Cum se curăță pielea naturală? Iată câteva metode casnice, sigure

2 min.

Gențile, pantofii și portofelele din piele sunt articole, care fac parte din ținuta zilnică a multora, deoarece pe lângă faptul că au un aspect elegant și sunt mereu la modă, sunt pur și simplu practice. Tocmai din această cauză, fiind accesorii utilizate foarte des, se murdăresc și foarte repede. Deci, dacă vă întrebați cum se curăță pielea naturală, am încercat și testat metode casnice, care vă vor ajuta să faceți față petelor create pe acest material.

Să fim sinceri – încălțămintea, gențile sau portofelele din piele naturală nu vor arăta elegant dacă nu sunt întreținute într-un mod corespunzător. Numai curățarea regulată a produselor din piele reprezintă garanția aspectului original al acestora. Așadar, pentru a menține strălucirea și pentru a preveni deteriorarea acestui material, merită să începi procesul de întreținere de la bun început.

Curățarea pantofilor din piele naturală netedă – metode universale

Dacă îți dorești să cureți în mod eficient, dar în condiții de siguranță încălțămintea din piele naturală netedă, ghidează-te conform acestor metode casnice, dovedite:

Dacă pe pantofi există urme de noroi, lasă-i să se usuce. În acest fel, nu vei freca murdăria între fibrele materialului, iar stratul uscat va cădea parțial sau total de pe pantofi.

Pantofii murdari, de exemplu de sare sau nisip, trebuie curățați cât mai repede posibil, astfel încât murdăria să nu penetreze materialul.

Pământul uscat de pe pantofi se curăță cu o perie tare (sau chiar o periuță de dinți) de pe talpă, pe părțile laterale și de pe carâmbul din piele.

Scoate șireturile și limba pantofilor. Poți spăla interiorul cu ajutorul unei cârpe umezite în apă și săpun.

Suprafața exterioară a pantofilor din piele trebuie întotdeauna spălată cu o cârpă umedă, din bumbac sau din piele întoarsă, pentru a evita zgârierea stratului protector al pielii.

Evită spălarea încălțămintei din piele naturală sub apă curgătoare ( de la robinet).

Recomandăm spălatul pantofilor din piele cu apă distilată.

După spălare, lasă încălțămintea să se usuce departe de sursa de căldură și de lumină, de preferință într-o încăpere uscată și umbroasă.

Dacă apa nu te ajută, poți utiliza soluții pentru curățarea pantofilor de murdăria dificilă, cum ar fi sarea.

Totodată, pentru a fi sigur că nu deteriorezi caracteristicile originale ale pielii naturale, poți folosi preparate speciale destinate acestui tip de sarcini. O gamă largă de produse de curățare a pielii pot fi găsite în magazinul online epantofiro.

Sfatul expertului

Dacă vrei să îndepărtezi murdăria puternică de pe încălțămintea din piele, ține aceasta pentru o clipă asupra aburilor de apă care se ridică dintr-o oală cu apă clocotită.

Întreținerea pantofilor din piele naturală netedă (full grain leather) – metode casnice

Gențile sau portofelele din piele, puse din loc în loc și atinse de multe ori pe zi, nu au nicio șansă să rămână într-o formă intactă. Așadar, iată câteva sfaturi pentru întreținerea acestora:

Un săpun delicat (cel mai bun pentru față) se amestecă cu apă într-un raport 1: 7. Poți obține rezultate mai bune, utilizând apă distilată.

Pulverizează sau umezește o cârpă cu soluția obținută (de preferință din microfibre), apoi curăță ușor zonele pătate.

Atenție!

Nu pulveriza niciodată articolele din piele cu soluția rezultată, deoarece excesul poate rămâne pe suprafață și poate distruge materialul.

Încearcă să efectuezi mișcările de curățare conform direcției fibrelor.

Asigură uscarea produselor din piele într-un mod natural – într-un loc uscat, dar nu încălzit, fără acces la lumina soarelui.

Curățarea nu înseamnă tot!

Dacă îți dorești ca întreținerea articolelor din piele naturală să fie ușoară, nu uita cât de important este impregnarea sau protejarea acestora cu un strat suplimentar de protecție împotriva factorilor externi nocivi. În acest scop, te vor ajuta produsele de impregnarea profesională, care pot fi găsite pe epantofi.ro. Utilizarea lor regulată, în special înainte de sezonul de iarnă, îți va proteja încălțămintea, geanta de mână sau portofelul și va facilita curățarea regulată, deoarece murdăria nu va penetra între fibrele materialului din piele.

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile descrise în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Nike Air Force, New Balance bărbați, Botine de damă Tommy Hilfiger, Genți Guess, Converse bărbați, Crocs damă, Converse de damă, Pantofi de damă Palladium