Nu numai All Star. Descoperă alte modele de teniși Converse

2 min.

Putem paria că atunci când auzi sau citești cuvintele „teniși Converse”, primul lucru la care te gândești sunt pantofii caracteristici, din material, cu un vârf și talpă de cauciuc și o stea caracteristică în zona gleznelor. Converse All Star, deoarece acesta este numele modelului, nu este singurul produs al acestui brand. Te invităm să faci cunoștință și cu alte modele de teniși Converse.

Poate că modelele Converse Chuck 70, Jack Purcell, Star Player și One Star nu sunt atât de populare ca și mai sus menționatul All Star, dar merită să fie cunoscute!

Converse Chuck Taylor All Star – modelul clasic

Deși este greu de crezut, Converse All Star a văzut lumina zilei în anii 1920. De-a lungul celor aproape o sută de ani de istorie, tenișii au fost vedete în lumea baschetului și un element indispensabil al garderobei adolescenților rebeli și ai fanilor rock. Această încălțăminte a devenit atât de populară încât a apărut chiar și în multe producții de film.

Primii teniși Converse Chuck Taylor All Star aveau o parte superioară înaltă, peste gleznă, confecționată din material. În prezent, sunt disponibili în mai multe variante. Încălțămintea scurtă a acestui brand se bucură de asemenea de popularitate și este disponibilă și în modele din piele naturală netedă sau piele întoarsă.

View this post on Instagram

Pregătiți-vă pentru zilele fierbinți și asigurați-vă confortul pentru vacantă. Ce planuri de vacanță aveți❔ Spuneți-ne în comentarii!????????☼ ☂⠀ Tenișii Converse în diferite culori. Fiecare își găsește ceva!????⠀ ⠀ #epantofi #epantofiro #converse #details #zoom #shoes #pantofi #teniși #streetstyle #sneakers #fashiondiaries #shopping #onlineshopping #fashioninspo #inspirație #promoție #reducere #promo #promocode #ocazie

A post shared by epantofi.ro (@epantofi) on

Converse Chuck 70

La prima vedere, poate părea că modelele menționate mai sus arată la fel. Ochiul antrenat va observa, totuși, mai multe diferențe subtile între acestea. Prima diferență este materialul – pe modelul Chuck 70 este mai gros. La fel ca și talpa de cauciuc care face acest model un pic mai înalt. Culoarea tălpii este de asemenea diferită. În timp ce cauciucul tălpii modelelor All Stars este alb, talpa tenișilor Chuck 70 are o nuanță de alb ușor murdar.

View this post on Instagram

Detalles creados para vos #Chuck70 #InMyConverse

A post shared by Converse Argentina (@converse_ar) on

Converse Jack Purcell

Jucătorul de baschet american, Chuck Taylor, nu este singura vedetă a cărui nume a fost folosit pentru denumirea unui modelul Converse. O altă celebritate este Jack Purcell – un jucător canadian de badminton. El a fost cel care a ajutat la proiectarea faimosului model de teniși care trebuia să ofere o bună aderare pe teren. A câștigat în scurt timp simpatia jucătorilor de tenis.

Cum recunoaștem modelul Converse Jack Purcell? Semnul distinctiv este cauciucul mai lat din partea din față a tenișilor. De obicei are o formă semicirculară – spre deosebire de All Star, unde creează o linie dreaptă. Talpa modelului Jack Purcell este mai mare decât cea a ​​modelului menționat mai sus. Cauciucul este îmbinat cu un vârf înalt, clar proeminent. Există, de asemenea, o linie albastră, clară la înălțimea degetelor.

Știai că…?

În anii 1950 și 1960, Converse Jack Purcell a fost numit „Blue Tips” sau „Smilies”, tocmai datorită liniei albastre distinctive de pe vârfuri.

View this post on Instagram

Simplicity with a smile. Originally designed and worn by badminton world champ Jack Purcell, these sneakers have been an icon for low-key expression since 1935. #InMyConverse

A post shared by Converse (@converse) on

Converse Star Player

Dacă pe raftul magazinului vezi o pereche de teniși a căror formă amintește de celebrul model All Star, dar au o stea și o săgeată caracteristică pe partea superioară, atunci ai de-a face cu Converse Star Player. Aceste elemente suplimentare sunt, de obicei, din piele naturală netedă, în timp ce restul părții superioare – din material. Partea superioară a fost dotată în plus cu un guler moale din burete. Nici de pe acest model nu putea să lipsească vârful din cauciuc, caracteristic majorității pantofilor mărcii.

View this post on Instagram

Suns out #starplayer #chuck70s #foreverchuck #chuckollectors #lifeinconverse #sneakerhead #levis #chucktaylor #chucks #cons

A post shared by Tara (@tarajt) on

Converse One Star

Pentru final, am lăsat modelul care credem că iese în evidență cel mai mult dintre modelele de teniși Converse. Toate modelele menționate anterior au vârfuri de cauciuc. Nu și modelele Converse One Star, a căror formă arată mai degrabă cu cea a adidașilor și par mai greoi.

Numele modelului indică – One Star, adică o stea, care împodobește partea superioară, la fel ca și în cazul modelului Star Player. Multe variante One Star, nu au însă o săgeată caracteristică. Acești pantofi sunt de cele mai multe ori confecționați din piele întoarsă, deși variantele din materiale sunt la fel de populare. Datorită construcției solide și tălpii de cauciuc care asigură o aderență adecvată, au devenit unii dintre pantofii preferați ai skaterilor, concurând în acest domeniu cu Vans Authentic.

View this post on Instagram

Bolder is better. #RatedOneStar

A post shared by Converse (@converse) on

Vrei să achiziționezi o pereche de teniși Converse? Pe epantofi.ro vei găsi o selecție largă – nu doar de modele Chuck Taylor All Star.

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Îți recomandăm și
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!