Utilizarea pantofilor, care provin practic din garderoba masculină, în ținute pentru femei, nu este nicio noutate. Mocasinii pentru femei sunt purtați de franțuzoaicele autohtone, care sunt renumite pentru stilul lor impecabil, dar și de influencerii, care doresc pur și simplu să țină pasul cu tendințele actuale. Dacă vă place acest tip de încălțăminte, citind acest articol, veți găsi câteva propuneri de ținute cu mocasini de damă.

Mocasinii – cu fuste sau cu pantaloni? Răspunsul îl găsești mai jos.

Ținute cu mocasini de damă și pantaloni

Mocasinii pentru femei arată excelent în combinație cu pantalonii clasici, cum ar fi blugii, pantalonii tip țigaretă sau pantalonii lejeri, de costum. O astfel de ținută confortabilă va fi potrivită pentru muncă (chiar dacă se cere un dress code de birou), dar și pentru o seară cu prietenii.

View this post on Instagram

Today ✌🏼

A post shared by Laura Matuszczyk (@horkruks) on

Puteți – la fel ca bloggerul de modă Horkruks – să combinați mocasinii clasici, negri, decorați cu o aplicație aurie cu o pereche de blugi într-o culoare clasică, vintage. Un corset interesant și și un sacou mai lung, de culoarea mocasinilor, vor completa perfect acest look.

Pantaloni clasici de costum, negri, cămașa albă, lejeră și mocasinii negri, din piele vor alcătui un look de nota 10. O astfel de ținută, inspirată din garderoba masculină, purtată de o femeie, arată extrem de elegant. Este o rețetă pentru un look modern, elegant, care poate fi accentuat cu o pereche de mocasini lăcuiți.

Sfatul stilistului

Dacă alegeți să purtați mocasini pentru femei într-o ținută cu un caracter puțin masculin, subliniați-vă feminitatea cu bijuterii sau cu un ruj roșu de buze.

Mocasini din piele în ținute pentru femei

Mocasinii de damă sunt, de asemenea, un bun punct de plecare pentru ținutele cu fuste, rochii sau salopete lejere. În acest caz, potrivirea culorilor este importantă – mocasinii negri nu ar trebui să domine întreaga stilizare. Propunem mocasinii din piele întoarsă, care au un aspect puțin mai „ușor” decât cei din piele naturală netedă.

Mocasinii nu vor avea un aspect„ greoi” dacă vor fi asortați cu o fustă trapez, din piele. Completați look-ul cu un sacou oversize, cu carouri și cu un tricou simplu, alb sau negru.

View this post on Instagram

Un ☕️ avec @frenchgirldaily

A post shared by @ pia_mbd on

Rochiile și salopetele cu imprimeu floral, în stil francez, romantic sunt de asemenea o tendință fierbinte. Ajunge să asortați modelul rochiei cu culoarea mocasinilor și veți avea o ținută în pas cu moda. Tocmai acesta este și motivul pentru care, influencer-ul din imagine a ales o salopetă neagră, cu imprimeu floral și o pereche de mocasini, negri, cu șireturi.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.