În acest articol:
Rezistența la apă la ceasuri. Aceste lucruri merită știute!
Nu vrei să te desparți de ceasul tău nici când faci scufundări? Crezi în vorba aia care spune că „fără ceas ești ca și cum ai rămâne fără mână”? Perfect, deoarece trebuie să știi că nu va trebui să-ți dai jos accesoriul preferat înainte de a înota sau de a face o baie. Trebuie doar să cunoști clasele de rezistență la apă ale ceasurilor și să afli care model corespunde cel mai bine așteptărilor tale!
Ce înseamnă 1 și ce înseamnă 10 ATM? Care ceas este potrivit pentru spălarea mâinilor și care pentru scufundări? Citește mai departe și descoperă răspunsurile la aceste întrebări!
Clasificarea rezistenței la apă la ceasuri
Rezistența la apă este unul dintre cei mai importanți parametri ai unui ceas. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mic pericolul de deteriorare a accesoriului de către apă. Dacă vrei să fii sigur că poți face baie cu ceasul, consultă tabelul de mai jos.
Rezistența la apă 1 ATM
1 ATM = 10 m = WR10 = 1 Bar
Ceasurile cu un grad de rezistență la apă de 1 ATM pot avea un contact minor cu apa. Aceste modele pot fi deteriorate de o mică stropire, transpirație, de ploaie sau zăpadă. Categoric nu sunt recomandate pentru înot și scufundări!
Rezistența la apă 2 ATM
2 ATM = 20 m = WR20 = 2 Bar
Rezistența la apă de 2 ATM protejează împotriva stropilor (de exemplu, atunci când te speli pe mâini sau când gătești), a ploii și a zăpezii. Este o opțiune bună pentru zi cu zi, deși nu este potrivită pentru piscină sau plajă.
Știai că…?
Dacă un ceas este marcat cu 20 m, nu înseamnă că poate coborî până la această adâncime. 20 m = 2 ATM = WR20 = 2 Bar sunt date susținute de teste în condiții de laborator cu presiune statică (imobilitate totală).
Rezistența la apă 3 ATM
3 ATM = 30 m = WR30 = 3 Bar
În cazul unui model cu o clasificare de 3 ATM, îți poți permite cu încredere să-l uzi sau să-l stropești o perioadă scurtă de timp. Ceasul nu se deteriora în condițiile meteorologice umede. Atunci când cauți un ceas practic, îți recomandăm să începi cu această clasă de rezistență la apă.
Ceasuri de damă rezistente la apă:
Rezistența la apă 5 ATM
5 ATM = 50 m = WR50 = 5 Bar
Ceasurile cu un grad de rezistență la apă de 5 ATM sunt potrivite pentru baie sau duș. Este permisă scufundarea în apă de mică adâncime – în certificatul de garanție vei găsi mai multe informații despre acest subiect.
Ceas rezistent la apă 5 ATM de la Michael Kors.
Rezistența la apă 10 ATM
10 ATM = 100 m = WR100 = 10 Bar
Cu ceasuri cu o rezistență la apă de 10 ATM ne putem permite mult mai mult. Poți înota să faci scufundări cu o mască și un tub de respirație (fără butelii de oxigen sau un tub de respirație acvatică). Aceasta este opțiunea ideală pentru persoanele active!
Știai că…?
Rezistența la apă a unui ceas este de obicei indicată pe spatele carcasei sau pe cadran.
Rezistența la apă 20 ATM
20 ATM = 200 m = WR200 = 20 Bar
Ce permite clasa de rezistență la apă de 20 ATM a unui ceas? Înot și scufundări cu echipament profesional. Alegând un model cu această clasificare, te poți dedica cu încredere pasiunii tale preferate purtând un ceas la mână.
Ceasuri pentru bărbați rezistente la apă:
Ceasurile rezistente la apă – sfaturi de utilizare
Iată câteva reguli de care trebuie să-ți amintești atunci când folosești un ceas rezistent la apă:
-
Înainte de a intra în apă, este întotdeauna recomandabil să verifici dacă geamul ceasului tău nu este deteriorat sau crăpat;
-
Evită schimbările bruște de temperatură, care ar putea deteriora accesoriul. Dacă tocmai ai făcut plajă, nu te scufunda cu ceasul în apă rece;
-
După ce ai înotat în apă sărată, este recomandabil să-ți clătești ceasul cu apă curată de la robinet;
-
Nu seta data sau ora sub apă și nu folosi cronometrul.
Pentru mai multe informații utile, îți recomandăm să citești cu atenție instrucțiunile producătorului. Accesează pagina epantofi.ro și găsește modelul care se potrivește nevoilor tale!
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.