PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Moda anilor 90: Tinute care revin in stil | Blog epantofi.ro

În acest articol:

Ce asociați cu moda anilor ’90? Poate că … kitsch-ul? Desigur, nu degeaba – stilul anilor 90 este un amestec exploziv de culori și modele contrastante. De ce este așteptată revenirea modei the nineties? Pentru că este imposibil de negat faptul că acești ani sunt o mină de aur a ideilor de stilizare. Te invităm într-o călătorie sentimentală, în timp, pentru a redescoperi anii 90!

„Reactivarea” nostalgică a tendințelor precedente se întâlnește destul de des în lumea modei. Cu toate acestea, o astfel de întoarcere spectaculoasă, ca cel al stilului ciudat al anilor 90, poate surprinde de fiecare dată.

SS 24

Fără îndoială, există un fel de stereotip, prin prisma căruia privim anii ’90, dar toată lumea percepe această epocă într-un mod ușor diferit. De exemplu, anii ’90 sunt asociați cu o copilărie petrecută în curte, Nintendo 64, guma de mestecat Hubba Bubba sau cu un walkman.

Dacă stăm să ne gândim la elementele de garderobă caracteristice, cu siguranță pentru prima dată ne vin în gând blugii, mai ales gecile din denim, logo-urile și hainele de fâș. Nu putem uita nici de tricourile, șepcile și bluzele NBA.

De fapt, abia acum, urmărind marea revenire a anilor ’90, ne-am dat seama cât au avut și încă mai au de oferit anii 90. Permiteți-ne să împărtășim aceste „perle” cu voi.

Blugii – esența the 90s style

Te întrebi cum să te îmbraci în stilul anilor 90? Cel mai simplu răspuns la această întrebare este: denim din cap până în picioare! Salopete, pantaloni mom fit, high-waist, fuste, geci, cămăși, pantaloni scurți, bluze, șepci de baseball și chiar pantofi din denim – denimul, în aproape orice forma, a cucerit rafturile magazinelor și garderobele tuturor. Bineînțeles, denimul nu a ieșit niciodată din modă, dar a dominat în special anii 1990. Moda acelor vremuri se întoarce, astfel revine și trendul blugilor.

Vă mai amintiți de serialul american Beverly Hills 902010? Vă recomandăm să îl revizionați în cazul în care căutați inspirație – moda anilor 90, pe scurt. Desigur, personajele principale iubeau de asemenea blugii, mai ales alături de adidași albi și un tricou supradimensionat, introdus în pantaloni. Dar nu numai …

Este aproape imposibil să nu menționa și pantalonii 3/4, purtați de fetele din grupul TLC, precum și de Rachel Green (Jennifer Aniston) din serialul de cult, Friends. Salopetele revin, de asemenea, în trend.

La fel ca în stilul anilor 90, cele mai vânate sunt diversele articole vestimentare din denim, care arată extra-uzate. De aceea, în magazine veți găsi multe haine pe care producătorii în mod deliberat „le îmbătrânesc” pentru a obține efectul oldschool – pantalonii decupați sau jachetele cu găuri, cu aspect uzat, care amintesc de hainele din magazinele second hand, deși pe etichetele lor apar uneori prețuri cosmice. Așadar, dacă în garderoba ta găsești comori vechi din denim, acum este momentul perfect pentru a oferi acestora o a doua viață!

Știai că…

În anii ’90, blugii sau jachetele uzate au fost un semn de revoltă împotriva consumerismului. Astăzi, acestea sunt confecționate special pentru a arăta vintage.

Geaca de blugi din nou în top

Acestea au un farmec de epocă special, pe care designerii par să-l aprecieze din nou. Se pare că jacheta de blugi (catana), aparent banală, de denim se dovedește a fi baza perfectă pentru multe ținute casual.

Știai că

„Katana” este, de asemenea, numele celebrei săbii de samurai. Cu toate acestea, jacheta denim a devenit celebră fiind purtată de prizonierii americani – cum ar fi cei din filmul Sharps of Shawshank.

7977

Moda iconică a anilor ’90: geaca de blugi, tricoul alb, cu logo mare, pantalonii de trening gri și sneakers vintage Reebok Daytona.

Jacheta de denim este una dintre articolele de îmbrăcăminte preferate a cântărețului  Justin Timberlake, care, a devenit imaginea mărcii Levi’s:

Geaca de blugi este și una din preferatele lui Fergie. După cum se vede, se asortează perfect cu încălțămintea albă, clasică de la Reebok:

Poartă platformele, la fel ca fetele de la Spice Girls

Chiar dacă nu este vorba de stilul tău muzical preferat, cu siguranță nu trebuie să îți prezentăm trupa Spice Girls. Îți amintești videoclipul de la piesa Wannabe? Acesta descrie cu exactitate atmosfera nebună a acelui deceniu:

Recent, grupul a revenit, fapt ce confirmă admirația generală a anilor nouăzeci. Fetele s-au întors pe scenă, promovând din nou pantofii cu platformă.

Sneakerșii cu platformă se bucură de o popularitate imensă. Aceștia asigură ținutelor caracter, dar totodată acordă și câțiva centimetri de înălțime – la fel ca tocurile, dar într-o ediție mult mai confortabilă.

Dacă nu doriți să exagerați cu înălțimea platformei, deoarece vă este teamă că va arăta nefiresc, alegeți un model cu o talpă mai mică. Veți găsi multe modele printre sneakerșii mărcii Bronx.

Anii dulci the 90s cu Britney Spears – crop top

…Baby One More Time – probabil fiecare dintre noi poate să fredoneze acest refren. Tocmai videoclipul acestui cântec a făcut-o pe Britney Spears o adevărată stea. Fără îndoială, „Prințesa Popului” a avut un stil distinctiv nu numai în muzică, ci și în modă. Vă amintiți de look-ul roz, dulce din videoclip? Nu uitați nici de crop top-ul, pe care vedeta îl adoră.

Crop top-urile, sau bluzele scurte, care nu acoperă abdomenul, reprezintă un trend incredibil de fierbinte. Acestea revin într-o varietate de stiluri: – de la topuri cu bretele până la bluze. Ce ziceți de o ținută formată dintr-un crop top alb, cu un logo mare și sneakerși albi de la Guess? Poți renunța la pantalonii skinny, cu imprimeu de camuflaj optând pentru blugi mom fit, pentru a accentua climatul anilor ’90.

Sfatul stilistului

În magazine veți găsi o gamă largă de bluze de tipul crop top. Puteți, de asemenea, să le creați singure, prin remodelarea bluzelor mai vechi. Cu cât sunt mai uzate – cu atât sunt mai la modă! O astfel de reciclare va face garderoba ta unică și vei economisii și bani.

Tânăra generație de vedete alege cu mare drag articolele crop top, de ex. Cara Delevingne:

Trei dungi și treningurile de fâș

Ce ar fi anii ’90 fără treningurile din fâș și cele trei dungi caracteristice? Acestea sunt doar câteva din simbolurile acelei ere care au revenit în mare forță. Până de curând, considerate de mulți ca fiind simbolul esenței kitsch, astăzi apar pe podiumurile lumii modei, făcând parte din trendul athleisure.

Sneakerheads-ii au înnebunit în privința modelelor din anii ’90, precum și a modelelor contemporane, cum ar fi cel de la adidas Falcon. Chunky sneakerșii (încălțămintea masivă într-un stil sportiv), care adesea face parte din tendința Ugly Shoes, își trăiește acum a doua tinerețe!

7978

O ținută în stilul anilor ’90, cu un trening în rolul principal. Modelul poartă sneakers de la Togoshi.

Treningul nu trebuie să fie dintr-o singură culoare , iar partea de sus și cea de jos pot avea diferite lungimi. De exemplu, puteți purta pantaloni scurți adidas, cu celebrele trei dungi, și o geacă bleumarin cu inserții galbene și albe. În zilele calde, în loc de adidași, șlapii sport a la anii ’90 vor fi perfecți:

Dacă vă place stilul athleisure, inspirați-vă de la modelul din imagine, care a combinat o bluză, similară cu o geacă de fâș și cu o fustă scurtă. A completat ținuta cu un accent streetwear sub forma unei căciuli beanie.

Modelul Gigi Hadid arată fenomenal într-o ținută sport- vintage. Aceasta a ales șosete înalte – tipice, de asemenea, stilului anilor ’90.

Strălucirea ținutelor neon

Anii 1990 înseamnă, de asemenea, o explozie de nuanțe neon, cum ar fi galbenul strălucitor, verdele, rozul și violetul. Fără îndoială, această tendință este în continuare populară. Pantofii neon, jachetele, legginșii, gențile crossover, pălăriile și alte accesorii vă vor permite să ieșiți în evidență și să străluciți.

7979

Îndrăznești să porți culori strălucitoare? Dacă da, vezi gama largă de pantofi și accesorii neon de pe epantofi.ro

Moda anilor ’90 în versiunea grunge

Sfârșitul secolului trecut avea și o parte mai întunecată. Unii tineri, în loc de Britney, Backstreet Boys sau Spice Girls, au ascultat Nirvana și purtau ținute grunge. Anii 1990 înseamnă și anii Nirvana și era Kurt Cobain.

Camașa în carouri, puloverul larg, pantalonii largi, tăiați și tenișii negri Converse One Star. Articolele cu un aspect uzat, care parcă au fost purtați de frații mai mari și abandonați în mod neglijent, au manifestat relația sumbră a muzicii cu realitatea.

După ani la rând, stilul grunge reprezintă în continuare o inspirație. Deși mai degrabă se îndepărtează de aspectul depresiv, este totuși adesea purtat alături de cămăși în carouri, în special roșu și negru. Încălțămintea rock în stilul martens este de asemenea la modă.

Sneakerșii oldschool în stilul anilor 90

La final, nu putem să nu menționăm și sneakerșii. Deși, este un subiect pentru multe articole separate, cum ar fi cel despre legendarul Nike Air Max 90, permiteți-ne să-l menționăm.

Revenirea anilor 1990 a făcut posibilă renașterea unor branduri, cum ar fi Fila, care a construit întreaga imagine de comunicare pe această tendință. Fără îndoială, a fost o renaștere de succes, după cum o demonstrează popularitatea șocantă a modelului Fila Disruptor.

După cum puteți vedea, moda anilor 90 are încă multe de oferit. Pentru alte ținute originale, inspirați-vă din articolul 7 trenduri streetwear, care vă vor interesa, veți putea observa și mai multe elemente din acea epocă, cum ar fi chokerșii sau borsetele. Pentru și mai multe inspirații, revizualizați albumul cu fotografii vechi. Veți fi surprins de cât de multe articole vestimentare sunt la modă și astăzi, poate chiar mai mult decât erau cândva …

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close