Alegerea cizmelor potrivite poate fi o adevărată provocare. Desigur,cu toții căutăm cizmele, care pe lângă faptul că sunt în pas cu tendințele actuale, ne oferă confortul și căldura potrivită pentru anotimpurile reci. Dacă v-au atras privirile cizmele până la jumătatea gambelor și vă gândiți să achiziționați o astfel de pereche, consultați articolul de mai jos. Vă vom spune cu ce picioare arată bine acest model de încălțăminte și cu ce ținute se potrivește, pentru a obține un efect dorit.

Acești pantofi sunt o variantă originală de a înlocui cizmele lungi sau botinele. Vezi propunerile noastre pentru ținute cu cizme până la jumătatea gambelor.

Cui i se potrivesc cizmele până la jumătatea gambelor?

Acest model, din păcate, poate scurta silueta și poate lăți gambele, așadar acestea sunt recomandate pentru femeilor cu picioare subțiri și lungi. Cea mai importantă regulă pe care ar trebui să o respectați atunci când alegeți cizmele până la mijlocul gambei, este cea de a alege înălțimea potrivită a părții superioare. Carâmbul nu se poate termina în locul în care gamba este cea mai groasă – va atrage atenția asupra acestei zone. Vă recomandăm să alegeți cizmele ale căror carâmbi se termină în zona în care piciorul începe să se subțieze – acesta este un sfat în special pentru femeile cu forme voluptoase.

Sfatul stilistului

Acordați mare atenție tocurilor. Dacă aveți coapsele și gambele groase, vă recomandăm să optați pentru cizmele cu toc gros, care vă vor echilibra proporțiile siluetei. Pantofii cu toc subțire vor fi un contrast prea mare și vor evidenția doar disproporțiile figurii.

Ținute cu cizme până la jumătatea gambelor?

Cizmele până la mijlocul gambei arată mai bine atunci când sunt combinate cu pantaloni – în special cei skinny sau cei drepți. Dar nu înseamnă că nu se pot purta cu rochii sau fuste! Totuși, acestea trebuie să aibă lungimea potrivită. Cu cât este mai mare distanța de la capătul fustei până la începutul carâmbului, cu atât silueta pare mai subțire. Divizarea optică a picioarelor în trei părți va perturba proporțiile figurii. Modelul din imagine poartă cizme până la mijlocul gambei alături de o fusta ultra-scurtă, astfel încât picioarele par lungi și frumoase.

Suntem siguri că nu întotdeauna ai chef să porți fuste mini sau vremea pur și simplu nu permite acest lucru. În acest caz te poți folosi de un truc simplu, care va face ca silueta ta să pară subțire. Optează pentru ciorapi de culoarea pantofilor. Datorită acestei combinații, diferența dintre articolele vestimentare individuale nu va fi atât de vizibilă.

Variații la subiectul cizmelor până la jumătatea gambelor

Cel mai popular model de cizme pentru femei este cel cărui carâmb se fixează bine la gamba piciorului. Totuși, acest model nu este întotdeauna o soluție bună – mai ales dacă nu aveți picioare proporționale. Doamnele cu picioare mai groase ar trebui să aleagă modele puțin mai largi – în acest fel, imperfecțiunile nu vor fi atât de vizibile.

Nu recomandăm însă acest model doamnelor cu picioare subțiri, deoarece carâmbul prea larg va face ca efectul să pară caricaturizat, iar picioarele să fie și mai subțiri.

https://www.instagram.com/p/BssB-_2AGsM/

Și dacă tot a venit vorba de doamnele cu picioarele mai subțiri, atunci cu siguranță vă sună cunoscută problema îndoirii carâmbului, din cauza nepotrivirii cu piciorul. Vă recomandăm încălțămintea tip șosete, a cărei înălțime atinge de obicei doar jumătatea gambei.

Dacă toate acestea fiind spuse, credeți că cizmele până la jumătatea gambei nu sunt făcute pentru voi, aruncați o privire la un alt articol de pe blogul nostru în care veți învăța cum să alegeți cizmele pentru silueta voastră. Pantofii cumpărați online nu corespund așteptărilor voastre? Pe epantofi, aveți 30 de zile la dispoziție pentru a efectua o returnare, fără consecințe.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.