Pantofii de mireasă, oare cine i-a ales prima dată? Istoria spune că primii pantofi albi de mireasă au fost cei realizați special pentru Regina Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii. La nunta sa cu Prințul Albert, care a avut loc în data de 10 februarie 1840, în Capela Regală a St James’s Palace din Londra, Regina a purtat o pereche de pantofi albi de mătase și dantelă. Pantofii de mireasă ai reginei sunt expuși la Northampton Museum & Art Galleries.

Se spune că pantofii au fost creați special pentru a se asorta cu rochia și, de aici, o lungă poveste până la pantofii albaștri aleși la rochia de mireasă vintage și purtați de personajul Carrie Bradshaw în binecunoscutul serial american. Așadar, pantofi de mireasă albi sau pantofi colorați? În cele ce urmează vom trece în revistă, sub forma unui ghid complet, toate elementele cheie necesare pentru a putea alege pantofii de mireasă cei mai potriviți.

Ce elemente trebuie să luați în calcul atunci când alegeți pantofii de mireasă

Personalitatea.

În secolul al XXI-lea puteți purta fără probleme pantofii de mireasă pe care îi doriți, care se potrivesc personalității voastre, stilului vestimentar și de viață. Puteți alege între o pereche de pantofi albi sau o pereche de pantofi eleganți și colorați, sandale cu sau fără toc sau chiar …o pereche de teniși. Important este să știți care este mesajul pe care îl transmiteți prin ținuta de cuplu în ziua nunții și care este tonul pe care îl dați propriului eveniment.

Comoditate.

Pantofii de mireasă vor fi purtați pe durata unei zile întregi, așa că este bine să alegeți o pereche în care să vă puteți simți bine la cununie, la ședința foto, dar și la primirea invitaților sau pe ringul de dans. Dacă doriți, puteți alterna pe durata evenimentului mai multe perechi de pantofi pentru a nu vă obosi piciorul, dar și pentru a vă simți la înălțime pe tot parcursul petrecerii. În definitiv este o zi specială!

Forma pantofului.

Forma pantofului poate afecta, de asemenea, nivelul de confort al piciorului. Un pantof cu vârful ușor rotunjit este mai confortabil decât un pantof cu vârful extrem de ascuțit. Când alegeți, este bine să probați pantofii împreună cu rochia de mireasă, pentru că vârful pantofului se poate vedea în timpul mersului și trebuie să se potrivească cu stilul rochiei. Dacă rochia de mireasă este gen vintage, este bine să alegeți pantofi adecvați la temă și să luați de la bun început în considerare forma acestora și posibilele probleme care pot apărea la purtare.

Forma tocului.

Forma tocului este importantă deoarece are rolul de a pune în valoare corpul și rochia aleasă, însă trebuie să treacă și testul comodității. În funcție de aceste variabile poate fi ales un toc subțire și înalt, stiletto precum cel al pantofilor cu toc subțire GUESS, un toc mai gros, dar mai stabil ca cel al pantofilor SOLO FEMME sau toc mic, kitten heels. Stilul rochiei, forma corpului și înălțimea miresei vor fi așadar analizate înainte de a alege perechea potrivită. De asemenea, să nu uităm că trebuie să existe un echilibru între înălțimea miresei și a mirelui pentru a crea o armonie vizuală.

14828

Pantofi cu toc subțire GUESS

Înălțimea tocului.

Tocurile înalte sunt tentante, dar dacă nu sunteți obișnuită să mergeți pe tocuri, atunci acestea pot deveni o problemă, deoarece va trebui să le purtați pe durata întregului eveniment, iar acestea vor pune o mare presiune pe degetele picioarelor. Este cel mai bine să optați pentru o pereche de pantofi cu o înălțime a tocului cu care sunteți deja obișnuită. În general este bine să alegeți un toc mai mic de 9,5 cm cu o distanță între toc și talpă mai mare de 3 cm, pentru a vă asigura stabilitatea necesară în timpul mersului.

Culoarea.

Am ajuns și la culoare! Cele mai populare culori pentru pantofii de mireasă sunt alb, neutru, galben, violet, lila, gri, și negru. În ultimii ani sunt la modă și culorile tari, fuchsia. Unii stiliști vă vor recomanda clasicul alb, în timp ce alții vă vor încuraja să alegeți pantofi colorați pe care să îi puteți purta împreună cu alte ținute.

În cazul în care nu găsiți culoarea dorită, puteți cumpăra pantofi de o altă culoare pentru a-i ajusta prin aplicarea unui material textil asortat cu rochia sau prin vopsire specializată. O pereche de pantofi statement pot fi pantofii cu toc subțire BALDOWSKI.

14829

Pantofi cu toc subțire BALDOWSKI

Materialul exterior poate fi din mătase, dantelă, piele naturală. Puteți opta și pentru pantofi cu inserții de bijuterii, catarame, perle, important este însă ca forma de bază să fie realizată din piele naturală. O formulă elegantă, aproape de poveste, o constituie o pereche de pantofi argintii precum pantofii cu toc subțire BALDOWSKI pe care o puteți apoi adapta altor ținute.

14830

Pantofi cu toc subțire BALDOWSKI

În cazul în care ați ales o culoare dominantă a evenimentului sau a buchetului, puteți alege o culoare a pantofului în ton cu cea dominantă. Evenimentul vă aparține!

Interiorul pantofului.

Pantofii de mireasă pot fi creați pe exterior din diferite materiale textile, accesorii, însă pe interior este important ca aceștia să fie realizați din piele naturală și să nu prezinte cusături incomode. Pantofii care au pe interior piele naturală precum pantofii cu toc subțire R.POLAŃSKI kitten heels se mulează ușor pe forma piciorului și nu provoacă transpirație, ceea ce ajută talpa să nu alunece în față și degetele să stea în poziție confortabilă.

14831

Pantofi cu toc subțire R.POLAŃSKI

Pantofi de serie sau pe comandă.

Orice variantă ați alege, pantofii trebuie să vă vină foarte bine. Dacă știți că aveți o formă a piciorului mai dificilă sau dacă purtați o mărime „între numere”, este bine să apelați la serviciile unei firme care realizează pantofi pe comandă.

Rochia, accesoriile și pantofii.

De cele mai multe ori se spune că pantofii trebuie să fie asortați cu rochia. Însă, unii stiliști afirmă că puteți alege mai întâi perechea de pantofi și abia după aceea vă puteți îndrepta spre rochia potrivită. Important este ca împreună, rochia, culoarea, stilul cusăturilor sau broderia aplicată, pantofii și accesoriile să se îmbine, să construiască o imagine unitară.

14832

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alb-aranjament-floral-aspect-buchet-313707/

Cuplul și pantofii.

Pantofii îi puteți alege astfel încât să fie în ton ținuta mirelui sau să existe un dialog de stil sau de culoare cu încălțămintea sau accesoriile acestuia, de exemplu cravata sau papionul. Puteți alege amândoi un ton de galben auriu, vârful pantofilor miresei așa cum sunt pantofii cu toc subțire ELISABETTA FRANCHI se poate asorta cu șosetele mirelui și cu papionul.

14833

Pantofi cu toc subțire ELISABETTA FRANCHI

Pantofi clasici sau neobișnuiți

Vă puteți juca împreună cu mirele în alegerea pantofilor și puteți propune o formulă de cuplu mai neobișnuită…în locul pantofilor puteți opta pentru o pereche de teniși.

14834

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/c%C4%83s%C4%83torie-apartament-nunt%C4%83-pantofi-636018/

Momentul achiziției pantofilor

Pantofii de mireasă se aleg cu cel puțin 2-3 luni înainte de eveniment, pentru a le putea verifica din timp eventualele “puncte slabe”, purtându-i prin casă de mai multe ori, dansând cu ei, folosindu-i în oraș “în rodaj”. De asemenea, veți avea nevoie de aceștia pentru a proba rochia de mireasă și pentru a verifica lungimea acesteia comparativ cu tocurile.

Este preferabil ca pantofii să fie probați înainte de a fi cumpărați, dar dacă sunt achiziționați în mediul digital, de pe o platformă online, atunci este bine să vă asigurați că îi puteți returna în cazul în care nu se potrivesc. Pantofii se probează cel mai bine în cea de a doua parte a zilei, atunci când piciorul este mai relaxat.

Spațiul ales pentru desfășurarea evenimentului și pantofii

Înainte de a alege pantofii este bine să evaluați toate spațiile în care se va desfășura evenimentul, inclusiv ședința foto. Discutați cu organizatorul de evenimente, cu fotograful și stabiliți dacă este nevoie să utilizați mai multe perechi de pantofi. Trebuie să luați în calcul o ședință foto în parc, pe iarbă sau o ceremonie într-un loc unde există teren cu gazon sau alei pietruite. Este recomandabil să aveți cel puțin o pereche de pantofi de rezervă pe durata evenimentului. De asemenea, este bine să vă informați și invitații asupra eventualelor particularități ale spațiului în care este programat evenimentul.

14835

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/nunta-mireasa-buchet-2275270/

Ce trebuie să verificați atunci când cumpărați pantofii de mireasă

  1. Vârful pantofului nu trebuie să fie rigid, de aceea este necesar să apăsați pe vârf cu degetul. Ar trebui să fie suficient de elastic, astfel că, atunci când îndepărtați degetul, pe materialul exterior să nu existe urme.

  2. Tocul pantofului trebuie să fie stabil, de aceea este bine să probați pantofii, să stați cu ei în picioare, să mergeți încălțată cu ei pe suprafețe dure, solide, pentru a verifica dacă alunecă piciorul în față, dacă apar probleme atunci când pășiți. Este important să verificați dacă talpa pantofului este sau nu alunecoasă pe suprafețe dure, pe covor.

  3. Interiorul pantofului trebuie să fie realizat integral din piele naturală moale, să nu existe cusături dure la bază, lateral sau la călcâi, etichete care pot afecta piciorul sau ciorapul.

  4. Aspectul pantofului trebuie să fie impecabil, să nu existe accesorii lipite neglijent, cusături inegale sau zgarieturi pe suprafața acestuia sau a tocului.

  5. Picioarele se modifică în timp, iar la 2-3 ani este bine să verificați dacă aveți nevoie de o pereche de pantofi mai largi sau cu o jumătate de mărime mai mari. De asemenea, este util să verificați care picior tinde să fie mai mare, deoarece picioarele noastre nu sunt perfect egale, ci ușor asimetrice. Atunci când probați pantofii, trebuie să aveți în vedere piciorul mai mare.

  6. Odată cu pantofii de mireasă, asigurați-vă că ați achiziționat și micile accesorii necesare precum tălpici, branțuri, pernuțe antiderapante, pentru a vă asigura un confort maxim pe toată durata evenimentului.

Concluzii

Alegerea pantofilor de mireasă nu este o misiune imposibilă dacă veți urma ghidul nostru. Este important să alegeți pantofii de mireasă cu răbdare și cu atenție, pentru păși relaxată într-o nouă etapă a vieții.

Referințe

Sursa imagine: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alb-din-piele-femeie-mireasa-2504933/

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close