În acest articol:
Nu te lăsa păcălit – cum să distingi fake-urile de modelele originale partea 1
Știm cât de des se pot întâlni produse contrafăcute pe piață. Primim o mulțime de întrebări prin care ni se solicită să recunoaștem dacă pantofii puși la vânzare sunt originali sau nu. Ne amintim mai multe scandaluri cu magazine care ofereau spre vânzare fake-uri, care au explodat precum un vulcan.
Așadar, am decis să creăm un ghid special despre acest subiect foarte problematic, cum este încălțămintea fake. Tratează acest articol ca o introducere într-o lume foarte mare. Am solicitat ajutorul câtorva persoane legate de mediul de încălțăminte, în special al unor colecționari. Am identificat cele mai importante elemente care indică faptul că este posibil să ai de-a face cu un produs neoriginal.
Iată prima parte a ghidului, în care vei găsi cunoștințele inițiale necesare pentru a distinge pantofii fake de cei originali. A doua parte, care conține mai multe detalii, poate fi găsită aici.
Cum distingem modelele fake de cele originale? Este posibil acest lucru la prima vedere?
Totul depinde de calitatea modelului fake cu care avem de-a face. De exemplu, există două tipuri de Air Max contrafăcute:
- cele care reprezintă o reproducere exactă a culorilor publicate oficial
- fantezii ale designerilor chinezi care nu au apărut niciodată sub aripa Nike
Niciunul dintre aceste modele, însă, nu ne va oferi un confort precum adevăratul Air Max și, cu siguranță, sistemul nu va funcționa așa cum ar trebui. Distingerea fake-urilor de cele originalele nu va fi o problemă pentru cei care urmăresc îndeaproape apariția noilor modele sau pentru cineva care are cunoștințe acumulate din propria experiență și de pe internet. Cu toate acestea, presupunem că în această serie de articole ajutăm persoanele care abia acum încep aventura cu acești sneakerși legendari, deoarece tocmai ele devin cele mai frecvente victime ale vânzătorilor necinstiți.
Problema devine și mai gravă atunci când magazinul cu fake-uri folosește fotografii ale edițiilor legitime, descriindu-le cu codul corect. În acest caz, evaluarea după o singură privire, nu îți va oferi niciun răspuns. De asemenea, trebuie menționat că modelele contrafăcute devin din ce în ce mai asemănătoare cu originalele, ceea ce face ca sarcina să fie și mai dificilă.
Totuși, sperăm că următoarele noastre sfaturi vor evita dezamăgirile ulterioare.
Unde se recomandă achiziționarea unei noi perechi de încălțăminte pentru a evita modelele contrafăcute?
De la vânzători de încredere. Știm, este ușor de spus, dar vom determina cum să găsești un astfel de vânzător și cum determini autenticitatea acestuia.
Hai să ne concentrăm pe magazinele online. Să presupunem că ai găsit încălțămintea pe care vrei să o cumperi. Verifică mai întâi informațiile de contact. Ar trebui să conțină adresa sediului companiei și cel mai bine este dacă magazinul oferă și un număr de telefon.
Sfatul expertului
În cazul în care nu ești sigur de originalitatea produsului, cel mai bine este să anulezi achiziția. Un preț mult sub prețul standard de piață al produsului ar trebui să fie, de asemenea, un semnal de avertizare.
Nu crede în reclama de tipul „încălțăminte direct la producătorul american”. În cazul în care nu ești sigur de fiabilitatea magazinului, solicită opinia altora. Nu este nimic mai simplu decât introducerea numelui de domeniu în motorul de căutare și adăugarea cuvântului „recenzii”. De asemenea, este o idee bună să te interesezi în cercul de prieteni care pot avea deja experiență cu cumpărăturile în magazinul selectat.
Pentru mult timp, cele mai frecvente modele contrafăcute au fost pantofii clasici Jordan și, desigur, Air Max. În prezent, poți găsi fake-uri de la orice brand, mai ales dacă acesta devine foarte popular. Nu te lăsa păcălit, deoarece unele fake-uri sunt într-adevăr înșelător de similare cu pantofii originali.
A doua parte a ghidului – cum să distingi fake-urile de modelele originale partea 2 poate fi găsită aici.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.