PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


TOP 9 sporturi populare și beneficiile acestora

Putem spune fără teama de a greși, că sportul este la fel de vechi precum umanitatea. Sportul a menținut societățile în formă și a construit comunități puternice. Exercițiul fizic competitiv nu numai că îi motivează pe copii și pe adulți să iasă din casă și să se mențină în formă, dar le va insufla și valori importante.

De la sănătate până la fericire, sportul contează. El are efecte benefice asupra individului, dar și a societății și educației în general. Chiar dacă este practicat ca distracție de weekend, sportul inspiră generații întregi să înflorească.

SS 24

Dacă nu se poate mai devreme, un copil ar trebui să fie expus sportului cel târziu atunci când începe școala. Acest lucru va începe ca o joacă, dar până la vârsta facultății se va transforma într-o componentă serioasă a vieții unui tânăr.

Evenimentele sportive sunt printre cele mai importante pentru rolul lor de a aduce oamenii împreună. Fiind adesea centrul comunităților, echipele sportive oferă momente de distracție pentru zeci de mii de spectatori.

Puteți citi în continuare care sunt cele mai iubite sporturi din lume și care sunt beneficiile acestora.

16735

Beneficii

Se află pe locul 1 în topul celor mai populare sporturi din lume și se joacă în majoritatea țărilor. Este un sport de echipă cu 11 jucători de fiecare parte. Jocul de fotbal înseamnă beneficii majore pentru sănătatea cardiovasculară. Oamenii de vârste diferite și cu condiții fizice de toate nivelurile pot juca o partidă de fotbal și se pot descurca foarte bine.

Este, de asemenea, un sport excelent pentru copiii care nu dau dovadă de abilități atletice deosebite, dar care doresc să practice un sport de echipă. Este indicat pentru băieți, fete, bărbați și femei, care pot juca împreună sau separat.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Echipamentul de fotbal este format din tricou, șort, jambiere și pantofi sport speciali. Dacă la orice capitol al echipamentului se poate improviza, încălțămintea este foarte importantă pentru a preveni accidentările, dar și pentru a putea alerga cu viteză pe teren. Prețurile pentru ghetele de fotbal bărbați încep de la 200 de lei, iar cele pentru femei de la 190.

Beneficii

Deși nu foarte cunoscut în țara noastră, cricketul este pe locul doi in topul celor mai populare sporturi din lume. În țările asiatice, cel puțin, este aproape ca o religie. Cricketul este un sport de echipă, cu 11 jucători, ceea ce contează foarte mult pentru dezvoltarea relațiilor și a lucrului împreună cu coechipierii.

Pe lângă faptul că întărește mușchii, cricketul este recunoscut pentru beneficiile referitoare la dezvoltarea atenției. Focusarea și concentrarea sunt de bază în acest sport, la fel cum sunt și coordonarea mâna-ochi.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Fără un echipament corespunzător, cricketul poate fi periculos și pot apărea accidentări. Cele mai importante sunt casca de protecție, mănușile și protecțiile pentru picioare. Mai aveți nevoie de echipament sportiv, format din tricou și pantaloni, precum și de încălțăminte sport adecvată pentru teren acoperit cu iarbă.

16736

Beneficiile

Hocheiul este benefic pentru creșterea forței musculare, a coordonării ochi-mână-picior, dar și pentru dezvoltarea echilibrului. Energia susținută și forța musculară puternică ajută la creșterea rezistenței și dezvoltarea sistemului vascular.

Este un sport cu antrenamente atât pe teren fix, dar și pe gheață. Se desfășoară în rafale start-stop, unde sesiunile rapide de alergare sunt întrerupte de pauze în care organismul se poate odihni, ceea ce este similar cu un antrenament cardio care arde foarte multe calorii.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Echipamentul pentru hochei este foarte complex, în special pentru a asigura protecția jucătorilor. Casca, mănușile apărătorile pentru umeri, piept și picioare sunt obligatorii. Pentru a practica pe gheață este nevoie de patine, iar pentru antrenamentele în sală de pantofi sport adecvați.

16737

Beneficiile

Tenisul este considerat un „aliment’’ pentru creier. Practicarea acestui sport ajută la îmbunătățirea gândirii critice, la creșterea vigilenței mentale și a gândirii tactice prin stabilirea de noi conexiuni în creier. Toate acestea determină reglarea nivelului de serotonină, o substanță chimică secretată de creier, care este importantă pentru funcții precum ciclul somnului, apetitul sau starea emoțională.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Tenisul este numit și sportul alb, fiind singurul la care sunt permise tricourile polo ( cu guler). Vei avea nevoie de un tricou, pantaloni sport sau fustă pentru femei, șosete și încălțăminte sport pentru fiecare tip de teren. Se poate juca pe zgură, iarbă sau sintetic, fiecare având specificații diferite. Poți alege de aici cele mai noi modele de pantofi sport pentru tenis.

16738

Beneficiile

Printre cele mai importante beneficii se numără arderea caloriilor și implicit scăderea greutății corporale. Este o metodă amuzantă pentru a pierde kilogramele, a dezvolta mușchii sau a crește coordonarea ochi-mâna. Se poate juca fie în sală, fie pe teren în aer liber, dar cel mai spectaculos este voleiul pe plajă.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Echipamentul nu este foarte complex: tricou sau maiou pentru partea de sus și pantaloni în partea de jos, șosete și pantofi sport pentru sală sau ciment, în funcție de locația terenului. Volei pe plajă poți juca desculț, dar pentru orice altă variantă vei avea nevoie de o pereche de încălțări de aici.

16739

Beneficiile

Trebuie să fii rapid pentru a juca tenis de masă, în special datorită mingiei care este foarte mică. Acest sport dezvoltă acuitatea mentală și uneori este comparat cu puzzle-urile. Îmbunătățește claritatea gândirii și te provoacă să utilizezi strategii mai bune împotriva adversarului. Îmbunătățește reflexele și crește concentrarea pe perioade lungi de timp. Poziția cu genunchii ușor flexați precum și mișcarea continuă a picioarelor dezvoltă în mod armonios mușchii întregului corp.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Este un sport de sală, fără uniformă, așa că un echipament sportiv e tot ce ai nevoie. Sunt recomandate încălțări sport pentru interior, care nu alunecă pe parchet.

Beneficiile

Baschetul este un sport de viteză, în care sunt implicate toate părțile corpului. Va trebui să alergi în timp driblezi mingea cu mâinile, iar privirea trebuie să urmărească ceilalți adversari și să localizeze coșul. Este o activitate benefică pentru adolescenții care își doresc să crească în înălțime, deoarece săriturile repetate pentru aruncarea mingiei la coș ajută la flexarea coloanei și la extensia corpului per ansamblu.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Se poate juca atât în sală, cât și în aer liber, atât vara cât și iarna. Echipamentul tradițional este format din maiou și șort, ciorapi și bascheți care susțin glezna. Acest tip de încălțăminte poate fi găsit aici și este recomandat deoarece, din cauza mișcărilor rapide și a schimbărilor bruște de direcție, glezna poate fi afectată dacă nu este protejată cum trebuie.

16740

Beneficiile

Baseball-ul crește rezistența și abilitățile fizice ale celor care îl practică, rezultatul fiind creșterea încrederii în sine. Baseball-ul reduce depresia și stresul și crește nivelul de concentrare. Pe lângă beneficiile obișnuite ale practicării mișcării fizice, baseball-ul ajută la dezvoltarea unui spirit de lider și crește abilitățile academice. Este un joc care se joacă în aer liber, de multe ori sub un soare puternic, iar asta ajută la creșterea imunității naturale a organismului și producerea de vitamină D.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Echipamentul de baseball este unul specific, format din pantaloni drepți și bluză cu nasturi în față. Cel mai important accesoriu este mănușa, iar încălțările trebuie să fie neapărat adecvate unui teren acoperit cu iarbă. Crampoanele previn alunecarea și permit alergarea cu viteză.

Beneficiile

Rugby-ul este un sport de viteză și de putere fizică, iar cele mai importante beneficii sunt dezvoltarea musculaturii și a rezistenței. Implică adevărate demonstrații de forță atunci când se formează grămezi de jucători care împing cu o putere imensă, la care puțini oameni ar putea rezista.

Este unul dintre sporturile care ajută specific la scăderea grăsimii de pe șolduri. La modul general, ajută la eliberarea de stres, la atingerea unui echilibru emoțional deosebit și a unei stări fizice și psihice ideale. Este un sport care poate fi practicat atât de bărbați, dar și de femei și este recomandat copiilor pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă.

De ce ai nevoie pentru a practica?

Este și unul dintre cele mai populare sporturi în România, așa că poți găsi foarte ușor echipamentul necesar. Cele mai importante sunt protecțiile, respectiv casca, protecțiile pentru dinți, pentru umeri și pentru picioare. Acestea permit evitarea accidentarilor grave, făcând astfel rugby-ul un sport accesibil pentru toate categoriile de vârstă. Încălțămintea este specială, deoarece este nevoie de crampoane pentru a nu aluneca pe iarbă. Puteți găsi aici cele mai bune modele de pantofi sport cu crampoane pentru gazon.

16741

Nu există nicio îndoială cu privire la importanța sportului, atât la nivel individual, cât și la nivel social. Aceste aprecieri se referă la sănătatea și bunăstarea individului, dar și la o populație mai educată, unită în fața pasiunii comune pentru un anumit sport. Industria sportivă are implicații adânci pentru societate, începând cu calitatea educației copiilor și până la numărul de locuri de muncă disponibile.

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
ghete iarna barbati, adidasi femei, cizme dama, genti dama, palladium, botine dama elegante, botine, jordan, ghete copii fete, ghete baieti, bocanci, adidasi dama, sneakers nike, rucsac, skechers dama, botine dama, buffalo, cizme cauciuc copii, botine dama cu toc, papuci de casa copii, geanta dama, pantofi cu toc gros, ghete barbati iarna, timberland, nike uptempo, adidasi fila dama, nike air uptempo, rieker, portofel dama, sneakers

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close