PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


City Break în Europa: Top destinații pentru un concediu de vis

Călătoriile sunt o modalitate ideală de a te deconecta de ritmul vieții de zi cu zi și de a-ți face noi amintiri inedite, singur sau alături de persoanele dragi. Un City Break îți oferă oportunitatea de a lua o pauză rapidă însă fără a face compromisuri. Mai exact, poți pleca pe o durată de timp mai scurtă, dar și să te bucuri de ceea ce îți oferă o destinație nouă.

În prezent, după noul mod de lucru, de acasă sau remote, poți chiar să te ocupi de proiectele urgente în timp ce savurezi o cafea în Paris. Iată câteva dintre destinațiile ideale pentru un City Break în Europa:

SS 24

Conceptul de City Break a devenit tot mai popular de câțiva ani încoace și se referă la o călătorie de 2-4 zile, în afara orașului sau a țării în care locuiești. Aceasta acoperă, de obicei, și weekendul, motiv pentru care este potrivit pentru cei care nu vor să-și folosească zilele de concediu pentru o aventură scurtă.

City Break-ul poate fi folosit ca modalitate de a te distra, de a face cumpărături sau de a descoperi, pur și simplu, un loc nou și spectaculos. De aceea, planurile de acest gen se limitează la o destinație cât mai apropiată, precum orașele din Europa. În acest fel nu pierzi prea mult timp pe drum și te poți concentra pe activitățile planificate.

Poți folosi cu succes un City Break pentru a te bucura de ceea ce au de oferit orașele mari din Europa, dar și destinațiile cu cele mai frumoase peisaje, mai puțin cunoscute. Ai suficiente destinații turistice la câteva ore depărtare cu avionul, așa că planifică încă de acum un sejur scurt, dar impresionant:

City Break – singur în vacanță

Indiferent că vrei să schimbi peisajul și să te bucuri de singurătate sau că obișnuiești să călătorești singur, cele mai frumoase țări din Europa te așteaptă cu farmecul orașelor mari, în care mulțimile te vor face să te simți mereu ca acasă. Iată câteva idei pentru următorul City Break pe care îl planifici:

  1. Roma

Roma este un oraș în care nu te poți plictisi, indiferent de scopul călătoriei tale. Capitala Italiei îți oferă atracții turistice importante în materie de cultură, arheologie, istorie, artă, gastronomie și nu numai. Vizitează Colosseumul, Vaticanul și Capela Sixtină, Pantheonul și muzeele care îți atrag atenția. De asemenea, nu poți trece prin Roma fără a arunca o monedă peste umăr în Fântâna Trevi. Legendele spun că acest gest îți asigură întoarcerea în fabulosul oraș istoric.

Nici la masă nu te vei simți niciodată singur, deoarece terasele și restaurantele din Roma vibrează pe întreaga perioadă a anului. Trebuie să guști pastele pentru care orașul este faimos, precum amatriciana și cacio e pepe, dar și să profiți de cucina povera, care te va introduce direct în bucatele tradiționale din Roma. Vizitele în Italia nu pot decât să te inspire să-ți dorești o vacanță perpetuă, în special dacă alegi Roma ca destinație pe timp de vară.

  1. Barcelona

Cunoscută pentru cultură, arhitectură și preparatele de street food, Barcelona va primi mereu cu brațele deschise turiștii care călătoresc solo. Ba mai mult, poate fi benefic să optezi pentru această abordare pentru a descuraja mulțimea de turiști care invadează orașul în vârful sezonului de vară. Descoperă magia preparatelor Tapas, pe care le găsești la fiecare terasă, alături de un pahar de vin. Acestea fac parte din bucătăria specifică locului și sunt, practic, gustări preparate pentru a putea fi savurate la terasă sau pe bancă. Vizitează Sagrada Familia, Casa Mila și pierde-te în localurile aflate în La Rambla.

  1. Amsterdam

Amsterdam este prietenos cu toți cei care îl vizitează și este recunoscut pentru stilul de viață lejer pe care îl promovează. Acesta este preferat de generații diferite, dar cel mai mult de către tineri. Dacă pleci solo într-o călătorie în Amsterdam, s-ar putea să-ți faci prieteni printre străini la barurile pe care le frecventezi. Ai posibilitatea să te plimbi în tot orașul cu bicicleta, deoarece infrastructura este foarte bine dezvoltată în acest sens.

Patru zile sunt suficiente pentru a te obișnui cu viața din Amsterdam și pentru a-ți încărca bateriile înainte de a te întoarce acasă. Olanda este faimoasă pentru lalele, așa că planifică vizita în perioada martie-mai, pentru a te bucura de sezonul acestora. Pune în bagaj încălțăminte sport și geci impermeabile, deoarece vei petrece mult timp în aer liber.

City Break în doi

Orice ocazie de a petrece timp cât mai special alături de persoana iubită este un moment pe care nu trebuie să-l ratezi. De Valentine’s Day sau cu ocazie zilei de 8 martie, îi poți face o surpriză de proporții celei mai dragi persoane, cu un weekend petrecut departe de casă. Iată ce destinații turistice din Europa merită vizitate în orice perioadă:

  1. Paris

Orașul Luminilor, Orașul Îndrăgostiților, probabil nici tu nu mai știi cum să numești Parisul, pentru că le are pe toate. Pregătește bagajul pentru cea mai romantică destinație din Europa cu multă atenție la detaliile elegante. Vei avea nevoie de ținute potrivite pentru ieșirile la restaurant, dar și pentru plimbările în doi prin Montmartre.

Te poți bucura de relaxare în stilul nonșalant al parizienilor, cu un croissant și cafea la terasele de la stradă ale marilor cafenele. Perioada de februarie și martie poate fi ideală pentru călătoria în Paris, deoarece vara se înregistrează temperaturi extreme.

  1. Bruges

Belgia este o țară ideală pentru destinația de Ziua Îndrăgostiților, iar Bruges îți oferă o atmosferă de basm, liniștită și relaxantă. Te poți bucura de plimbări romantice în fiecare zi, cu popasuri la cafenelele care servesc cafele și cea mai fină ciocolată. Un sejur dulce te va impresiona și cu câteva dintre cele mai frumoase peisaje din Europa.

  1. Veneția

Nu poți spune „iubire” fără să te gândești la Italia și, mai ales, la Veneția. Plimbarea cu gondola, o seară la teatru și promenadele romantice prin Fondamenta delle Zattere vor face din City Break-ul tău o amintire veșnică, pe care o împarți cu dragoste.

City Break cu familia

Dacă ai copii, nu fi reticent în a-i lua pe aceștia cu tine în vacanță. City Break-ul poate fi o opțiune ideală pentru tine, deoarece implică mai puțin timp petrecut pe drum sau departe de casă, dar suficient încât să simți efectul pozitiv al unei schimbări. Iată ce destinații sunt potrivite pentru City Break cu copii în Europa:

  1. Atena

Călătoriile cu întreaga familie sunt mai simple pe timp de vară. Bagajele sunt mai ușoare și te poți bucura de o serie diversă de activități în aer liber. Atena este capitala cea mai veche din Europa și o destinație de top pentru concedii. City Breakul alături de familie îți va permite să te relaxezi pe plajele consacrate grecești și în apa cristalină, dar și să iei cine pe malul mării, cu cei mici alături. Atena este un oraș foarte prietenos cu turiștii, iar copiii pot să viziteze Muzeul de Istorie Naturală sau parcurile de distracții deschise în sezon. Nu uita să incluzi în bagaj ținute diverse pentru mare, indiferent de numărul de zile petrecute acolo.

  1. City Break în România

Nu este un secret faptul că România are o serie de destinații istorice și fabuloase în ceea ce privește peisajele, activitățile și noutatea. Dacă vrei să te plimbi mai mult prin țară, un City Break în România te va ajuta să redescoperi zonele pline de farmec de acasă. Avantajul stă în distanțele mai mici pe care le poți parcurge cu mașina, alături de întreaga familie, dar și prețurile accesibile în orice perioadă. Nu uita că România este o țară de vizitat mai ales vara, așa că planifică o serie de călătorii pentru vara aceasta.

  1. Viena

Când vrei să planifici un City Break practic și fără bătăi de cap, gândește-te la țările învecinate. Austria are un farmec aparte în perioada de iarnă-primăvară, iar mijloacele de transport sunt pe gusturile și preferințele fiecăruia. Fie că vrei să iei trenul sau avionul, poți ajunge imediat în orașul muzicii clasice. Copiii tăi pot învăț, astfel, mai multe despre Beethoven și Mozart sau pot fi răsfățați cu dulciurile vieneze faimoase.

Chiar dacă City Break-ul implică o călătorie scurtă, bagajul trebuie să fie pregătit temeinic și să îți asigure toate cele necesare pe durata șederii. Iată câteva lucruri esențiale pentru orice plecare:

  1. Pantofi

Încearcă mereu să ai în vedere scopul cu care pleci în călătorie. În cazul în care vrei să te plimbi solo prin Roma, o pereche de pantofi sport te va ajuta să fii confortabil în fiecare zi. De asemenea, dacă vânezi cel mai frumos munte din Europa și vrei să vizitezi Elveția, încălțămintea sport este obligatorie.

În schimb, o călătorie romantică în Paris, de Valentine’s Day, implică includerea unor pantofi eleganți și ținute potrivite pentru serile la restaurant. În Atena, pantofii casual de damă sunt potriviți pentru plimbările pe faleză. Poți alege atât articole sport, cât și elegante, pentru a nu rata oportunitățile care se ivesc în vacanța ta. Citește mai multe despre încălțămintea pe care să o ai la tine în călătorii.

  1. Produse de îngrijire personală

Nu pleca de acasă fără să incluzi în bagaj produsele de îngrijire, înfrumusețare, make-up și toaletă zilnică. Acestea sunt mai mult decât accesorii și fac parte din trusa de bază pe care trebuie să o ai mereu pregătită. Dacă vrei să călătorești cât mai des, organizează-ți aceste lucruri într-o geantă specială, pe care o poți include cu ușurință în orice bagaj.

  1. Costumul de baie

Indiferent de sezon, costumul de baie poate fi piesa decisivă în cadrul activităților tale. Chiar dacă nu călătorești vara, poate vei ajunge la o piscină interioară sau la un spa alături de persoana iubită, fără a planifica asta din timp. De exemplu, dacă vizitezi Budapesta în orice anotimp, nu poți să nu vizitezi Băile Termale Gellért, care îți oferă o atmosferă de neuitat și o priveliște arhitecturală deosebită.

Indiferent de unde alegi să-ți petreci vacanța, nu uita să iei pauze dese, cu ajutorul unui City Break organizat atunci când simți că ai nevoie de ceva nou. Fă-ți bagajul din timp și pleacă într-o aventură relaxantă.

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
nike uptempo, adidasi jordan dama, bocanci, cizme dama, adidasi fila dama, adidas ozweego, vans, reduceri incaltaminte dama, adidasi tommy hilfiger barbati, rieker, botine dama, nike air uptempo, portofel dama, ghete sport barbati, skechers, ghete barbati iarna, anekke, sneakers, adidasi skechers dama, adidasi copii, adidasi dama negri, jordan, adidasi femei, ghete copii fete, pantofi albi, pantofi cu toc eleganti, cizme cauciuc copii, pantofi cu toc gros, botine dama elegante, skechers dama

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close