Modelele albe de pantofi au un farmec aparte care ne face din ce în ce mai dornici să le facem loc în garderobă. Teniși, adidașii, tocurile înalte sau chiar cizmele în această culoare îți vor completa perfect ținutele, indiferent de anotimp. Dar cum protejăm pantofii albi, astfel încât să își păstreze aspectul orbitor original cât mai mult timp posibil?

Pantofii albi se murdăresc destul de ușor, așadar chiar și cele mai mici pete vor fi vizibile pe ei. Din fericire, există modalități de a păstra cât mai mult timp albul original al pantofilor. Descoperă-le!

În primul rând – impregnarea!

Deși mulți au auzit, puțin sunt cei care fac acest lucru. Poate sunt descurajați de faptul că impregnarea necesită o anumită regularitate, și de multe ori și achiziționarea unui preparat special pentru un anumit tip de material. Un lucru este cert, impregnarea este cu adevărat importantă.

Pantofii albi impregnați corespunzător sunt bine protejați împotriva murdăriei, ceea ce îți permite să economisești timpul pe care trebuie să îl aloci pentru curățarea lor. Mai important, însă, impregnarea poate, mai ales, să protejeze încălțămintea de deteriorarea care nu poate fi ulterior remediată. Iar pata pe care nu o poți șterge, va fi un „ornament” destul de dubios al diferitelor modele albe de încălțăminte.

Crema pentru pantofi albi și nu numai. Ce soluție merită să achiziționezi?

Pentru a proteja cât mai mult timp posibil încălțămintea albă, pe lângă soluțiile de impregnare, merită să achiziționezi mai multe produse speciale pentru acest tip de încălțăminte:

  • pasta/crema pentru pantofi din piele alba – acest produs poate face minuni! Acoperă bine, uniformizează culoarea și reduce pagubele materiale minore;
  • emulsie pentru pantofi albi – se poate aplica atât pe încălțăminte din piele netedă, sintetică, cât și pe modelele din material textil. Emulsia ajută la ușurarea și restabilirea aspectului inițial al pantofilor;
  • renovator de pantofi albi – reîmprospătează culoarea, elimină zgârieturile mici, îmbunătățind aspectul încălțămintei. Poate fi folosit pentru încălțăminte din piele, materiale sintetice și tălpi albe;
  • corector pentru pantofi albi – funcționează excelent mai ales pentru reîmprospătarea adidașilor. Acționează la fel ca pasta/crema de încălțăminte, nivelând culoarea și acoperind defectele ușoare.

Sfatul expertului

O idee bună este, de asemenea, utilizarea branțurilor care îmbunătățesc confortul purtării pantofilor și îți permit să menții un mediu igienic în interior. Branțurile ajută la eliminarea umidității, asigură o circulație adecvată a aerului și pot fi înlocuite cu ușurință, în caz de nevoie.

12519

Tenișii albi arată grozav și se potrivesc cu multe ținute. Cu toate acestea, păstrarea curată a încălțămintei poate fi uneori o adevărată provocare.

Când pantofii albi se murdăresc … Ce rămâne de făcut?

Din păcate, uneori, murdăria nu poate fi evitată. Pentru a curăța pantofii albi din piele, îndepărtează ușor murdăria cu o cârpă umedă sau un burete și săpun gri. În locurile greu accesibile, poți utiliza o periuță de dinți. Apoi clătește săpunul și usucă pantofii cu prosoape de hârtie. Când încălțămintea este uscată, aplică o pastă sau o cremă pentru pantofi albi.

Cum se curăță tenișii albi? Cu un detergent lichid sau praf dizolvat în apă și urmând aceeași pași ca și în cazul încălțămintei din piele. Poți utiliza, de asemenea, sodă sau oțet, trebuie doar să te asiguri că le diluezi cu apă într-un raport de 1: 5 – datorită acestui fapt, nu vor apărea pete galbene inestetice pe teniși.

Impregnarea și întreținerea corectă îți vor permite să te bucuri pentru mult timp de albul impecabil al pantofilor preferați. Profită de sfaturile de mai sus și poartă încălțăminte albă fără griji!

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile menționate în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.

Autor

Ewa Majchrzak

Sunt un fan al stilului casual și al tenișilor. Albul, negrul și culorile pastelate domină în garderoba mea. În viața privată, sunt un fan al înotului, al tenisului, al poveștilor detective scandinave și sunt proprietara mândră a unei pisici cu numele Apostrof.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.