Sezonul de primăvară / vară 2020 ne-a surprins cu multe reveniri în trecut. Anul acesta se poartă modelele de flatforms: pantofii cu o platformă înaltă, plată, rodul anilor 90. Designerii și trendsetterii promovează, printre altele șlapii și sandalele flatforms, dar aceste încălțări pot fi purtate nu numai în ediții de vară. Citește mai departe și descoperă cu ce se pot asorta acești pantofi caracteristici.

Află cum poți câștiga câțiva centimetri de înălțime, fără a pierde confortul.

Ce sunt încălțările flatforms și cu i se potrivesc?

Cuvântul flatform a fost creat dintr-o combinație de două cuvinte – flat, care înseamnă „plat” în engleză, și platform, ceea ce reprezintă o ascensiune bine cunoscută pe întreaga lungime a tălpii. Dar care sunt diferențele dintre flatforms de platforme? Acestea din urmă sunt mai mici la nivelul degetelor de la picioare și mai înalte în jurul călcâielor. La rândul său, înălțimea modelelor flatforms este aceeași pe toată lungimea pantofului, ceea ce le face și mai confortabile.

Nu numai încălțările tipice de vară pot apărea sub formă de flatforms, cum ar fi șlapii și sandalele, dar și espadrilele acoperite, și chiar și tenișii, botinele sau chiar ghetele Jodhpur. O astfel de talpă se va potrivi tuturor doamnelor, cu excepția celor cu picioare foarte subțiri. Tălpile groase și plate pot face ca piciorul să pară mai mare și să pară optic „mai masiv”, ceea ce, în contrast cu părțile inferioare subțiri ale corpului, poate arăta foarte copleșitor.

Flatforms în ediția de vară

Deci, cu ce se poartă modelele de flatforms? Acești pantofi vor arăta grozav atunci când sunt combinați cu pantaloni scurți, rochii scurte sau fuste. Poți purta șlapii pe o astfel de platformă, de exemplu alături de pantaloni albi ¾ și o cămașă de vară, completând ținuta cu o geantă tip coș, foarte în vogă în acest sezon.

Espadrilele-flatforms sunt perfecte pentru o seară sau o dimineață mai răcoroasă, asortate cu o rochie vaporoasă și cu un hanorac aruncat peste umeri …

… sau într-un look safari cu un golf bej și blugi albi …

… în timp ce sandalele – oarecum extravagante – completează perfect ținuta cu un hanorac neon și un trenci în rolul principal.

Toamna și iarna

Deși moda pentru flatforms este o tendință pentru primăvara și vara acestui an, nu există nimic care să te împiedice să porți acești pantofi atât de confortabili, de asemenea, în lunile mai răcoroase ale anului. Un exemplu sunt sneakerșii Buffalo London pe o platformă ultra-înaltă, care vor putea fi purtați nu numai în stilizările de toamnă!

Știai că…?

Membrii trupei Spice Girls au cântat de nenumărate ori în pantofi pe platforme de la Buffalo London.

Într-o versiune mai puțin extremă, poți purta o pereche de sneakerși flatforms cu un outfit clasic de toamnă, format dintr-un palton și pantaloni cu picioarele potrivite. Acești pantofi vor oferi un caracter unic oricărei ținute simple.

Totodată, poți completa ținutele de iarnă cu ghete Jodhpur pe această platformă specială. Alegând un model cu un imprimeu caracteristic pentru un look în culori de bază, încălțămintea va ieși în prim plan în stilizare.

Și Tu, ai deja o pereche de flatforms în garderoba ta? Dacă nu – este timpul să faci o nouă achiziție! Descoperă gama largă disponibilă pe epantofi.ro. Nu îți face griji dacă nu îți plac pantofii recent achiziționați – în magazinul nostru ai 30 de zile la dispoziție pentru a face un retur gratuit.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.