De când Kendall Jenner a postat pe Instagram o fotografie cu o eșarfă de modă veche legată în jurul capului în stilul băbuștelor rusești, a devenit clar că stilul granny chic, sau chic-ul în stilul bunicilor, va fi un trend în vogă în viitorul apropiat. Acest lucru este confirmat și de cele mai noi colecții ale caselor de modă de top. Deci, cu ce modele de pantofi în stilul granny chic ar trebui să-ți completezi garderoba? Pantofii cu barete sunt doar unele dintre acestea. Restul le vei găsi în textul de mai jos.

Stilul Granny chic nu înseamnă altceva decât articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii care arată exact ca cele împrumutate din garderoba bunicii.

Stilul granny chic – ce înseamnă?

Kendall Jenner poartă baticuri pe cap. Rihanna, Lady Gaga și Kelly Osbourne își vopsesc părul în nuanțe cenușii. Directorul creativ al casei de modă Gucci – Alessandro Michele – prezintă colecții pline de colanți groși, berete, fuste plisate și pulovere. Și tocmai acestor oameni le datorăm tendința în creștere a stilului granny chic, un trend care este uneori numit și eclectismul bunicii. Cei mai buni designeri de modă își stilizează din ce în ce mai des modelele cu ținute pentru femei mature sau angajează femei mature ca modele. Trendul se bazează pe purtarea articolelor vestimentare inspirate din garderobele retro și vintage.

View this post on Instagram

i’m not a spy, you’re a spy

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Granny chic pe podiumurile de modă

În colecțiile căror case de modă putem vedea cele mai multe articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii în stilul granny chic? Brandul Gucci este cu siguranță unul din acestea, condus de deja menționatul designer, Alessandro Michele. Prima lui colecție pentru această casă de modă italiană a fost o surpriză pentru întreaga industrie – a înlocuit creațiile sexy cu modele retro unisex. Cu toate acestea, Gucci nu este singurul brand care promovează moda pentru stilul granny chic. Acest trend este prezent de mai mulți ani în colecțiile Prada și Miu Miu. Merită menționat și brandul Miuccia, a cărui colecții sunt renumite pentru culorile tipice ale bunicii (nuanțe de verde, roșu, miere etc.) și ținutele caracteristice stratificate.

Pantofii în stilul granny chic

Ce pantofi se potrivesc stilului granny chic, care este momentan atât de popular? Cu siguranță pantofii cu toc stabil, ca cei din imaginea de alături:

Modelele de brogues cu platformă de plută, în culorile „bunicii”, vor fi o alegere reușită dacă ești în căutarea unor pantofi de toamnă în stilul granny chic.

O altă opțiune sunt sandalele cu platforme, pe care le poți purta cu ciorapi sau șosete cu imprimeuri interesante.

Sfatul stilistului:

Nu uita că, stilul granny chic este creat de imprimeuri precum carouri și outfituri stratificate.

Cu toate acestea, nimic nu va împiedica completarea stilului granny chic cu pantofi futuristici, de exemplu în culori metalice.

Pantofii cu călcâiele decupate sunt, de asemenea, perfecți pentru ținutele în stilul granny chic. Pot fi purtați pe picioarele goale sau cu ciorapi transparenti.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.