Zilele tot mai reci te fac să începi să cauți geci și pantofi călduroși? Nu uita de un accesoriu la fel de important pentru acest sezon – căciula de iarnă. Aceasta are rolul de a proteja capul de frig și astfel îți va permite să rămâi sănătos în sezonul răcelilor, iar apropo … are un aspect foarte elegant. Așadar, descoperă care sunt căciulile la modă pentru iarna anului 2020.

Căciulile cu margini îndoite, modelele beanie sau o șapcă plată? Citește mai departe pentru a afla ce se poartă în acest sezon.

Căciula tricotată cu margini îndoite

Dacă ți-a atras privirea modelul de căciulă prezentat în imaginea principală a acestui articol, este un semn că știi ce este la modă în prezent. Aceste modele de căciuli au dărâmat recordurile de popularitate în ținutele streetwear. Arată elegant și, deși este puțin probabil îți vor proteja urechile de vânt, capul în sine va rămâne acoperit și nu vor permite eliminarea căldurii.

Căciulile, care nu acoperă în totalitate urechile, vor arată foarte bine în fiecare ținută – de la o geacă sport, o geacă parka, până la un palton elegant.

View this post on Instagram

Highlight. #meninthistown

A post shared by Men In This Town (@meninthistown) on

Dacă ești un fan al stilului streetwear, optează pentru o căciulă îndoită, într-o culoare puternică, precum portocaliu.

Căciula clasică de tipul beanie

O variantă ușor mai versatilă pentru căciula de iarnă va fi un model clasic de beanie. O căciulă beanie nu este altceva decât o căciulă îndoită care acoperă urechile. Poate să fie fixă la partea superioară a capului, puțin mai lejeră – după preferințele fiecăruia.

La fel ca și în cazul propunerii de mai sus, poți purta un model beanie așa cum îți dorești – cu o geacă sau cu un palton.

După cum poți vedea în imaginea de alături, în această ediție elegantă, acest model de căciulă arată la fel de bine ca într-o versiune puțin mai sportivă.

Șepcile tip căpitan, beretele și șepcile plate

Pentru fanii stilului retro sau vintage, avem o altă sugestie – accesorii stilate, cum ar fi șepcile tip căpitan, beretele și căciulile plate. Acestea vor da un caracter unic oricărei stilizări!

O căciulă inspirată din serialul Peaky Blinders alături de un cojoc din piele de oaie? De ce nu!

Ce zici de o șapcă plată, gri într-o nuanță de gri melanj, combinată cu un șal mare bej și o geacă din piele? Aceasta este cu siguranță o propunere perfectă pentru toamnă.

View this post on Instagram

Shades of navy. #meninthistown

A post shared by Men In This Town (@meninthistown) on

La rândul său, șapca tip căpitan este o alegere originală, care se potrivește perfect cu paltoanele elegante, cu două rânduri de nasturi.

View this post on Instagram

Beret. #meninthistown

A post shared by Men In This Town (@meninthistown) on

Totuși, dacă vrei să-ți condimentezi puțin aspectul urban, în loc de o căciulă clasică beanie, optează pentru o beretă militară, la fel ca trendsetter-ul din imaginea de mai sus.

Sfatul expertului:

Nu-ți fie teamă să porți șepci plate sau berete în stilizații sportive – vor arăta foarte bine datorită contrastului.

Șepcile cu cozoroc pentru iarnă

Cum iarna este destul de amabilă cu noi anul acesta, iar zăpada și temperaturile negative sunt o abatere de la normă, poți opta, de asemenea, pentru o … șapcă de baseball. Inspiră-te din imaginile de mai jos.

Asortează culoarea șepcii de baseball cu culoarea paltonului și vei crea un look neutru și stilat.

O altă opțiune este să porți o șapcă de baseball într-un stil mai streetwear – cu blugi vintage, cu un palton scurt și sneakers de tipul ugly shoes.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.