MID SEASON SALE! Până la -30% reducere VEZI MAI MULT


Nike original vs fake. Distinge pantofii sport de brand!

Nike se numără printre cele mai apreciate branduri din întreaga lume, fiind preferat de generații întregi. Menținerea unei poziții de top în industria încălțămintei are, însă, și un revers al medaliei. Fiind o alegere ușoară atunci când vine vorba de pantofi sport casual dedicați atât celor îndrăgostiți de mișcare, cât și celor care vor să păstreze limitele impuse de trendurile din fashion, Nike a ajuns să fie și cel mai contrafăcut brand din toate timpurile.

De pildă, în 2019, ofițerii vamali americani au confiscat un transport care conținea nu mai puțin de 14.896 perechi de pantofi Nike fake în portul din Los Angeles. Dacă pantofii ar fi fost originali, ar fi valorat peste două milioane de dolari. Cu doar doi ani mai devreme, în 2017, Nike a încheiat relația de colaborare cu Amazon, platformă prin intermediul căreia erau vândute alte mii de perechi de pantofi sport, din cauză că un control al celor care comercializau pantofi fake devenise imposibil.

MSS

14839

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pantofi-colorat-in-culori-vogue-4252948/

Într-o piață sufocată de oferte, probabil îți este dificil să identifici originalitatea pantofilor Nike pe care vrei să îi comanzi, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor. Mai jos găsești toate metodele prin care poți afla dacă perechea de pantofi sport Nike pe care te pregătești să o cumperi este sau nu originală. Iată la ce trebuie să fii atent.

Înainte de toate, e bine să știi că brandul Nike nu permite niciunui vânzător, fizic sau online, să folosească marca originală în numele domeniului sau în numele magazinului. De exemplu, site-ul NikeBetterWorld.com a fost rapid închis, iar domeniul redirecționat către magazinul oficial Nike. Așadar, dacă ajungi pe un site care are în numele URL-ului brandul Nike, ai face bine să nu comanzi de acolo perechea ta preferată de pantofi sport.

Ca sfat general, îți recomandăm să aloci câteva minute bune pentru a citi review-urile lăsate de alți cumpărători, înainte să comanzi o pereche de Nike sau orice altă pereche de pantofi, fie ei sport sau eleganți. Indiferent dacă e vorba despre o comandă pe care o faci pe epantofi.ro sau pe alt site, caută produsele care au recenzii de la produsele care te interesează.

14840

Unul dintre cele mai evidente semne ale faptului că perechea de pantofi sport Nike pe care ai pus ochii este fake este prețul foarte scăzut al acesteia. Dacă ai fost tentat să pui în coșul virtual o pereche ridicol de ieftină, așteaptă-te să poți primi un produs care e departe de a fi autentic.

Bineînțeles, nu toate Nike-urile pe care le prinzi la preț bun sunt fake-uri. De exemplu, pe epantofi.ro beneficiezi de reduceri serioase pentru zeci de perechi, mai ales atunci când, la final de sezon, facem lichidări de stoc, pentru a face loc noilor colecții.

Totuși, dacă alegi să comanzi pantofi sport Nike din altă parte, asigură-te că reducerile menționate pe site sunt reale, verificând pe platforma lor originală prețul afișat de producător. Tot ce depășește o reducere de 50% ar trebui să îți trezească suspiciuni.

Atunci când vrei să te asiguri că pantofii comandați sunt Nike originali, ambalajul contează! Toți pantofii Nike vin într-o cutie etichetată corespunzător. Culoarea și fontul cutiei vor diferi în funcție de stilul de pantofi sport pe care îl achiziționezi, dar cele mai frecvente cutii utilizate de producător au culoarea portocalie, maro și roșie. Partea laterală a cutiei trebuie să afișeze informații importante, inclusiv stilul, dimensiunea, numărul de serie și codul de bare. Cei care produc perechile fake Nike încearcă să imite aceste cutii, dar nu pot copia și informațiile esențiale de pe lateralul cutiilor originale. Unii vânzători online expediază perechile false în pungi de plastic, fără cutie, așadar fii foarte atent la acest detaliu.

14841

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sport-picior-stil-fitness-4252965/

Toate modelele Nike au disponibile mai multe nuanțe pentru fiecare tip de pereche în parte. Așa cum vei vedea și în oferta noastră, vei putea alege dintre mai multe opțiuni de culori pe cea pe care o preferi. Dacă vei întâlni pe alte site-uri o singură combinație de culori, acest aspect ar trebui să-ți dea de gândit. Mai mult decât atât, îți recomandăm să verifici și pe site-ul oficial Nike dacă paleta de culori se regăsește în oferta originală. Foarte multe dintre modelele fake au disponibile alte nuanțe decât cele folosite în designul perechilor originale, detaliu ușor de identificat. Altfel spus, dacă, de exemplu, verdele care te-a atras la perechea pe care te pregăteai să o comanzi nu este de aceeași intensitate ca cea pe care Nike o prezintă pe platforma originală, evită să o cumperi.

14842

Pantofii Nike autentici reprezintă combinația perfectă între un design modern și o producție de cea mai înaltă calitate. În afară de materialele excelente utilizate în producția perechilor de pantofi sport, brandul mai folosește și o tehnologie avansată de creare a modelelor recunoscute în întreaga lume ca fiind în primul rând confortabili, dar și eleganți. Indiferent de perechea pentru care optezi să o cumperi, Nike ar trebui să arate și să se simtă în picioare lejer și de calitate. Perechile contrafăcute ar putea părea originale de la distanță, însă detaliile le pot trăda. Neconcordanțele și defectele în design, precum și cusăturile neuniforme, culorile suprapuse, prea intense sau prea pastelate ori partea superioară a pantofilor foarte rigidă ar trebui să îți dea de gândit.

14843

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fitness-intre-inere-fizica-mers-pe-jos-nike-6346/

Limba unei perechi de Nike originală trebuie să afișeze numele mărcii, uneori și stilul sau numele modelului. În plus, partea interioară a limbii pantofilor sport ar trebui să aibă o etichetă tipărită care să ofere informații de tipul dimensiune (mărimea pantofilor), țara de fabricație, numărul de serie și unitatea de stocare. Toate aceste informații vor apărea pe eticheta prinsă pe interiorul pantofilor sub forma unui cod alfanumeric, de obicei format din 9 cifre, care ar trebui să fie identic cu numărul tipărit pe partea laterală a cutiei pantofilor Nike. Perechile fake pot afișa numere aleatorii pe etichetă, care nu se potrivesc pe cele înscrise pe cutia acestora.

Desigur, îți recomandăm să faci asta cu propriile mâini. Mai exact, e bine să știi faptul că perechile originale nu doar arată diferit de cele fake, dar sunt și mai ușoare decât cele contrafăcute. Motivul este unul intuitiv. Calitatea materialelor pantofilor sport care nu sunt originali este una mult mai slabă decât cele folosite în procesul fabricării perechilor Nike autentice. Create special pentru a oferi o mobilitate și un confort superior încălțămintei obișnuite, pantofii sport Nike sunt fabricați din materiale ușoare și maleabile. În antiteză, perechile fake vor fi mai grele și mai rigide decât perechile originale, oferind o glisare a tălpii în interiorul pantofilor, ceea ce va duce la un disconfort în timpul mersului sau al alergării.

Tălpile intermediare ale pantofilor de antrenament și alergare Nike autentici sunt, de obicei, lipite și nu cusute. Acestea sunt fabricate din spumă, care asigură suport și amortizare a greutății corpului asupra tălpilor. În plus, acestea ar trebui să aibă inscripția brandului Nike.

Pe de altă parte, tălpile exterioare ale pantofilor originali sunt create pentru a oferi o tracțiune perfectă și un suport excelent la deplasare, fiind confecționate din cauciuc de cea mai înaltă calitate. Imitațiile au cauciuc ieftin, care se simte foarte plastic și greu la picior. Ca o curiozitate, e bine să știi faptul că Nike oferă o garanție a durabilității tălpii de cauciuc de 6 luni pentru o purtare zilnică a perechilor originale. Modelele de pe tălpi trebuie să fie uniforme și distanțate uniform. Falsurile au, de obicei, modele foarte depărtate și tălpi rigide, care nu oferă flexibilitate.

14844

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/camp-cer-cre-tere-culori-1450332/

Alte semne revelatoare ale imitațiilor pot fi observate pe micile detalii ale pantofului. Fontul de pe etichete trebuie să fie uniform. În plus, încălțămintea Nike contrafăcută poate avea ortografii greșite și sigle prea mari, prea mici sau care sunt așezate pe partea greșită a pantofilor.

Poți comanda perechea preferată de pantofi Nike de pe epantofi.ro, cu garanția că vei primi acasă un produs 100% original. Poți „răsfoi” oferta noastră, alegând fie din categoria de produse destinate femeilor, bărbaților sau copiilor, cât și din categoria de pantofi sport. În partea stângă a paginii se va deschide un configurator cu ajutorul căruia poți ajunge mai repede la perechea pe care o cauți, alegând fie mărimea care te interesează, fie modelul Nike preferat, culoarea sau colecția care te-a atras cel mai mult.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda o pereche de Nike sau orice alt model de pantofi de la noi, îți stăm la dispoziție în pagina de contact.

Sursa imagine: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-sportiv-atletic-colorat-1456706/

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
ghete copii fete, papuci de casa copii, botine, botine dama, karl lagerfeld sneakers, geanta dama, ghete fete, adidasi skechers dama, ghete baschet, pantofi cu toc eleganti, cizme cauciuc copii, portofel dama, nike air uptempo, reduceri incaltaminte dama, reduceri adidasi dama, timberland, ghete tommy hilfiger dama, vans, adidasi puma dama, puma, new balance, adidasi copii, adidasi femei, sneakers, buffalo, skechers, adidasi dama, nike uptempo, pantofi albi, pantofi cu toc gros

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close