Destinatii exotice: Top locuri de vis accesibile din Romania
Dacă te-ai hotărât că vrei să explorezi destinații exotice din România și nu știi de unde să începi, noi îți venim în ajutor cu o listă a celor mai populare și frumoase locuri de care poate nu ai auzit înainte. Vacanța ta va fi plină de obiective turistice de vis, așa că echipează-te corespunzător în funcție de locul în care vrei să mergi și haide să pornim împreună în călătorie!
Cele mai frumoase locuri din România
Piscina „Pă Coastă”
Aflată în Maramureș, mai exact în satul Mara, “Piscina pă Coastă” se află în apropierea păstrăvăriei cu același nume. Piscina este construită din lemn, în vârful dealului, oferind o panoramă splendidă asupra împrejurimilor. Designul este specific zonei Maramureșului, iar piscina propriu-zisă se află la 100 de metri altitudine. De la această înălțime poți admira cascada ce izvorăște din dealurile Maramureșului și te poți bucura de oaza de liniște de pe șezlongurile confecționate tot din lemn.
Poți alege să te cazezi la pensiunea de care aparține piscina, însă o poți vizita și fără rezervare. Caută pe hartă „Păstrăvăria Mara”, după care este nevoie să urci cele câteva zeci de metri spre vârful coastei. În timpul sezonului este posibil să fie aglomerat, așa că îți recomandăm să mergi în perioadele extra pentru a te putea bucura din plin de priveliște.
Citește și articolul nostru despre cum organizezi un concediu de iarnă reușit în România.
Rezervația Grădina Zmeilor
Grădina Zmeilor este o rezervație naturală protejată prin lege care se găsește în comuna Bălan din județul Sălaj. Se întinde pe o suprafață de 3 hectare, iar aici poți admira fauna și flora locală în adevărata ei splendoare. Tot aici se află și un ansamblu neregulat de stânci aflate la baza dealului „Dumbrava”.
În ceea ce privește flora lemnoasă, vei putea admira arbori și arbuști precum: fag, stejar, tei pucios, plop tremurător sau alun. Când vine vorba de flori, aici se regăsesc: laptele cucului, osul iepurelui, rostopască, talpa gâștii, tătăneasă, margaretă, brândușă de toamnă, coada șoricelului și multe altele.
Fauna este compusă din mistreț, veveriță, vulpe roșcată, iepure de câmp și păsări precum: cuc, pupăză, mierlă, cinteză și gaiță albastră. Pentru a ajunge la locație poți urma drumul național DN1F sau DN1H până la Gâlgău Almașului. Vei avea nevoie de încălțăminte sport calitativă pentru a putea rezista lungii drumeții prin grădină.
Cascada Cailor
Cascada Cailor se află în partea de nord-est a Munților Rodnei, în apropiere de stațiunea Borșa, la o altitudine de 1300 de metri. Apa se scurge peste „Podul Cailor” în mai multe trepte, însumând o cădere de 90 de metri. Este cea mai mare cascadă din România, fiind vizitată anual de mii de turiști. Poți ajunge la ea cu ajutorul telescaunului dinspre Borșa-complex sau făcând o drumeție pe jos dinspre zonele înalte ale Munților Rodnei.
Cel mai bun moment al anului pentru a o vizita este primăvara, deoarece debitul apei crește, iar priveliștea este spectaculoasă. Există o legendă locală care spune că această cascadă este locul unde caii și-au pierdut aripile. În apropiere poți vizita Parcul Național Munții Rodnei, care se întinde pe o suprafață de peste 47.000 de hectare. Din Parc poți să pornești spre Cascada Cailor spre Podu Cailor până în Valea Cimpoiasa, ajungând astfel la Borșa Fântâna.
Citește și articolul nostru despre destinații instagramabile în România.
Amfiteatrul Transilvania
Amfiteatrul Transilvania se găsește în Moeciu de Jos. Drumul forestier se află la vreo 2 kilometri de oraș și poate fi accesat cu mașina. Vei fi nevoit să mai urci în jur de 200 de metri pe jos după ce ajungi în parcarea special amenajată pentru turiști. Ajuns la destinație, vei găsi un restaurant cu pereți din sticlă, leagăne prinse în copaci pentru a te putea bucura de priveliște pe viu și câteva minihoteluri în cazul în care dorești să te cazezi în zonă.
Dacă vrei să pleci cu niște amintiri frumoase și de neuitat, îți recomandăm să nu ratezi apusul într-unul din cele mai frumoase locuri de vizitat în România. Te vei putea bucura de o panoramă asupra Munților Bucegi și Piatra Craiului. Aerul rustic al clădirilor vechi de 200 de ani te va cuceri instant. În aceeași zonă mai poți vizita și Castelul Bran, Dino Park Râșnov sau Rezervația de urși de la Zărnești.
Green Village Resort
Complexul Green Village Resort se găsește în localitatea Sfântu Gheorghe, pe malul brațului Sf. Gheorghe al Dunării, la doar 1.5 kilometri de Marea Neagră. Este unul dintre cele mai luxoase complexe de cazare din Deltă și se întinde pe o suprafață de aproximativ 30.000 metri pătrați. Toate categoriile de turiști sunt binevenite aici pentru a se bucura de priveliște și mâncarea tradițională pe bază de pește.
Poți lua masa la Waterlily Restaurant, care are o capacitate de 240 de locuri întinse pe două niveluri. La Laguna Brasserie te poți bucura de concerte live seară de seară, iar la SPA-Health Center te poți bucura de o piscină în aer liber, un centru de fitness, saună și masaj.
Resortul este ideal și pentru cei mici, care se pot distra la Turtle Kids Club cu diferite activități precum dans, origami sau pictură. Nu vei regreta cazarea în acest resort, unde te poți bucura de priveliști încântătoare și răsfăț din toate punctele de vedere.
Citește și articolul nostru despre cum să organizezi un city-break de neuitat în România.
Cuibul de lemn
Cuibul de lemn se găsește în Râșnov și poți ajunge cu ușurință cu mașina de pe drumul principal care merge spre Bran. Te vei putea bucura de priveliștea de pe terasă și de servicii de înaltă calitate din partea personalului. Locul este ideal pentru atunci când simți că ai nevoie de o pauză de la agitația orașului și vrei să te refugiezi într-o zonă liniștită pentru a-ți reîncărca bateriile.
Dacă vrei să explorezi împrejurimile, vei avea nevoie de încălțăminte de damă sau de bărbați pe măsură. Îți recomandăm să mergi în afara sezonului pentru a te bucura de oaza de relaxare împreună cu prietenii sau familia.
Pădurea Hoia-Baciu
Poate că ai auzit deja poveștile stranii despre Pădea Hoia-Baciu din Cluj, însă nu lăsa legendele locale să te îndepărteze de acest frumos loc recreațional, care-ți poate oferi o priveliște de vis. Vei putea observa copaci cu forme neobișnuite și te vei putea reconecta cu natura în Poiana Rotundă. Înainte, oamenii frecventau Pădurea Hoia-Baciu ca loc de picnic, iar aici aveau loc festivități de 1 mai și 23 august. Echipa Hoia-Baciu Project organizează drumeții nocturne sau pe timp de zi pentru turiștii curioși care vor să viziteze împrejurimile în mod organizat.
Flora locală este alcătuită din arbori precum: stejar pufos, corn, alun, salcâm, pin silvestru, tei și arțar. Fauna este reprezentată de șoareci de câmp, pisici sălbatice, veverițe, mistreți, iepuri de câmp, cât și lilieci, mierle și cucuvele.
Este categoric o experiență pe care trebuie să o ai cel puțin o dată în viață. S-ar putea sau nu să fii martorul unor manifestări paranormale, însă cert e că vei putea admira de aproape o pădure ce se întinde pe o suprafață de circa 3 kilometri pătrați.
Iată deci câte destinații exotice din România așteaptă să fie vizitate pe tot parcursul anului. Programează-ți din timp călătoriile și asigură-te că ai la tine tot ce ai nevoie. Cu siguranță merită să vezi cu ochii tăi toate aceste minunății, așa că urmează recomandările noastre și fă-ți rezervarea din timp!