MID SEASON SALE! Până la -30% reducere VEZI MAI MULT


Ținuta smart casual pentru femei și bărbați – 10 idei șic pentru orice anotimp

Alegerea unei ținute poate fi dificilă mai ales în momentul schimbărilor de anotimp. Există însă soluții care să te ajute să-ți creezi o garderobă potrivită, iar cea mai bună alegere este stilul smart casual. Dacă îți dorești o ținută la modă, potrivită pentru orice moment, confortabilă și plăcută , iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

MSS

Stilul smart casual îmbină eleganța cu stilul sport, iar astfel rezultă ținute casual pentru femei sau ținute casual pentru bărbați care aduc un aer proaspăt, actual în orice moment.

Îmbinarea unor articole de îmbrăcăminte potrivite te ajută să arăți minunat indiferent de context. Articolele elegante au făcut un pas înapoi, iar locul le-a fost luat de colecții care aduc în discuție jeanșii cu sacourile sport și chiar rochiile cu balerini sau teniși. Nu sunt uitați mocasinii, espadrilele, pantofii bărbătești semi eleganti, dar nici gențile de umăr, ochelarii de soare sau pălăriile de orice tip.

Practic, stilul smart casual înseamnă de fapt starea de bine, ”serenite” vorba francezului, exact aceast lucru transmite abordarea smart casual. Dintre caracteristicile sale cele mai speciale ies în evidență următoarele:

  1. ușurința alegerii – față de alte stiluri, poți crea ținute casual pentru femei sau ținute casual pentru bărbați fără constrângeri sau limitări la nivelul alegerilor. Dacă în cazul stilului elegant trebuia să asociezi sacoul, cămașa și pantofii, și să ai grijă ca întreg ansamblul să se potrivească, stilul smart casual este mai permisiv. Firește, acest lucru nu înseamnă că poți combina adidașii cu un sacou de lână, elegant și nici saboți la o cămașă din mătase. Poți alege însă materiale cu texturi similare, potrivite aceluiași anotimp, care să se îmbine inspirat într-un tot unitar.

  1. confortul – stilul smart casual oferă un plus de confort, prin materialele folosite și naturalețea alegerilor. Spre deosebire de un costum bărbătesc clasic sau o rochie elegantă, destul de strâmtă, stilul smart casual îți permite să te miști în voie. Poți să porți fuste evazate și jachete, împreună cu o pereche de botine. Sau bucură-te de confortul jeanșilor în compania unei cămăși su imprimeu. Evident trebuie să încerci și o jachetă de toamnă, purtată în stil James Bond.

  1. aspectul – stilul smart casual oferă un aspect curat și îngrijit, pune în ordine caracteristicile împrumutate de la cele două stiluri consacrate. Chiar dacă poate părea ușor neglijent sau nonconformist, în realitate stilul smart casual are principii bine stabilite. La nevoie, te poți orienta către sugestiile de prezentare ale unor produse, iar astfel îți vei putea realiza ușor propria garderobă.

Alegerea și realizarea ținutei depind foarte mult și de contextul în care va fi purtată aceasta. Un interviu de angajare la care nu se solicită o ținută formală va fi diferit totuși față de o seară la film cu prietenii. Există câteva elemente vestimentare care pot schimba o ținută smart casual și s-o transforme exact în ceea ce-ți trebuie.

Pentru femei, posibilitățile de a crea o ținută frumoasă sunt practic nelimitate. Iată câteva dintre opțiunile pe care le ai, ca să te bucuri în orice moment de ținute stilate.

Rochițe, paltoane și jachete pentru sezonul rece

Rochiile nu mai respectă de multă vreme liniile clasice. Asimetrice, scurte, lungi, din lână, bumbac sau in, fiecare opțiune se potrivește pentru un veritabil stil smart casual. Adaugă la rochițe niște jachete lejere, chiar și jachete oversized, o pereche de ghete potrivite sezonului și eventual o gentuță ușoară pe care s-o porți în stilul poștaș.

Accesorizează outfitul cu o beretă chic care să-ți dea un aer jucăuș, iar ținuta este gata pentru a fi arătată lumii întregi. La nevoie, înlocuiește ghetele cu espadrile, balerini sau chiar cu saboți în culori vesele.

Pantaloni și sandale versus pantalon și pantof cu toc mic primăvara

Trebuie să recunoști că sexul frumos are ceva mai multe opțiuni din care să aleagă. Pantalonii moderni, mai ales cei specifici stilului smart casual, se axează pe ideea de comoditate, dar și de eleganță, așa că vei observa o multitudine de modele din care să alegi. Pantalonii cu talie înaltă, sau pantalonii cu elastic în talie, pantalonii cu prindere tip fluture, pantalonii din bumbac, lyocell sau vâscoză, toate aceste tipuri de pantaloni pot fi piesa de bază atunci când creezi o ținută smart casual pentru femei.

14523

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/cMfKWKggyvQ

Ce poți să asortezi la pantaloni? Ei bine, aproape orice, deoarece stilul smart casual permite asocierea diferitelor texturi ale materialelor, nu trebuie să urmezi o anumită linie. Poți purta espadrile, sandale sau pantofi cu toc mic, iar pantalonii îi poți asorta cu cămăși diafane, lărguțe, cu topuri delicate și veste și chiar cu sacouri sport special create pentru femei.

Fuste și cămași în culorile verii

Ca și în cazul stilului elegant, cea mai bună opțiune pentru fuste este cămașa. Totuși, frumusețea stilului smart casual constă tocmai în faptul că poți la fel de bine să asociezi o bluză din bumbac la o fustă tricotată, iar ansamblul total să fie ”ambalat” într-o jachetă jucăușă, alături de o pereche de botine vesele. Imaginea finală va fi una îngrijită, dar lejeră în același timp, și-ți va permite să te simți în largul tău.

Cămăși, pardesiuri și cizme și un iz de toamnă

Acum câțiva ani cămășile de damă erau specifice stilului clasic, poate și datorită materialelor din care acestea erau realizate. În prezent însă, cămășile se asortează de minune cu jeanșii și botinele, poți să porți și un pardesiu pe deasupra, sau poți să le combini cu fuste și cizme lungi, deasupra genunchiului.

Încălțămintea potrivită

Stilul smart casual înseamnă adesea ghete, botine, espadrile și balerini, însă nici pantofii cu toc mic sau sandalele ortopedice nu sunt excluse. În general sunt preferate culorile vii, spre deosebire de stilul clasic, unde predomină negrul sau nuanțele de maro. În funcție de anotimp te poți axa pe încăltăminte specifică, dar nu uita să adaugi nota de nonconformism, specifică stilului smart casual.

14524

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/cMfKWKggyvQ

Ținutele pentru bărbați au avantajul că sunt ușor de ”asamblat”, deoarece nivelul de accesorizare este mai redus decât în cazul doamnelor. Din punct de vedere al culorilor, observăm că orice este permis. Culorile stridente, nuanțele de roz sau mov, bulinele sau imprimeurile neconvenționale, toate acestea îmbogățesc ținutele smart casual și le fac mai atractive.

Care sunt articolele vestimentare pe care poți să le alegi ca să realizezi o ținută smart casual? Iată câteva dintre opțiuni:

Sacoul sport – eleganța din stilul smart casual

Potrivit atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, sacoul sport prezintă elemente de finsare total diferite de stilul clasic. Materialele, textura, dar și culorile reprezintă cheia acestei piese vestimentare pseudo formale. Poți să porți sacoul sport într-o multitudine de combinații, de la pantaloni chino și pantofi, până la jeanși și ghete. Sacoul sport este potrivit și pentru evenimente. Poți să îmbraci un sacou sport la un interviu, la un prânz de afaceri, la o întâlnire și da, surpriză, chiar și la botez sau la nuntă, adică la evenimente mai formale. Firește, condiția este să nu te îmbraci prea sport, deoarece acest lucru atrage atenția și vei părea neglijent, nicidecum șic.

Tricourile polo

Deși aceste articole vestimentare sunt foarte cunoscute, ele au început abia în ultimii ani să iasă în evidență, probabil tocmai datorită asocierii facile cu alte articole smart casual. Tricourile polo erau folosite cu precădere de către jucătorii de golf, însă lejeritatea și confortul lor au căpătat notorietate și în ținutele uzuale. Astfel, dacă vrei un altfel de tricou, mai elegant poate, la o ținută totuși non-formală, tricoul polo este o soluție potrivită. Îl poți asorta cu pantaloni scurți și teniși sau chiar cu jeanși și adidași. Ținutele unde folosim tricouri polo sunt destinate locurilor sau întâlnirilor degajate, de regulă în aer liber (dar nu obligatoriu) și neapărat pe timp de zi.

Pantaloni chino

Pentru o bună perioadă de timp jeanșii au fost cap de afiș în ceea ce privește articolele vestimentare bărbătești de tip pantalon. Totuși, pantalonii chino au intrat puternic pe piață și au reușit să de impună datorită versatilității lor. Pantalonii chino aduc în plus, față de alte tipuri de pantaloni, culoarea, textura, forma și elementul surpriză: croiala. Pantalonii chino moderni sunt semi strânși pe picior, scurți până spre gleznă și ușor conici, urmând de fapt traseul picioarelor. Datorită acestor lucruri pantalonii chino se potrivesc foarte bine atât la pantofi, cât și la teniși, la cămăși elegante, dar și la cămăși sport și foarte important este faptul că se potrivesc de minune cu un sacou sport și espadrile sau mocasini colorați. Poți să porți pantaloni chino indiferent de ora, contextul sau tipul întâlnirilor pe care le-ai programat.

Cămăși cu buline și imprimeuri colorate

Cămășile sunt articole vestimentare foarte importante, deoarece ele pot schimba total aspectul vestimentar. Din acest motiv este indicat să alegi cămăși din materiale casual, de exemplu bumbac sau in, materiale care se așează confortabil și care nu necesită același grad de eleganță precum cămășile clasice.

Încălțăminte bărbătească

Pentru că punem accent pe confort, orice ținută smart casual pentru bărbați se axează pe pantofi comozi, espadrile sau mocasini, pe care să-i porți în general fără șosete sau cu șosete scurte. Ca și în cazul ținutelor smart casual pentru femei și în pentru bărbați este importantă culoarea, depășindu-se astfel condiționările de gen în fashion.

14525

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/8OELaA_zUgk

Stilul smart casual îți oferă ceva în plus față de orice alt stil cunoscut până acum. El îți dă posibilitatea să fii unic și să ieși în evidență prin ideile tale originale. Combinațiile diferite de sacouri, fuste, genți, pantaloni sau ghete îți lasă liberă decizia vestimentară, fără să te condiționeze în alegeri.

Este important să-ți definitivezi propriul stil și să porți acele articole vestimentare care-ți plac și sunt confortabile. O ținută smart casual pentru femei sau bărbați reprezintă mai mult decât simpla asociere a unor articole vestimentare. Înseamnă de fapt un stil propriu, stilul tău, care te definește cel mai bine.

Dacă și tu ești adeptul acestui stil, atunci caută cele mai bune idei de asortare a ținutelor, începând de la accesoriile potrivite, articole vestimentare și evident, nu uita de încălțăminte.

Sursa imagine: https://unsplash.com/photos/rg1Z9NtEa80

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
papuci de casa copii, adidasi jordan dama, puma, rieker, vans, portofel dama, botine dama, pantofi albi, reduceri incaltaminte dama, adidasi dama, ghete sport barbati, pantofi cu toc eleganti, cizme dama, botine dama cu toc, jordan, nike air uptempo, palladium, adidasi femei, adidas ozweego, adidasi fila dama, ghete copii fete, cizme cauciuc copii, buffalo, rucsac, bocanci, sneakers nike, ghete baschet, geanta dama, nike air force 1 femei, anekke

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close