“Ciclismul mă face cel mai fericit om din lume”, spunea cândva biciclistul britanic, Mark Cavendish. Dacă și tu te numeri printre fanii acestui sport, cu siguranță te întrebi care este modelul potrivit de încălțăminte pentru mersul pe bicicletă. Acest articol este pentru toții pasionații de ciclism!

Pantofii pentru ciclism, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, trebuie să fie o garanție pentru confort și siguranță. Așadar, înainte de a face o achiziție, am pregătit câteva sfaturi pentru tine!

Alege cu înțelepciune! Pantofii potriviți pentru ciclism

Atunci când vrei să alegi pantofii potriviți pentru mersul pe bicicletă, trebuie să ții cont de:

  • metoda de legare (fixare) a pantofilor – un lucru este sigur, șireturile clasice nu vor funcționa în acest caz, deoarece se pot înfășura în jurul pedalelor sau pot fi prinse de lanț. Recomandăm pantofii cu închizătoare cu scai, catarame și clipsuri sau șireturile elastice care nu necesită legare.

  • talpa – ar trebui să asigure o aderență maximă la pedală, pentru a fi sigur că atunci când parcurgi zeci de kilometri (fie în soare, în ploaie sau în zăpadă) piciorul tău nu alunecă. Recomandăm tălpile confecționate parțial din spumă elastică (de exemplu cu tehnologia EVA), care vor garanta o amortizare adecvată.

  • materialul – o problemă importantă în alegerea pantofilor potriviți pentru ciclism este ventilația corectă. Materialele cu plasă vor asigura un flux optim de aer, reducând transpirația piciorului și micșorând astfel riscul de alunecare. Cu toate acestea, dacă te aventurezi pe un traseu de iarnă sau de toamnă, alege o încălțăminte rezistentă la apă, cum ar fi , un model cu membrană.

8650

Pantofi pentru ciclism cu șireturi elastice garantează siguranța mersului pe bicicletă!

  • Partea superioară a pantofilor de ciclism – pentru a evita rănirea și presiunea, asigură-te să alegi întotdeauna modele mai scurte de gleznă. Mai mult, în caz de rănire sau entorse, este mai ușor să îndepărtezi pantofii cu partea superioară scurtă.

  • Tălpicul – Trebuie să asigure confort și igienă maximă a picioarelor în timpul exercițiilor fizice și să ofere o bună amortizare.

Sfatul expertului

Un branț conturat corespunzător sprijină arcuirea piciorului, prevenind leziunile ligamentare și musculare.

Pantofii de trekking pentru bicicletă. Pentru sarcini speciale!

Încălțămintea de trekking va fi potrivită pentru mersul pe bicicletă pe terenurile montane și noroioase. Mai mult, pantofii pentru trekking vor fi perfecți și pentru drumețiile montane. O talpă mai groasă va facilita presiunea piciorului pe pedală, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra confortului și vitezei. Încălțămintea de trekking echipată cu membrană îți va proteja picioarele de umiditate sau noroi.

8651

Pantofi de trekking pentru ciclism – pentru ea și pentru el – găsești în magazinul online epantofi.ro.

Poți citi mai multe despre încălțămintea pentru drumeții în acest articol.

Atunci când alegi pantofii potriviți pentru mersul pe bicicletă, gândește-te în primul rând la propria siguranță. Nu uita, cu cât pregătirea este mai bună, cu atât performanța este mai bună! După cum spunea biciclistul italian Marco Pantani, „ciclismul este una dintre cele mai dificile discipline, așadar merită să-ți faci mult timp pentru a putea ține pasul cu aceasta”.

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.