Odată, în Italia însorită, s-a născut un brand al cărui succes a uimit lumea întreagă. Istoria mărcii Geox nu este una tipică, așadar acordă-ne câteva minute pentru a descoperi acest fenomen – merită! Cum s-a inventat încălțămintea respirabilă și cum a ajuns faimoasă? Răspunsurile le găsești mai jos.

Geox este liderul de piață italian și unul dintre cei mai importanți producători de încălțăminte din Europa. Cum s-a ajuns de la o companie mică la un gigant global?

Secretul succesului brandului Geox

Istoria mărcii Geox datează din 1995. La acea vreme, producătorul italian de vin, Mario Polegato, a participat la o conferință în statul deșert, Nevada. Obosit de deliberări, s-a hotărât să meargă la plimbare. Și când ziua se înălța și pământul se încălzea, bărbatul a simțit că picioarele lui se încălzesc și toată umiditatea se adună în interiorul încălțămintei. Dornic să-și răcorească picioarele, a scos din buzunar un briceag și … a tăiat găuri în tălpile pantofilor. În acest fel, foarte spontan, s-a născut ideea de a produce pantofi cu tălpi perforate.

Reîntors în țară, a început să lucreze la un concept neobișnuit. S-a ascuns în fabrica, încă mică, de încălțăminte a familiei, unde a creat, apoi a brevetat prima pereche de încălțăminte cu o talpă care permitea pătrunderea aerului.

7310

Procesul de creare al unei tălpi respirabile a fost unul lung, dar a meritat orice efort

Știai că…?

Tipul de cauciuc pe care Mario Polegato l-a folosit pentru confecționarea tălpii a fost folosit și în diversele proiecte NASA.

Și, deși inițial brandului Geox nu a fost întâmpinat de o recepție pozitivă, după multe încercări și modele noi, acesta a reușit să intre pe piață. Astăzi, compania câștigă o avere, iar pantofii Geox Respira (și nu numai!) au foarte mulți fani. În 2002, fondatorul său a primit titlul de “Antreprenor al anului”, acordat de grupul internațional Ernst & Young, iar doi ani mai târziu, compania a ajuns în topul comerțului, unde se află și în prezent!

Pantofii cu propria filozofie

Numele brandului este format din două părți, cu câte o semnificație. Este o combinație a cuvântului grecesc “geo” (pământ) și a literei “x”, care simbolizează tehnologia modernă. Pantofii respirabili sunt o ciocnire a elementelor – terenul pe care călcăm și aerul pe care îl respirăm. Filosofia lor este filozofia confortului. Talpa perforată cu membrană este un fenomen pe piață. Nu numai că permite picioarelor să respire, dar le protejează de apă. Pantofii mărcii Geox, nu favorizează transpirația picioarelor și astfel protejează împotriva formării mirosurilor neplăcute și a infecțiilor fungice.

Știai că…?

Soluțiile tehnologice utilizate în încălțămintea Geox sunt protejate de peste 40 de patente!

Unde achiziționezi pantofi Geox?

Oferta brandului Geox este una largă, deoarece include atât pantofi de sport (inclusiv sneakerși Geox), încălțăminte elegantă (pantofi de zi cu zi și cu toc subțire Geox, mocasici, balerini, espadrile, lords), precum și accesorii pentru femei și îmbrăcăminte. Saloanele Geox sunt foarte numeroase în Europa și nu numai. Produsele brandului sunt disponibile în China, în SUA și chiar și pe Coasta de Fildeș, oferind un total de peste 700 de unități, fără a menționa distribuția la punctele partenere!

Dacă vă întrebați unde să cumpărați pantofi Geox, vă invităm să vizitați magazinul online epantofi.ro. Nu așteptați, alegeți un brand deja iubit de milioane de oameni!

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.