PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


12 filme și seriale despre modă pe care trebuie să le vezi

Există două lucruri pe care ne putem baza în viață pentru doza zilnică de escapism: televizorul și fashionul. E numai natural ca, atunci când cele două se unesc, lucrurile să devină cu atât mai plăcute.

Fie că sunt filme legate de modă, fie că sunt seriale în care personajele, pur și simplu, sunt demne de runway, industria televiziunii nu duce lipsă de show-uri care să ne distragă de la rutina zilnică și să ne inspire creativitatea în ce privește fashionul.

SS 24

Dacă vrei să descoperi viața fashion iconurilor tale preferate, dar, să îți și „clătești ochii” cu ținute care au schimbat lumea modei, mai jos, vei găsi câteva filme despre creatori de modă care merită văzute.

Coco Chanel

Pe 10 ianuarie 1971, când Coco Chanel a murit în camera ei de la hotelul Ritz din Paris, fashionul a pierdut unul dintre reprezentanții ei cei mai de seamă, care a reușit să construiască, din nimic, un imperiu: casa de modă Chanel. Vizionară și neînduplecată, Chanel a trăit o mie de vieți, ghidată fiind doar de anticonformismul ei febril. Povestea ei extraordinară a inspirat mulți regizori care i-au ilustrat viața. Iată câteva filme biografice bune pe care le poți vedea: Coco avant Chanel (2008), Coco Chanel&Igor Stravinsky (2009), The Return (2013), sau Once Upon A Time (2013).

Yves Saint Laurent

Acest copil teribil care, la doar 17 ani, făcea schițe pentru casa de modă Dior, Yves Saint Laurent a fost cel care a popularizat pantalonii în rândul femeilor, a normalizat purtarea blazerelor și a smokingurilor pentru sexul frumos și a introdus pea coatul (o jachetă cu rând dublu de nasturi, purtată în trecut de către marinari) pe runway.

În anii 1980, Saint Laurent a devenit un adevărat personaj iconic, fiind primul designer căruia să îi fie expusă o retrospectivă a creațiilor la Muzeul Metropolitan din New York. Dacă vrei să afli mai multe despre viața sa, poți urmări filmul Yves Saint Laurent al lui Jalil Lespert, sau filmul Saint Laurent al lui Bertrand Bonello.

Karl Lagerfeld

Un titan al modei și al stilului, directorul creativ al caselor de modă Chanel și Fendi, Karl Lagerfeld și-a dedicat aproape 60 din cei 85 de ani de viață lumii fashionului. Lagerfeld a fost cunoscut nu doar pentru designurile sale, dar și pentru faptul că ar fi fost un om aspru, care pretindea că le știe pe toate. Ceea ce multă lume nu știe, însă, este că, în spatele acestui caracter, era un om sensibil, singuratic și generos.

Dacă vrei să-i descoperi și tu latura umană, iată câteva filme pe care trebuie să le vezi! Poți începe cu Karl Lagerfeld Sketches His Life, un film de scurtmetraj care reușește să pătrundă în intimitatea designerului. Poți continua cu Lagerfeld Confidential și, în final, poți încheia cu Karl Lagerfeld, a Lonely King.

Coco avant Chanel

De la copilăria ei până la primele rochii pe care le crea în Paris prin intermediul propriei ei case de modă, filmul lui Anne Fontaine, Coco avant Chanel, este o consemnare incredibilă a vieții lui Gabrielle Chanel. O femeie într-o lume a bărbaților, ea se aruncă la fel de pasionată în munca ei, ca și în poveștile ei de dragoste. Audrey Tautou o interpretează, cu foarte mult talent, pe această mademoiselle care a eliberat femeile de pălăriile absurde, rochiile excesive și ornamentațiile pretențioase ale stilului victorian.

The September Issue

Un documentar-odisee a dramei corporatiste din lumea modei, The September Issue urmărește viața din spatele scenei a editorului-șef al revistei Vogue, Anna Wintour. Editorul bibliei fashion, cum i se mai spune, Anna Wintour e un personaj care mereu s-a ferit de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, regizorul pătrunde în lumea ei care se desfășoară pe repede-înainte și încearcă să surprindă acest caracter ale cărui severitate și strictețe i-au adus faima lumea fashionului. Reușește sau nu? Numai tu poți să decizi!

Diavolul se îmbracă de la Prada

„Asta a fost tot” – cuvintele iconice ale editorului fashion Miranda Priestly, o caricatură prea puțin voalată a Annei Wintour, provoacă fiori internilor din lumea modei chiar și în ziua de azi. Anne Hathaway joacă aici rolul asistentei care trebuie să țină pasul cu personalitatea temperamentală și vulcanică a Mirandei Priestly, (interpretată de Meryl Streep).

Dacă nu l-ai văzut încă, acest film despre modă, nominalizat la Oscar, este ocazia perfectă să îți amintești de lookurile anilor 2000 și să te delectezi cu zilele de glorie ale unor branduri ca Prada și Chanel.

Saint Laurent

Lea Seydoux și Gaspard Ulliel sunt actorii principali ai filmului biografic francez Saint Laurent, care urmărește îndeaproape caracterul enigmatic al celebrului designerului. Filmul îl surprinde din anii ‘50 în Paris, când a devenit directorul artistic al casei Dior la numai 21 de ani, până în anii ‘70, când sănătatea sa și-a început declinul din cauza afecțiunilor mintale și a abuzului de substanțe psihotrope. Filmul e un must-watch pentru că îl portretizează foarte în detaliu pe acest enfant terrible al modei.

Dior &I

Prima colecție de haute couture a lui Raf Simons, ca director artistic al Christian Dior, se află în centrul acestui documentar din 2014. Acțiunea se construiește în jurul acestei colecții neconvenționale și lucrurile nu merg totdeauna ca pe roate, dar, este cât se poate de fascinant să urmărești traseul pieselor vestimentare, de la design la primul lor display pe runway.

Confessions of a Shopahollic

În filmul lui P.J. Hogan, Becky Bloomwood se pierde în lumea cumpărăturilor de impuls și e atât de pasionată de shopping încât ajunge să aibă datorii colosale, iar cardurile ei nu mai fac față ritmului în care cheltuiește. În mod ironic, ajunge să scrie o rubrică de economii la o revistă financiară.

Comparațiile inovatoare și metaforele neconvenționale pe care le introduce în limbajul economic îi aduc succesul public. Bineînțeles că încurcăturile se țin lanț, iar Becky se îndrăgostește de șeful ei. O comedie romantică lejeră și amuzantă, Confessions of a Shopahollic e un film grozav la care să te uiți fie doar și pentru ținutele personajului principal.

The Neon Demon

Un film despre modelling cu adevărat tulburător, dar, cu ținute absolut impecabile, vizualuri impresionante și culori balansate într-un mod spectaculos, The Neon Demon o are în rol principal pe Elle Fanning, care-și începe viața de modelling în Los Angeles la o vârstă fragedă. Ascensiunea ei rapidă și aspectul ei pur și desăvârșit nasc sentimente de gelozie printre celelalte modele, care încearcă să îi perturbe calea către succes. Urmărește-l cu prudență! La premiera sa din 2016, la filmele de la Cannes, aproape toți spectatorii au părăsit sala.

Viața e prea scurtă ca să nu te delectezi cu seriale bune despre modă. Nu zicem că ar trebui să fie neapărat pe bucket listul tău, dar, cu siguranță, trebuie bifate dacă ești un amator de modă.

Sex and the City

Sigur bănuiai că va fi numărul 1! Dacă nu l-ai văzut deja, ce mai aștepți? Fiecare episod din acest serial glorios în care Carrie, Miranda, Charlotte și Samantha își trăiesc viața în New Yorkul anilor 1990 aduce pe ecran ținute incredibile și cât se poate de iconice. Personajele din Sex and the City nu duc lipsă nici de alegeri îndoielnice în ce privește partenerii de viață, lucru care face serialul cu atât mai captivant.

Girlboss

Girlboss urmărește viața Sophiei, care nu-și găsește locul în societate dar, din momentul în care-și descoperă pasiunea pentru modă, lucrurile se pun în mișcare și devine un businesswoman. Sophia pornește de la a vinde haine vintage pe eBay și ajunge să construiască un imperiu de milioane, sub brandul Nasty Gal. Pe măsură ce businessul ei are din ce în ce mai mult succes, ea învață cum să țină pasul cu o viață în care este propriul ei șef.

The Carrie Diaries

Că tot am menționat mai devreme Sex and the City, cum era să nu aducem vorba și de The Carrie Diaries? Serialul se concentrează asupra vieții lui Carrie Bradshaw ca adolescentă, studentă în primul an de liceu la începutul anilor ‘80. Încă de pe atunci, ea își dorea să ajungă redactor la o revistă de fashion, iar, când se ivește ocazia, se mută imediat în Manhattan. Aici, începe să se descopere ca persoană, punându-și întrebări despre dragoste, sex, prietenie și familie, în timp ce jonglează între școală și noul ei job.

Gossip Girl

Intră în viața de lux a unor adolescenți din New York! Dar, nu orice adolescenți, ci unii care poartă genți Birkin, piese Ralph Lauren și rochii de designer de parcă fiecare zi e o altă ocazie de a ieși pe podium. Îmbibat în multă dramă, secrete adolescentine și povești de dragoste, toate narate din perspectiva unui blogger misterios, Gossip Girl e un show pe cinste, fie și dacă îl urmărești doar pentru ținute!

Killing Eve

Viața lui Eve ca spion se dovedește a nu fi ce s-a așteptat. Ea este un agent de securitate plictisit, dar, foarte inteligent la MI5, care face numai muncă de birou. Villanelle, în schimb, este un ucigaș foarte talentat, cu dispoziții schimbătoare, care se agață de luxul pe care i-l oferă jobul. Între ele se naște un joc palpitant de-a șoarecele și pisica, iar serialul trece printr-un twist neașteptat în timpul sezonului 3.

De parcă firul narativ foarte dens și captivant nu e motiv suficient să urmărești serialul, lui Villanelle îi place să se joace mereu cu identitățile ei, dar, și să-și facă apariția cu mare trombă. Ea se înfățișează mereu într-o serie de lookuri captivante, eclectice și absolut divine, care, parcă, au și mai mult lipici mulțumită prezenței scenice delicioase a actriței Jodie Comer.

Cum să te îmbraci la fel ca în Coco avant Chanel

În Coco avant Chanel, Audrey Tautou poartă o mulțime de ținute care conturează stilul aparte al creatoarei de modă. Ce trebuie să ai în garderobă ca să recreezi măcar o parte din ținută? În primul rând, un deux-pieces din sacou și pantaloni deasupra gleznei, care vor aduce la viața un look relaxat, rebel și nonșalant. Poartă-le cu o pălărie neagră, niște mocasini și nu doar că vei atrage toate privirile, dar, te vei simți și bine în pielea ta.

Alte piese vestimentare pe care le poți purta împreună sunt sarafanul în carouri, cămașa vintage cu guler rotunjit și pălăria masculină cu borul mic. Prinde-ți părul într-o clamă la spate, poartă pălăria ușor înclinată în față, suflecă o singură dată mânecile cămășii peste cele ale sarafanului și vei avea un look desăvârșit.

Cum să te îmbraci la fel ca în Sex and the City

Știi deja că pentru a te îmbrăca precum Carrie Bradshaw din Sex and the City, ai nevoie de o fustă din tulle. Scurtă, lungă, cu mai multe voaluri suprapuse, you name it! Fusta din tulle este obligatorie! Adaugă la ea un crop top mulat, o pereche de pantofi cu toc subțire, o panglică de mătase petrecută peste marginea fustei și lookul tău este gata!

Cum să te îmbraci ca în Killing Eve

Dacă stilul tău este eclectic și-ți place să combini piese vintage cu piese actuale, cu siguranță, îți dorești să te îmbraci precum Villanelle din Killing Eve. Compune-ți o ținută ton sur ton cu o cămașă de mătase cu decolteu în „V”, de un roz pal, legată în talie, alături de o fustă pantalon de un roz mai intens, niște cercei vintage supradimensionați și o pereche de pantofi cu toc.

Dacă, în schimb, cauți ceva mai excentric și mai rebel, la fel ca și firea extravagantă a lui Villanelle, optează pentru un palton muștar oversized, până la genunchi, o pereche de dresuri negre și ghete Jodhpur din piele, cu vârful metalic.

Cum să te îmbraci ca în Diavolul se îmbracă de la Prada

În cazul în care vrei să recreezi ținuta îndrăzeață a lui Anne Hathaway din Diavolul se îmbracă de la Prada, caută o bască în carouri pe care să o porți ușor într-o parte, un pulover mulat cu mânecile căzute pe sub care să adaugi o cămașă clasică, albă, niște blugi întunecați la culoare, o pereche de cizme și vei arăta ca scoasă din cutie! Nu uita nici de accesorii: un colier lung de perle și încă unul cu talismane care să-ți atârne la gât, pentru a desăvârși lookul tău messy-chic.

Cum să te îmbraci ca în Gossip Girl

Dacă stilul tău este mai degrabă preppy, atunci, sigur ai stat cu ochii lipiți de ecran când ai urmărit Gossip Girl! Alege o rochie statement albă, de zi, cu dantelă și detalii aurii, alături de un pardesiu bleu subțire care să depășească sau să se termine chiar la nivelul rochiei. Adaugă o pereche de sandale nude, o pălărie de marinar cu panglica în aceeași nuanță cu pardesiul și ești gata să mergi la shopping în mall cu prietena ta cea mai bună!

Oricare ar fi stilul tău, știm deja că filmele sau serialele tale preferate despre modă te-au influențat în construirea lui. Dacă există unele pe care nu le-ai văzut în lista compilată în acest articol, suntem siguri că deja ți-ai adăugat în watchlist cel puțin 2 sau 3 titluri. Vizionare plăcută și cât mai multă inspirație în conceperea ținutelor!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
adidasi dama, ghete cu platforma, sneakers karl lagerfeld, pantofi dama eleganti, pantofi dama, pantofi, pantofi cu platforma, nike air more uptempo, pantofi cu toc de 5-7 cm eleganti, doc martens, bocanci femei, nike air more, jenny fairy, salomon, pantofi cu toc, ccc, air force 1 high, nike air, cizme dama piele, dr martens, primigi, adidasi karl lagerfeld femei, air uptempo, bocanci barbati, posete dama, adidasi armani barbati, air more uptempo, geanta, superstar adidas, jordan dama

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close