PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Pantofi de alergare pe asfalt, pe poteci și pentru competiții: modele de top de la mărci cunoscute

Nu este greu să prinzi microbul alergării. Cu toate acestea, poate fi un pic mai dificil să îți alcătuiești garderoba potrivită, în special pantofii de alergare care funcționează în diferite condiții. Așadar, ce pantofi de alergare merită să ai pentru ca antrenamentul tău să fie cât mai benefic și mai satisfăcător?

Descoperă care sunt cele mai populare modele de pantofi de alergare și pentru ce activități sunt folosite.

SS 24

Pantofii de alergare urbană sunt pantofi de antrenament adaptați pentru alergarea pe suprafețe dure. Multe modele se încadrează în ambele categorii, dar pantofii de asfalt se caracterizează prin amortizare ridicată. Cu cât greutatea alergătorului este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă amortizare pentru ca pantoful să țină pasul cu alergătorul.

alergători urbani care aleargă pe asfalt în căsuțe de alergare adidas, asics și mizuno

Dacă în descrierea unui anumit model nu se specifică greutatea maximă a purtătorului, caută pantofi a căror caracteristică principală este doar o amortizare bună. Un indiciu valoros poate fi drop-ul, adică căderea tălpii între călcâi și vârf – la pantofii de alergare, aceasta este setat mai sus. De obicei, un drop mai mare, de aproximativ 10-12 mm, echivalează cu o amortizare mai bună.


Sfaturi de la un antrenor de atletism

Hubert Duklanowski – antrenor de atletism

Atunci când alegi zona urbană în care vrei să trăiești, detaliile sunt foarte importante – și exact așa ar trebui să alegi pantofii de alergare cu care pornești să cucerești spațiul respectiv. Detaliile sunt esențiale!

Unul dintre cele mai importante aspecte este să ne întărim picioarele folosind încălțăminte de schimb. Două sau chiar trei perechi de pantofi cu amortizare diferită sunt esențiale pentru a ne asigura că articulațiile gleznei, sistemul nostru muscular și scheletic, sunt întărite reciproc. Având mai multe perechi, obținem un avantaj, oferindu-i corpului nostru puțin timp de răgaz. Acest tip de îngrijire ne va permite să rămânem mai mult timp sănătoși, iar încălțămintea va putea astfel să se regenereze. Da, da – și pantofii au nevoie de puțină pauză.

Este foarte important este să avem în colecție pantofi care să ne placă, astfel încât să fie o plăcere să-i purtăm, cu o amortizare adecvată, pentru că acest lucru este fundamental, și excepțional de rapizi, pentru că este obiectivul fiecăruia să parcurgem traseul preferat al orașului iubit cu un ritm frumos, puternic, elastic, care să bată recorduri.

Întotdeauna merită să tinzi spre perfecțiune, așadar, ca parte esențială a antrenamentului tău, caută pantofi de alergare de la specialiștii de la epantofi.ro.

Să nu uităm nici de exercițiile pentru picioare. Care sunt cele pe care le recomand?

– Cu benzi de rezistență: 2-3 exerciții de 6-8 repetări, 2-4 serii, 1 x pe săptămână.

– Masaj pe o minge de ex. minge de tenis/golf înainte și după fiecare antrenament pentru stimularea sistemului nervos.

– Mers desculț pe iarbă – începem prin a merge în ritmuri diferite, de ex. 50m ușor, 50m rapid x 4.

Când să faceți aceste exerciții? După ce ați alergat. O dată pe săptămână pentru început este suficient. Vă garantez că senzația musculară va reveni imediat.

Pantofii sunt un accesoriu important, dar tot un accesoriu. Nu uitați: un picior puternic este suportul necesar pentru alergare, iar încălțămintea este completarea perfectă – veriga finală.

Lăsați-o să vă conducă spre succes!

adidas

Alegând pantofii de alergare pe asfalt adidas, poți fi sigur că antrenamentul tău va fi fructuos și, mai presus de toate, sigur. Pantofii de alergare ADIDAS ADIZERO SL RUNNING SHOES, dotați cu sistemele de amortizare de ultimă generație Lightstrike și Lightstrike Pro, vor asigura că alergătorii își pot menține performanța pe distanțe lungi și își vor îmbunătăți concentrarea la fiecare pas. Încântătoare pentru alergătorii din întreaga lume, linia adidas Adizero dispune de elemente cheie pentru a asigura un echilibru între stabilitate, durabilitate și amortizare.

adidas asfalt pantofi de alergare

Asics

Pantofii Asics Dynablast 3 din colecția Asics Performance au fost creați pentru a alerga pe trasee dificile. Aceștia oferă un confort extraordinar pentru articulațiile gleznei și genunchiului, în timpul antrenamentelor în aer liber sau în sala de sport. Creați din material tricotat moale, îmbunătățesc ajustarea, confortul și garantează respirabilitatea. Spuma FlyteFoam Blast, care distinge acest model, garantează o amortizare ridicată și o revenire dinamică în timpul alergării.

Asics asfalt pantofi de alergare
Pantofi de alergare Mizuno asphalt

Mizuno

Pantofii Wave Skyrise 3, de la marca japoneză Mizuno, au o moliciune excepțională, întărită în zona degetului mare. Confecționată din AirMesh, partea superioară seamănă cu o țesătură sintetică tricotată, oferind confort atunci când alergi pe suprafețe asfaltate, iar talpa groasă din spumă Mizuno Enerzy este responsabilă pentru amortizarea foarte mare. În plus, banda de rulare a pantofului este echipată cu cauciuc X10, care se regăsește doar în zonele strategice de pe călcâi, ceea ce îi sporește foarte mult flexibilitatea.

Dacă te-ai săturat să te antrenezi în jungla urbană sau pur și simplu vrei să te bucuri să fii activ în aer liber, pantofii de trail running, adică pantofii concepuți pentru antrenamente off-road, îți vor fi de folos. Mai importantă decât amortizarea în acești pantofi este o talpă robustă cu bandă de rulare. Aceasta asigură o aderență bună pe potecile de pădure și de munte, facilitează deplasarea pe suprafețe denivelate și previne alunecarea. Pantofii de trail runnnig au, de asemenea, o parte superioară întărită, așa că, dacă intenționezi să te antrenezi în mod regulat pe teren, acest model va fi o investiție bună.

Un bărbat echipat  aleargă pe teren accidentat.

adidas

Pantofii de alergare cross-country Terrex Agravic Flow 2 de la brandul de top adidas, au fost creați special cu gândul la traseele montane. Încercați și testați de experții în cros, aceștia dispun de protecție robustă și amortizare ușoară. Partea superioară din plasă rezistentă la abraziune, cu o construcție specială, asigură respirabilitatea în timpul alergării. Pe de altă parte, talpa exterioară dispune de tehnologia Continental™ cu o bandă de rulare cu crampoane pentru a oferi aderență în orice condiții.

Te pregătești pentru alergări pe suprafețe extrem de noroioase? Încălțămintea adidas Terrex Agravic Flow 2 Gtx GORE-TEX face față condițiilor meteo dificile cu o membrană respirabilă care ține umezeala la distanță. De asemenea, de siguranța ta se va ocupa și sistemul de amortizare Lightstrike, care susține viteza și agilitatea pe terenuri accidentate și noroioase.

Salomon

Pantofii de trail running de la Salomon vor satisface așteptările chiar și ale celor mai experimentați alergători. Construiți pentru alergare pe traseu, Speedcross 6 sunt ușori și oferă un contact excelent cu solul, în timp ce evacuează noroiul mai rapid. Partea superioară este confecționată dintr-o plasă bine țesută, împiedicând orice piatră sau pământ să ajungă între picior și talpă.

Dacă plănuiești să faci ture pe suprafețe umede și denivelate, aruncă o privire și la modelul Supercross 4 Gtx W GORE-TEX, care îți va menține picioarele uscate atât în interior, cât și în exterior, datorită membranei sale specializate.

New Balance

Cu gândul la pasionații de trail running, New Balance a creat modelul Fresh Foam Hierro v7, care va trece testul chiar și pe cele mai solicitante terenuri. Acesta a câștigat o multitudine de fani datorită noii sale greutăți ultraușoare, care are un impact semnificativ asupra vitezei și confortului de alergare. Pantoful de alergare New Balance Hierro v7 combină o amortizare remarcabilă și o aderență incredibilă, garantată de talpa Vibram Megarip.

Asics

Pantofii Asics, în special modelul Gel Sonoma 7, oferă o aderență excelentă datorită benzii de rulare speciale pentru alergare off-road. Mai mult, datorită tălpii intermediare, care este realizată în întregime cu tehnologia AMPLIFOAM™, acest pantof garantează un confort extrem atunci când alergi pe suprafețe denivelate. Partea din spate a piciorului, pe de altă parte, dispune de tehnologia GEL™ pentru un impact mai moale al piciorului pe sol.

Pantofii de antrenament sunt modelul clasic și, în același timp, cel mai versatil de pantofi de alergare, potriviți atât pentru începători, cât și pentru alergătorii avansați. Sunt potriviți în special pentru antrenamentele de zi cu zi, ceva mai lungi, dar nu prea rapide. Sunt potriviți pentru alergarea pe suprafețe dure, oferind un confort optim și minimizând riscul de accidentare.

Cuplu tânăr sportiv se antrenează în aer liber.

Pantofii de alergare pentru antrenament au o construcție destul de solidă, o talpă mai groasă și sunt dotați cu sisteme de rigidizare și stabilizare. În acest fel, încălțămintea absoarbe șocurile și amortizează impactul cu solul, reducând astfel stresul asupra articulațiilor. Cu toate acestea, gradul de amortizare trebuie ajustat ținând cont de tipul de picior pe care îl ai. Descoperă dacă ai un picior neutru, în pronație sau în supinație în articolele despre selecția pantofilor de alergare pentru femei și bărbați.

ATENȚIE!

Atunci când cumperi pantofi de alergare, optează pentru un model care să îți ofere 0,5-1 cm de spațiu în plus. Picioarele se umflă în timpul exercițiilor fizice, așa că pantofii ușor mai mari vor preveni apariția bătăturilor sau iritațiilor.

Pantofii de alergare pentru competiții, pe de altă parte, sunt oarecum opusul pantofilor de antrenament. Pe termen lung, aceștia nu vor trece testul în timpul unei alergări lungi în fiecare zi, dar sunt indispensabili pentru antrenamente dinamice sau competiții. Aceste modele sunt mai ușoare, mai moi și au o potrivire mai bună, în timp ce sistemele de amortizare și de rigidizare sunt reduse la minimum.

Vedere din spate a piciorului alergătorului la începutul pistei de pe stadion

Pantofii de alergare asigură o dinamică mai bună a alergării, astfel că vor fi apreciați în special de sportivii experimentați care doresc să dea randament maxim. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie folosiți pentru antrenamentele zilnice, deoarece nu numai că nu vă vor garanta o amortizare adecvată, dar se vor uza mai repede.

Deși tehnologiile moderne ale pantofilor de alergare nu pot înlocui antrenamentul, ele îl pot face mai plăcut, mai satisfăcător și, mai ales, mai sigur. Descoperă pantofii de alergare pe care ți i-am pregătit pe epantofi.ro și găsește modelul care îți satisface cel mai bine apetitul sportiv. Îți dorim un antrenament extraordinar!

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi cu toc gros, pantofi albi, jordan, adidasi puma dama, adidasi femei, botine, nike air uptempo, rieker, bocanci, geanta dama, sneakers nike, puma, botine dama cu toc, nike uptempo, ghete fete, adidasi copii, ghete baschet, reduceri adidasi dama, adidasi tommy hilfiger barbati, skechers dama, sneakers, pantofi cu toc eleganti, pantofi cu toc mic, reduceri incaltaminte dama, adidasi dama negri, adidas ozweego, cizme cauciuc copii, karl lagerfeld sneakers, timberland, vans

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close