestimentar fabulos, chiar și atunci când porți haine normale, de zi cu zi. Farmecul stilului „french girl” nu este un mit, iar aerul aparte pe care îl emană franțuzoaicele se metamorfozează în moda prezentului, trecând de la un stil feminin, delicat și clasic la o perspectivă mult mai relaxată, atemporală.

SS 24

Dacă și tu îți dorești să abordezi stilul vestimentar franțuzesc, află că nu este deloc greu să obții acel șarm feminin și stylish, dacă ții cont de anumite reguli de stil din moda franțuzească. Cu un minim de cunoștințe și pregătire, garderoba ta poate fi simplă, effortless chic și clasică, așa că te invităm să descoperi în articolul următor cum să te îmbraci în stil franțuzesc!

Nu mai este un secret că stilul vestimentar parizian este un adevărat etalon pentru pasionatele de modă. Adoptarea unui stil parizian înseamnă găsirea unor piese vestimentare și unor accesorii care să te facă să te simți încrezătoare și très chic. Stilul francez nu este un stil foarte greu de realizat, scopul său fiind găsirea unui echilibru perfect între stilul elegant și cel relaxat sau chic-décontracté, cum ar spune francezii.

Stilul vestimentar parizian nu înseamnă a purta nuanțe îndrăznețe și articole extravagante sau culori strălucitoare și piese scumpe. Gândește-te la moda din serialul „Emily in Paris”, care este întruchiparea stilului anti-parizian, mai cu seamă că Emily este adepta ținutelor extravagante. Stilul franțuzesc înseamnă, în schimb, ținute din haine de bază, cu o singură piesă statement, așa cum ar fi o eșarfă din mătase, o pălărie cochetă sau o pereche grozavă de pantofi.

În stilul franțuzesc, accesorizarea ținutelor este redusă la minimum, iar aspectul general este unul simplu, minimalist și curat. Emmanuelle Alt și stilul ei ți-ar putea explica cel mai bine conceptul minimalismului francez. Gândește-te la acest stil vestimentar ca la un mod de artă, poartă ce te reprezintă și păstrează lucrurile simple, acesta este modul parizian. Și dacă ai nevoie să aprofundezi și mai mult tot ceea ce înseamnă stilul parizian, ți-am povestit într-un articol anterior despre tot ceea ce îi datorează moda internațională Parisului.

Franțuzoaicele sunt faimoase pentru stilul lor simplu și elegant, oferind întotdeauna impresia că arată natural și perfect. Stilul franțuzesc e renumit în istoria modei pentru simplitatea și rafinamentul care îl definesc, mai cu seamă că Franța este locul în care au luat naștere majoritatea curentelor fashion care au cucerit întreaga lume, precum curentul haute couture sau conceptul pret-à-porter. Aceste elemente clasifică stilul franțuzesc ca unul distinct, acesta putând fi foarte ușor de observat în mulțime.

Dacă și tu dorești să te transformi într-o franțuzoaică veritabilă, am adunat pentru tine un set de reguli de stil vestimentar franțuzesc. Analizează-le cu atenție, căci acestea reprezintă decalogul stilului parizian!

  1. Croieli simple, look minimalist și culori neutre

Una dintre regulile de bază în stilul franțuzesc este alegerea unor croiuri simple și relaxate, a minimalismului și a culorilor mai puțin excentrice. Franțuzoaicele aleg întotdeauna să se îmbrace în nuanțe basic precum alb, negru, bleumarin și bej sau nuanțe pământii. Aceste nuanțe arată minunat în ținutele lor și sunt departe de a fi plictisitoare, atâta vreme cât sunt combinate în moduri inedite. Pentru un outfit rafinat, poți miza pe texturi fine și lejere, care să-ți pună în valoare silueta feminină.

  1. Cât mai puține accesorii

Așa cum deja am menționat anterior, minimalismul definește stilul franțuzesc, iar accesoriile nu fac excepție de la această regulă de bun gust. De pildă, o pereche de cercei fini sau un colier elegant din perle pot fi alegeri extrem de inspirate, însă nu trebuie să exagerezi niciodată dacă dorești să obții un look simplu. Suntem conștienți de faptul că bijuteriile statement sunt în tendințe, însă dacă dorești să adopți o ținută în stil parizian, accesorizarea se va reduce la accesorii delicate, minimaliste.

  1. Piese vestimentare de calitate

Femeile pariziene au obiceiul de a cumpăra mai puțin, dar mai calitativ. Prin urmare, o regulă generală de abordare a stilului franțuzesc este de a miza pe calitate, și nu pe cantitate. Cel mai indicat este să achiziționezi articole vestimentare de calitate superioară, care sunt o investiție pe viață și pe care cu siguranță le poți readapta în noi și noi ținute.

  1. Alegerea măsurii perfecte

O femeie chic, care dorește să aibă un aspect impecabil, nu va purta niciodată haine care să fie prea strâmte, prea mici sau care să aibă un aspect uzat. Stilul franțuzesc presupune alegerea măsurii ideale. Prin urmare, o regulă importantă pentru a avea un stil curat și modern, așa cum este el definit de moda franceză, este de a purta haine care să-ți vină perfect și care să se potrivească siluetei tale.

  1. Lipsa de importanță a tendințelor

Moda franțuzească gravitează în jurul conceptului less is more, promovat de stilul minimalist. Tocmai de aceea, stilul franțuzesc se limitează la puține piese vestimentare, de înaltă calitate și nu acordă o mare importanță tendințelor momentului. Trendurile vin și pleacă, însă dacă dorești să adopți o imagine clasică pariziană, e indicat să te îndrepți spre tendințele clasice.

  1. Încrederea în sine

Stilul franțuzesc este un stil impecabil. Și cum un stil impecabil este completat în mare măsură de atitudinea cu care îți porți ținutele, e important să ai încredere în tine și să te simți întotdeauna confortabil în hainele pe care le porți. De regulă, franțuzoaicele nu sunt interesate de opiniile celorlalți, având încredere în alegerile proprii, acest lucru putând fi foarte ușor observat în stilul lor vestimentar.

Alături de regulile de stil vestimentar prezentate anterior, și piesele franțuzești de bază sunt un must-have atunci când vine vorba de crearea unor ținute în stil franțuzesc. Din garderoba capsulă în stil parizian nu trebuie să lipsească articole precum trench-ul clasic, beretele, blugii cu croi lejer, tricourile neutre, cămașa albă clasică, sacoul, pantalonii țigară, celebra little black dress, eșarfele din mătase, ciorapii cu modele, poșeta de tip baguette, balerinii, pantofii fără toc și alte modele confortabile de încălțăminte de damă.

Pe baza acestor reguli vestimentare și a articolelor pe care le-am menționat, îți vom aduce în rândurile următoare doza de inspirație de care aveai nevoie pentru obținerea acelui râvnit look franțuzesc. Iată propunerile noastre de ținute effortless chic!

Ținute în stil franțuzesc pentru sezonul cald

  1. Ținută cu rochie și teniși

Deja ți-am povestit despre articolele de bază ale stilului parizian, motiv pentru care în crearea acestei ținute am integrat piese precum trench-ul clasic, rochia lejeră, bereta și pantofii fără toc. Creează și tu un clasic look parizian prin combinarea unei rochii bleumarin cu buline cu un trench subțire, într-o paletă neutră de culori și o pereche de teniși pentru femei, de culoare albă. Adaugă un touch parizian printr-o geantă din piele și o beretă bleumarin. Găsești într-un articol anterior o lecție în stil parizian despre cum se poartă beretele!

  1. Ținută cu fustă plisată și pantofi cu toc kitten

Pentru această ținută am apelat la altă piesă fundamentală a stilului franțuzesc, și aici facem referire la sacou. Tocmai din acest motiv, l-am integrat într-o ținută simplă și feminină pentru sezonul cald, alături de o fustă plisată de culoare albă și un top simplu, negru. Îți sugerăm să completezi ținuta pariziană cu bijuterii simple și delicate, cu o geantă clasică structurată și o pereche de pantofi cu toc kitten. Dacă ți-am povestit cu o altă ocazie ce pantofi aleg franțuzoaicele pentru rochiile albe, află că și fustele albe pot fi accesorizate într-un mod similar!

  1. Ținută cu jeans cu croi larg și balerini

Jeanșii cu croi larg și balerinii sunt alte piese esențiale din garderoba unei franțuzoaice. Prin urmare, îți propunem să încerci și tu o ținută cu balerini, în stil parizian, din aceste articole. Combină o pereche de jeans mom fit, un top simplu negru, un sacou cu croi masculin și o pereche de balerini negri din piele. Completează ținuta cu o poșetă din piele și o pereche de ochelari cu rame groase și ești gata pentru Paris Fashion Week!

Ținute în stil franțuzesc pentru sezonul rece

  1. Ținută cu costum masculin și pantofi lords

Influențele masculine din moda franceză își vor pune amprenta și asupra următoarei ținute pe care urmează să ți-o propunem. Un costum oversize masculin, în tonuri închise, va face o combinație extrem de reușită alături de o cămașă din mătase în tonuri pământii și o pereche de pantofi lords, negri. Stilul franțuzesc promovează eleganța și rafinamentul în vestimentație, iar cu astfel de ținută nu vei avea cum să dai greș!

  1. Ținută cu pantaloni, sacou și ghete

Un look autentic parizian poate fi obținut și cu ajutorul unei perechi de pantaloni până la gleznă, o helancă în nuanțe de maro, un sacou în tonuri pământii și o pereche de ghete din piele întoarsă, așa cum sunt ghetele jodhpur pentru femei. Pentru încă un plus de stil, poți opta pentru integrarea unei berete și a unei genți tip sac, din piele întoarsă. Vezi cât este de simplu să abordezi unul dintre cele mai populare stiluri vestimentare?

  1. Ținută cu pulover, palton și botine

Dintre toate stilurile din moda feminină, stilul franțuzesc este cel mai chic. Și nu o spunem doar noi, o spun toate fashionistele îndrăgostite de look-urile care împânzesc străzile Parisului. Unul dintre aceste look-uri poate fi compus dintr-un pulover simplu, alb, un palton cu croi simplu, în nuanțe de bleumarin sau negru și o pereche de botine de damă din piele, cu toc mic. O beretă din piele purtată ștrengărește, alături de o geantă tip poștaș și o pereche de ochelari cat eye pot face deliciul ținutei în stil franțuzesc!

Et voilà! Sperăm că am reușit să-ți aducem doza de inspirație necesară prin intermediul acestui ghid în stil parizian și că toate ideile de ținute te vor ajuta să obții look-uri simple, dar sofisticate. Mai presus de toate, abordează cu încredere stilul franțuzesc, căci atitudinea este totul!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
nike air max, botine dama toamna, mocasini dama, jordan adidasi, cizme de ploaie copii, nike, new balance 327, puma mayze, cizme dama lungi, salamander, cizme peste genunchi, nike air force 1 high, adidasi nike air force, sprandi, portofel barbati, rucsac dama, ghete de iarna barbati, incaltaminte copii, sandale dama, cizme, ecco, portofele barbati, pantofi dama marimea 42-43, pantofi stiletto, adidas, pantofi argintii, nike vapormax, adidasi, air max, ghete fotbal

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close