PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Care sunt pantofii potriviți pentru ora de educație fizică? Te ajută fizioterapeutul!

Pantofii pentru orele de educație fizică reprezintă un pilon esențial în trusa școlară a copilului tău. Aceștia devin partenerii de nădejde ai micuțului în timpul activităților zilnice, de aceea alegerea lor trebuie să fie cât se poate de conștientă. Te afli în căutarea unor îndrumări prețioase pentru alegerea pantofilor potriviți pentru orele de educație fizică? Echipa de specialiști, condusă de un fizioterapeut experimentat, împărtășește acum cu tine sfaturi cheie și dezvăluie selecția exclusivă de încălțăminte sport pentru copii disponibilă în portofoliul magazinului nostru de încredere, epantofi.ro. Asigură-te că pașii micuțului tău sunt în mâini sigure și profesioniste!

Încălțămintea școlară pentru copilul tău trebuie să îndeplinească un criteriu fundamental – să fie confortabilă. Cu toate acestea, acesta nu este singurul indicator pe care trebuie să-l iei în considerare la achiziționarea acesteia. Descoperă care sunt restul aspectelor recomadate de către fizioterapeut.

SS 24

Pregătește-ți copilul pentru întoarcerea la școală alături de epantofi.ro și bucură-te de super reduceri la cele mai populare mărci de pantofi sport!

Ewa Kowalczyk, fizioterapeut

„Alegerea potrivită a încălțămintei pentru educație fizică este extrem de importantă pentru reducerea riscului de potențiale leziuni. Copilul tău trebuie să se simtă confortabil în timpul activităților fizice.” – Ewa Kowalczyk, fizioterapeut

Alegând încălțămintea pentru educație fizică, amintește-ți că aceasta trebuie să asigure siguranța copilului tău. Pentru părinții care se simt copleșiți de multitudinea de mărci și modele disponibile, fizioterapeutul enumeră câteva caracteristici cheie la care trebuie să fii atent atunci când alegi încălțăminte pentru educație fizică pentru copii:

1. Talpa

Încălțămintea pentru educație fizică ar trebui să aibă în primul rând o talpă elastică, care să nu restricționeze mișcările piciorului copilului. O talpă bine aleasă ar trebui să permită mișcarea de flexie a piciorului în degetele de la picioare și mișcarea de pronare și supinație a piciorului (încălțămintea ar trebui să permită „răsucirea” piciorului). Pentru a verifica dacă talpa pantofului este suficient de elastică, spune-i copilului tău să facă o genuflexiune sau să încerce să se așeze pe podea purtând pantofii în picioare. Unele școli solicită încălțăminte pentru educația fizică cu talpă albă și antiderapantă, acest lucru trebuie luat în considerare și în timpul cumpărăturilor.

2. Materialul

Materialul din care este confecționată încălțămintea sport pentru copii ar trebui să permită o circulație liberă a aerului, pentru a evita transpirația excesivă în timpul activităților fizice. Este benefic ca încălțămintea să fie realizată din materiale textile ușoare, respirabile și de înaltă calitate. Dacă dorești să asiguri picioarelor copilului tău o ventilație continuă, alege încălțămintea sport cu „plasă”.

3. Greutatea pantofilor

Încălțămintea pentru educația fizică ar trebui să fie ușoară. O încălțăminte prea grea ar putea îngreuna mișcările copilului și, mai rău, ar putea pune presiune asupra articulațiilor.

4. Inserția

Este extrem de importantă. Interiorul pantofilor pentru săli de sport ar trebui să fie elastică și ar trebui să îndeplinească trei funcții de bază – să amortizeze mișcările piciorului, să asigure o circulație adecvată a aerului și să absoarbă umezeala.

5. Închizătoarea

Șireturile sau scaiul? Aici este întrebarea! Alegerea sistemului de închidere în încălțămintea copiilor trebuie făcută în mod individual, în funcție de copilul tău. Atât șireturile, cât și scaiul au avantajele lor. Scaiul este mai convenabil pentru copiii mai mici, deoarece facilitează încălțarea și descălțarea încălțămintei. Pe de altă parte, șireturile permit reglarea mai ușoară a încălțămintei pe picior. Acest lucru este deosebit de important în cazul copiilor cu picioare înguste.

6. Înălțimea pantofilor

Pantofii pentru educație fizică – cu o parte superioară lungă sau scurtă? Încălțămintea sportivă pentru copii ar trebui să stabilizeze piciorul în zona de mijloc și în jurul gleznei interioare. Nu ar trebui să limiteze mobilitatea articulațiilor gleznei, de aceea este mai bine să alegi din modelele joase care se termină înainte de gleznă.

7. Vârful și călcâiul

Încălțămintea pentru exerciții fizice a copiilor nu trebuie să strângă sau să restricționeze piciorul. Vârful trebuie să fie suficient de larg pentru a permite deplasarea degetelor fără obstacole. În ceea ce privește călcâiul, acesta nu ar trebui să fie rigid, dar trebuie să se potrivească bine pe călcâi pentru a-l stabiliza, fără a limita în același timp mișcările.

Descoperă gama de pantofi pentru educație fizică de pe epantofi.ro

Ewa Kowalczyk, fizioterapeut

„Pantofii de educație fizică și toate celelalte încălțări pentru copii trebuie să aibă mărimea corectă. Acest lucru este foarte important, deoarece chiar și cel mai bun model de încălțăminte nu va fi potrivit dacă nu se potrivește cu mărimea piciorului copilului. Asigură-te că măsori ambele picioarele – în cazul unei diferențe de mărime, alege încălțămintea potrivită pentru piciorul mai mare.” – Ewa Kowalczyk, fizioterapeută

Deși poate părea evident, pantofii de educație fizică trebuie să aibă mărimea potrivită. Pe de altă parte, pantofii care sunt prea mari vor face ca picioarele să se miște în încălțăminte. În cazul în care achiziționezi încălțăminte online, asigură-te că verifici gama de mărimi a mărcii. Pe site-ul epantofi.ro, vei găsi pe fișa produsului un tabel de mărimi, cu măsurători efectuate de specialiști. O opțiune la fel de interesantă, precum și o idee de a petrece un moment plăcut cu copilul tău, este să mergi la magazinul staționar epantofi.ro, unde există un scanner esize.me, cu ajutorul căruia vei găsi mărimea perfectă a pantofilor sport, precum și a oricărui alt tip de încălțăminte.

Fetiță în pantofi și haine de la adidas


Atenție: Șosetele pentru copii pentru activități sportive sunt, de asemenea, importante. În mod ideal, acestea ar trebui să fie confecționate dintr-un amestec de bumbac și materiale sintetice. Acestea din urmă sunt responsabile pentru elasticitate și, de asemenea, elimină excesul de umiditate, astfel încât picioarele copilului să nu alunece în pantofi.

Tenișii, deși sunt de obicei mai ieftini, sunt cu siguranță o alegere mai puțin potrivită. De ce? Deoarece nu fixează glezna împotriva posibilelor leziuni. Se pot folosi în timpul exercițiilor de bază (rostogoliri sau sărituri peste capră), dar nu vor trece examenul în timpul alergării sau a jocurilor de echipă.

Băiat în pantofi și haine de la adidas

Sneakerșii sau adidașii pentru copii, în special, cei de firmă, reprezintă o cheltuială puțin mai mare. Cu toate acestea, când vine vorba de piciorul unui copil, merită să investiți în aceștia! Pantofii sport potriviți vor rezista mai mult de un semestru și vă vor oferi copilului confort și siguranță. Nu uita că rezultatele bune sunt adesea rezultatul unei pregătiri adecvate.

Acum știi la ce aspecte să fii atent atunci când alegi încălțăminte sportivă pentru copilul tău. Rămâne doar să găsești modelul perfect care să îndeplinească toate criteriile. Nu trebuie să cauți pe tot Internetul sau să colinzi magazinele fizice împreună cu copilul tău. Special pentru tine, fizioterapeutul a selectat din oferta magazinului epantofi.ro 4 modele de încălțăminte pentru ora de educație fizică, potrivite atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Descoperă-le mai jos!

Nu uita că pe epantofi.ro beneficiezi de 30 de zile pentru retur gratuit!

adidas tensaur

Pantofii adidas Tensaur Run 2.0 K sunt un model confortabil, cu o construcție ușoară, creat folosind materiale reciclate. Pantofii sunt cu șireturi, datorită cărora încălțămintea se potrivește mai bine piciorului. Talpa pantofilor este flexibilă, astfel că acest model este perfect pentru activitățile sportive.

Vrei să cumperi pantofi de educație fizică versatili pentru copilul tău? Optează pentru modelul Kappa 260604K, care are o talpă albă antiderapantă, adesea cerută în școli. Pantofii sunt ușori și flexibili și au, de asemenea, velcro, astfel încât copilul tău îi poate încălța și descălța rapid. În gama extinsă a mărcii, vei găsi pantofi de educație fizică colorați pentru fete, precum și modele care se potrivesc băieților.

pantofi Asics

Dacă ești în căutarea unor pantofi sport pentru copii axați pe sarcini speciale, caută pantofii Asics Gel-Noosa Tri 13 GS. Acest pantof este extrem de ușor, oferind în același timp piciorului copilului tău suport și confort în timpul alergării. De remarcat, de asemenea, partea superioară din plasă, care garantează o bună circulație a aerului. Ceea ce distinge pantofii Asics este designul interesant și culorile expresive, care cu siguranță vor fi pe placul multor copii.

pantofi Puma

Pantofii pentru copii Puma All-Day Active au o închidere confortabilă cu Velcro și o talpă flexibilă, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea corectă a piciorului unui copil. Încălțămintea este, de asemenea, ușoară, ceea ce facilitează desfășurarea activităților fizice.

Citește și articolul: Rucsacuri școlare pentru copii și adolescenți disponibile pe epantofi.ro

După cum a spus remarcabilul atlet de maraton Juma Ikangaa – „Nu există voință de a câștiga fără voință de pregătire”. Garantează-i copilului tău un început bun, alegând modelele de pantofi sport, disponibile în magazinul epantofi.ro.

Pregătește-te pentru întoarcerea la școală >>> Verifică!

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi piele barbati, ghete iarna barbati, cizme dama, ghete fete, jordan, cizme cauciuc copii, geanta dama, nike air uptempo, rieker, sneakers, nike air force 1 femei, timberland, ghete tommy hilfiger dama, rucsac, adidas ozweego, reduceri incaltaminte dama, adidasi puma dama, adidasi jordan dama, puma, genti dama, palladium, adidasi dama, pantofi cu toc gros, sneakers nike, karl lagerfeld sneakers, anekke, papuci de casa copii, pantofi cu toc eleganti, adidasi femei, new balance

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close