PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


UGG originale vs fake – cum le recunoști

Produsele UGG s-au lansat pe piața australiană în anii 1970 sub formă de încălțăminte utilitară, ele fiind folosite de practicanții surfingului. De altfel, faimoasele cizme UGG au fost inventate de un surfer, din nevoia de a-și menține picioarele calde după antrenament. Deși brevetul a fost vândut de acesta în 1983, el primește, conform contractului, în fiecare an câte trei perechi de cizme originale UGG. Din Australia, cizmele UGG au cucerit piețele din Marea Britanie și din Statele Unite ale Americii. Cizmele UGG au intrat în vizorul starurilor și în tendințele modei chiar din anii 2000. Cizmele au rămas o piesă de rezistență și sunt la modă în 2020, ele devenind un fenomen cultural. Dar, ca orice piesă de încălțăminte de calitate și la modă, și UGG sunt amenințate de marea piață a produselor contrafăcute. În cele ce urmează, vom vedea cum putem face diferența între un produs original UGG și un fake pentru a ne asigură că am achiziționat o pereche de cizme potrivită.

Compania producătoare a cizmelor UGG, the Deckers Brands Company, a luat de-a lungul timpului o serie de măsuri pentru a-și proteja produsele și pentru a combate mărfurile contrafăcute, axându-se pe calitatea resurselor folosite, a procesului de producție și de distribuție, introducând totodată o serie de elemente distinctive de siguranță.

SS 24

Așadar, conform site-ului oficial UGG trebuie să fim atenți la următoarele elemente:

1. Materialul utilizat

Cizmele originale UGG sunt realizate integral din piele de oaie cu două fețe, căptușite cu blană de oaie. Pielea din exterior este tăbăcită și moale la pipăit. Spre deosebire de produsul original UGG, cele contrafăcute au un aspect exterior lucios și cu piele dură la pipăit. În cazul în care cizmele sunt realizate din piele de vițel sau de porc sau chiar din piele ecologică, sintetică, avem de-a face cu un produs contrafăcut, un fake. Trebuie să avem în vedere faptul că blana de oaie din interiorul cizmei autentice UGG este foarte moale, un pic ondulată și mată, fără străluciri artificiale și fără miros.

Talpa produsului original UGG este realizată dintr-un cauciuc flexibil, dintr-o singură bucată și se poate îndoi ușor, fiind gândită de designeri ca o suprafață flexibilă, comodă la mers. În cazul în care talpa nu este flexibilă, ne aflăm în fața unei perechi de cizme contrafăcute.

2. Locul de fabricație

Astăzi, cizmele autentice UGG sunt fabricate în țări precum China, Vietnam, Thailanda, El Salvador și Statele Unite ale Americii. Țara în care sunt fabricate cizmele UGG este inscripționată pe fiecare produs. În cazul în care produsul achiziționat este inscripționat „Made in Thailanda”, de exemplu, este foarte probabil să vă aflați chiar în fața unui produs original UGG.

În cazul în care pe cizme este indicate ca țări de fabricație Australia, Noua Zeelanda, ne aflăm în fața unui produs contrafăcut. În cazul în care, pe lângă indicația fake „Made in Australia”, este aplicată și o imagine a steagului acestei țări, ne aflăm în fața unui produs 100% contrafăcut.

De asemenea, este adevărat că multe produse contrafăcute pot fi fabricate și pot avea indicația „Made in China”, de exemplu, însă toate celelalte elemente de siguranță stabilite și anunțate de firma producătoare ne vor indica dacă ne aflăm în fața unui produs original sau nu.

3. Procesul de fabricație

Cizmele UGG originale urmează un proces de fabricație de calitate care se reflectă atât în forma și aspectul produsului final, cât și în prețul de achiziție. Cusăturile neglijent aplicate pe suprafața produsului la îmbinări, între materialul din piele și talpă sau căptușeala din blană de oaie îmbinată cu aplicații sintetice indică un produs contrafăcut.

Talpa cu tocul inegal finisat stânga-dreapta sau realizat din mai multe bucăți, etichete neglijent aplicate, accesorii de calitate îndoielnică lipite direct pe piele, precum nasturii, sunt caracteristice produselor fake.

Nu în ultimul rând, este util să verificați înălțimea și deschiderea cizmei. Exista mai multe varietăți de UGG-uri disponibile pe piață, potrivite fiecărui stil, însă cizmele UGG sunt realizate astăzi de producători în forme precum: „ultra mini” cele sub gleznă, ”mini” cele joase, „short”, cele scurte, clasice și „tall” cizmele înalte, fiecare având înălțimi standard. Produsele UGG sunt croite astfel încât să aibă o deschidere largă care să permită încălțarea acestora cu ușurință de la pulpa piciorului până la vârful degetului. Dacă o cizmă nu are înălțimea indicată de producător și este croită strâmt pe înălțime sau la vârful piciorului, atunci cu siguranță ne aflăm în fața unui produs contrafăcut.

4. Lanțul de distribuție și elementele de siguranță

Încălțămintea UGG autentică nu este ambalată și nici distribuită în pungi de orice fel sau în cutii de carton de proastă calitate, ambalaje cu mânere. Producătorul nu utilizează etichete de carton atașate de încălțăminte. De asemenea, nu există nicio indicație UGG „produs de iarnă” pe ambalaj.

Ambalajul original UGG prezintă o etichetă imprimată cu imaginea produsului și descrierea acestuia completă pe partea laterală a cutiei împreună cu un cod de bare colorat în partea de sus. Încălțămintea este protejată pe interior cu ambalaj special, ca să-și păstreze forma.

1. Forma și stilul etichetei produsului afișată pe călcâiul cizmei.

Eticheta originală are o formă dreptunghiulară îngustă și sigla UGG corect imprimată fără alte înscrisuri.

Înscrisuri neglijente ale numelor UGG, litere inegale, introducerea frazei „original Australia”, etichete mari, late, toate indică un produs contrafăcut.

Atenție! Începând din sezonul de toamnă 2019, brandul UGG a renunțat la utilizarea simbolului ® pe ambalaj și produs, inclusiv pe eticheta de pe călcâiul cizmei. Prin urmare, noile produse fabricate nu au simbolul ® pe etichetă, așa cum se vede în imaginea alăturată a produsului UGG W Mini Bailey Bow II 1016501 ESPRY. Doar produsele din seriile anterioare mai poartă formula UGG și simbolul ® pe etichetă, caz în care simbolul este inscripționat foarte aproape de numele produsului.

14848

sursa foto: https://epantofi.ro/p/pantofi-ugg-w-mini-bailey-bow-ii-1016501-espry

2. Forma tălpii produsului.

Talpa produsului original este inscripționată cu simbolul „soarelui” pe care îl regăsim și pe ambalajul produsului împreună cu sigla UGG, așa cum se vede în imagine în cazul modelului W Mini Bailey Button II 1016422 W/Grey. În cazul în care nu regăsiți aceste simboluri, produsul este contrafăcut.

14849

sursa foto: https://www.epantofi.ro/pantofi-ugg-w-mini-bailey-button-ii-1016422-w-grey.html

3. Accesorii cu numele mărcii.

Accesoriile clasice precum nasturii exteriori cusuți sunt inscripționate cu numele mărcii UGG. În cazul în care nu regăsiți aceste înscrisuri, produsul nu este unul autentic. În imagine puteți observa nasturele cusut și nu aplicat prin lipire, pe cizma K Bailey Button II 1017400K K/Che, cu numele UGG. Totodată, puteți observa calitatea cusăturilor originale pe întreaga suprafață a produsului.

14850

sursa foto: https://www.epantofi.ro/pantofi-ugg-k-bailey-button-ii-1017400k-k-che.html

4. Coduri de siguranță și etichete noi.

Produsele originale UGG prezintă coduri de siguranță și etichete textile cusute în interiorul cizmei și stickere aplicate pe talpă. Simbolul, logo-ul utilizat de companie, este un soare stilizat, cel pe care îl regăsiți imprimat și pe talpa produselor. Simbolul soare imprimat pe etichete și stickere își schimbă culoarea odată cu rotirea produsului. Produsele din colecțiile anterioare anului 2020 sunt însoțite de un QR code.

14851

sursa foto: https://www.ugg.com/counterfeit.html

5. Calitatea generală a produsului, prețul și firma distribuitoare

Este util să evaluați și să luați în calcul la achiziționare calitatea de ansamblu a produsului, forma în care este prezentat, dar și prețul de vânzare al acestuia și notorietatea vânzătorului pe piața de distribuție. Un preț redus și un vânzător puțin cunoscut pot indica prezența unui produs contrafăcut.

În afara celor descrise mai sus, trebuie să rețineți că următoarele elemente indică fără dubii un produs fake, contrafăcut:

  1. Eticheta „Made in Australia”.

  2. Imaginea steagului Australiei.

  3. Etichete de carton aplicate pe produs.

  4. Etichete lipite pe interiorul produsului.

  5. Indicația “Cizme de zăpadă”/“Snow Boots” imprimată pe produs sau pe ambalajul exterior.

  6. Produs realizat din piele, blană ecologică impregnat cu miros de vopsea sau colorant, deoarece produsele originale nu au miros și sunt realizate exclusiv din piele, blană de oaie.

  7. Mărimea, în cazul cizmelor clasice, deoarece în cazul mărcii originale, vi se va potrivi un produs cu un număr mai mic față de cel pe care îl cumpărați în mod normal.

  8. Etichete mari sau cu înscrisuri greșite precum „ugh boots” sau „genuine ugg australia”.

  9. Talpă fără logo-ul firmei și fără simbolul soarelui stilizat.

  10. Un preț mic afișat la vânzare sau indicații de preț mic și produs la vânzare „direct de la producător”.

Așa cum sugerează firma producătoare, este indicat să achiziționați produsele UGG de la vânzători autorizați, firme cu notorietate în domeniul modei, așa cum este epantofi.ro în România și să verificați elementele de siguranță pe care firma producătoare le-a dezvoltat de-a lungul timpului. Dacă ați urmărit aceste indicații, tot ceea ce vă rămâne de făcut este să vă bucurați de produsul original achiziționat.

Referințe

Sursa imagine: https://unsplash.com/photos/rlKUNyHUPGc

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi cu toc eleganti, cizme dama, anekke, genti dama, adidasi femei, cizme cauciuc copii, karl lagerfeld sneakers, adidasi tommy hilfiger barbati, rieker, skechers, reduceri adidasi dama, sneakers, jordan, palladium, nike air uptempo, geanta dama, adidasi dama, botine, new balance, buffalo, ghete barbati iarna, sneakers nike, adidasi fila dama, botine dama elegante, adidasi puma dama, ghete baieti, skechers dama, ghete iarna barbati, adidas ozweego, timberland

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close