Cei mai populari șlapi din lume – cei de la brandul Birkenstock – sunt modele atemporale de încălțăminte, care se bucură de o popularitate impresionantă în fiecare vară. Dacă și tu ești unul dintre fanii acestor încălțări și vrei ca șlapii tăi să reziste mai multe sezoane, nu uita de îngrijirea regulată a acestora. Te întrebi cum se curăță șlapii Birkenstock? Vei găsi răspunsul la întrebare în textul de mai jos.

Talpa de plută și baretele din piele – acestea sunt componentele șlapilor Birkenstock, care trebuie îngrijite printr-o curățare regulată.

Birkenstock – cea mai des întâlnită murdărire

În primul rând, merită să fii atent la cele mai frecvente pete de pe șlapii Birkenstock. Din propria experiență, acestea sunt următoarele:

  • sare – deși nu sunt purtate iarna, climatul mărilor și oceanelor sărate își pune amprenta și șlapii acestui brand sunt adesea acoperiți cu un strat de sare în perioada vacanțelor;
  • praf – purtați chiar și pe străzile din orașe, șlapii se pot prăfui;
  • pete de apă – modelele de Birkenstock se pot uda atât pe plajă, cât și pur și simplu atunci când sunt purtate în timpul ploilor neașteptate de vară, care pot duce la formarea petelor, atât pe căptușeala interioară, cât și pe baretele de piele;
  • pete de grăsime – atunci când am folosit un spray împotriva țânțarilor în timpul unei vacanțe, o parte din soluție s-a așezat pe șlapi, formând un reziduu gras.

View this post on Instagram

The ARIZONA: the official sandal of summer.

A post shared by Birkenstock (@birkenstock) on

Cum se curăță șlapii birkenstock? Pasul 1 . Partea din piele

Deci, să începem cu curățarea părții din piele a șlapilor Birkenstock, adică a baretelor care au rolul de a menține încălțămintea pe picior. Indiferent de modelul de pantofi al acestei mărci, acestea pot fi confecționate din piele naturală netedă, întoarsă, piele lăcuită sau din năbuc. Poți citi mai multe despre metodele de curățare corecte în alte articole de pe blog:

Urmează sfaturile noastre din aceste articole și cu siguranță vei reuși să îmbunătățești aspectul șlapilor Birkenstock. Nu uita de impregnarea pantofilor!

Cum se curăță șlapii birkenstock? Pasul 2. Talpa din plută

Ai curățat vreodată pantofi din plută? Probabil nu. Și nu este nimic ciudat în acest lucru, deoarece acest material este rar folosit la confecționarea de încălțăminte. Cu toate acestea, una dintre caracteristicile distinctive ale șlapilor Birkenstock este tocmai acest element, și anume talpa confecționată din plută. Deci, cum se curăță corect talpa acestor modele de șlapi?

  • Cu o cârpă curată, de preferință una din bumbac (sau o periuță de dinți uzată);
  • Cu săpun sau o soluție de curățare (cu PH moderat);
  • Se spală ușor materialul;
  • Se îndepărtează excesul de lichid și se usucă talpa cu o cârpă curată;
  • Se lasă pantofii să se usuce la umbră.

Simplu, nu-i așa?

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile menționate în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.