PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Cum să te îmbraci la o nuntă? Ghid vestimentar pentru bărbați și femei

Alegerea unei ținute de nuntă te poate pune în încurcătură din cauza importanței evenimentului, a dress code-ului și a presiunii sociale. Dacă ai primit recent o invitație, nu te pierde cu firea. Există soluții care te vor face să uiți de nodul din stomac și să strălucești la un astfel de eveniment, mai ales dacă îți faci „research-ul” dinainte și găsești o ținută în care să arăți bine, să te simți confortabil, dar și prin care să le arăți mirilor că respecți evenimentul.

SS 24

Cum să te îmbraci la o nuntă în aer liber

Nunțile în aer liber devin din ce în ce mai populare în fiecare an. Cum te îmbraci la o nuntă în aer liber, te întrebi? Trebuie să fii foarte atentă la starea vremii atunci când alegi ținutele de nuntă în grădină. De regulă, acestea au loc în timpul zilei, așa că e bine să eviți rochiile de seară. Optează, în schimb, pentru o ținută de zi, preferabil în culori deschise, cum sunt rozul pal, cremul și orice altă culoare pastelată. Evită albul, pentru că sigur nu vrei să concurezi cu mireasa în ce privește îmbrăcămintea. Alege o rochie simplă, cu bretele și accesorizeaz-o cu bijuterii finuțe, care să nu te îngreuneze prea tare atunci când vrei să dansezi, spre exemplu.

Cum să te îmbraci pentru o nuntă în restaurant

În cazul în care nunta are loc la restaurant, atunci cel mai probabil se desfășoară seara. Poți purta o rochie neagră la nuntă (sigur ai cel puțin un little black dress în garderobă), sau orice rochie într-o culoare puternică, cum e roșul aprins, bleumarinul intens sau verdele regal. Pentru o notă de rafinament, alege o rochie din satin sau din mătase, cu reflexii elegante, lungă, fluidă și mulată pe corp.

De asemenea, poți opta și pentru o rochie până la genunchi, sau pentru o pereche de pantaloni eleganți, care să-ți ofere mai multă libertate de mișcare. Fie că e vorba de paiete, de tulle, sau de inserții metalice în ținuta ta pentru nuntă, alege detaliile care rezonează cu personalitatea ta și care-ți reflectă stilul, astfel încât tu să te simți bine în pielea ta și să te poți distra în voie.

Idei de ținute de nuntă pentru fiecare anotimp

Cum te îmbraci la o nuntă primăvara sau toamna

Cum te îmbraci la nuntă toamna sau primăvara, te întrebi? Ei bine, o rochie de ocazie pentru nuntă e mai mult decât binevenită, iar pe aceasta poți să o accesorizezi cu un șal din cașmir în cazul în care devine mai răcoros afară, sau poate chiar cu un sacou elegant. Un deux pieces este, de asemenea, potrivit, iar dacă vrei să te diferențiezi în mulțimea de rochii care sigur vor fi din abundență la eveniment, poți purta o pereche de pantaloni negri, mulați, din catifea, cu inserții strălucitoare și un top alb asimetric la nivelul mânecilor.

În ce privește alegerea pantofilor, dacă îți dorești ceva mai deosebit decât clasicii pantofi cu toc subțire, poți alege pantofii Wojas, decupați la gleznă, cu două barete încrucișate, sau pantofii Steve Madden, care îți vor da un aer foarte modern. De asemenea, dacă ținuta ta are accente metalice argintii, poți opta pentru o pereche de pantofi care să se asorteze, așa cum sunt pantofii Eva Minge.

Cum te îmbraci la o nuntă vara

Rochiile de nuntă scurte sunt potrivite pentru evenimentele care au loc vara, cu singura condiție să nu fie prea scurte! În definitiv, trebuie să le arăți mirilor că respecți uniunea lor și că ești alături de ei, așa că păstrează rochiile foarte scurte pentru momentele în care mergi cu prietenele în club sau ai o întâlnire romantică seara. Asigură-te că rochia ta ajunge cel puțin cu o palmă deasupra genunchilor.

De asemenea, te poți întreba dacă e nevoie să porți ciorapi la o nuntă vara. Răspunsul este nu, ba chiar din contră! Îți recomandăm să nu porți ciorapi, mai ales dacă vei îmbrăca o rochie de seară. Aceștia nu doar îți încălzesc picioarele inutil, dar nici nu sunt o opțiune stilistică potrivită. În ce privește încălțările, poți opta pentru o pereche de sandale cu toc, elegante, dar și pentru niște pantofi Schutz bej, cu toc și cu vârf ascuțit.

Cum să te îmbraci la o nuntă iarna

Rochiile pentru nuntă sunt potrivite și pe timp de iarnă, mai ales dacă știi să îți alegi și celelalte piese care îți compun ținuta astfel încât să faci față frigului, dar să și arăți glam în același timp. Peste rochia de ocazie e indicat să porți o blană (naturală sau sintetică), un palton oversized pe care îl poți pune pe umeri pentru un plus de stil, sau o capă elegantă din material gros.

Nu uita că e frig afară și cu siguranță nu vrei să-ți degere picioarele, așadar alege niște botine R.Polanski elegante, cu toc mic, un aer vintage și un twist contemporan, care să îți permită inclusiv să dansezi în voie atunci când ești invitată la dans. Nu uita nici de poșetă, care trebuie să fie cromatic armonizată la restul ținutei și finuță, așa că ia cu tine numai lucrurile esențiale, pentru că nu vei avea prea mult spațiu de depozitare la dispoziție.

Ținute de nuntă pentru femei plinuțe

Femeile plinuțe pot purta la nuntă rochii cu talie înaltă și cu mult volum în partea de jos. Imprimeurile sunt de evitat, așa că încearcă să alegi o ținute uni, care să nu îți fragmenteze silueta. Pantalonii cu talie înaltă sunt, și ei, o opțiune potrivită, atât timp cât sunt realizați dintr-un material prețios. De asemenea, încearcă să pui în evidență acea parte a corpului care te avantajează, fie ea bustul, șoldurile sau talia. În definitiv, nu e neapărat nevoie să îți ascunzi formele curvy, atât timp cât te simți confortabil în corpul tău și nu ți-e frică să îl dezvălui chiar și cu piese mai strâmte pe corp.

Ținute de nuntă pentru femei de 50 de ani

Doar pentru că ai 50 de ani împliniți nu înseamnă că ar trebui să te îmbraci demodat. Din contră! Alege o ținută elegantă pentru nuntă care să îți dea un aer modern și te vei bucura de complimentele tuturor. În definitiv, vârsta e doar un număr care nu ar trebui să te rețină din a te exprima la nivel vestimentar.

Pentru un look original și atemporal, poți opta pentru o ținută de nuntă cu pantaloni din stofă, cu dungă, care să îți dezvăluie gleznele, la care să adaugi o cămașă elegantă cu decolteu în „V”, un sacou smart și o pereche de pantofi cu toc. În cazul în care preferi rochiile, poți alege una cu croi tip creion, o pereche de pantofi cu toc subțire, o poșetă tip clutch, niște bijuterii delicate, care să îți evidențieze zona gâtului și a capului și ești gata de petrecere!

Alegerea pantofilor și a accesoriilor

Alegerea pantofilor și a accesoriilor pentru nuntă e la fel de importantă, pentru că acestea pot să facă sau să desfacă o ținută. Ele trebuie să complementeze atât cromatic, cât și estetic, piesele vestimentare principale pe care le-ai pregătit.

Spre exemplu, dacă ai ales o ținută cu pantaloni și vrei să-ți alungești optic picioarele, atunci optează pentru niște botine Loriblu, negre, decupate la degete, cu aplicații metalizate deosebite. La acestea poți adăuga bijuterii din argint (poate chiar niște cercei supradimensionați dacă nu vrei să încarci gâtul cu alte accesorii) și o geantă Quazi cu lanțul argintiu.

Să presupunem, în schimb, că ai ales un sarafan foarte elegant, cu rever și decolteu în „V”, parte peste parte, care se termină puțin deasupra genunchilor. Dacă ești deja suficient de înaltă și vrei să dai look-ului un twist masculin, poți alege niște pantofi tip Lords de la Rylko, niște cercei asimetrici (pe care poți să-i combini din două perechi diferite pentru un efect „wow”) și un pandantiv în formă de triunghi cu lanțul suficient de lung astfel încât să fie potrivit pentru adâncimea decolteului.

În cazul în care vrei să îmbraci o rochie elegantă, cu croiul tip cloș, într-o culoare pastelată, care se termină imediat sub genunchi, atunci adaugă o pereche de pantofi R.Polanski cu toc subțire, de un roz pal, care să îți scoată în evidență gambele, o geantă pentru nuntă și niște bijuterii deosebite, cum ar fi un colier și niște cercei din perle sau din cristale Swarovski iridiscente.

Costume de nuntă pentru bărbați

Îmbrăcămintea de bărbați pentru nuntă trebuie aleasă în funcție de dress code-ul evenimentului. Dacă acesta este white tie, optează pentru un costum cu frac negru sau midnight blue, cu vestă și pantaloni în aceeași culoare, care să aibă cusăturile ascunse cu vipușcă.

În cazul în care codul este black tie, optează pentru un costum negru cu sacou și pantaloni, la care să alături și un brâu negru și o vestă cu decolteu adânc. De asemenea, în cazul în care codul vestimentar este cocktail, atunci poți opta pentru un costum din două piese diferite, cum ar fi un blazer bej și niște pantaloni de stofă bleumarin.

Cămăși elegante pentru nuntă

Oricare ar fi dress code-ul, este indicat să alegi o cămașă elegantă pentru nuntă, de culoare albă. În ce privește dress code-ul cocktail, acesta acceptă și cămăși în alte culori (întunecate sau pastelate), dar dacă vrei să mergi la sigur, cămașa albă este soluția. Fii atent și la compoziția textilă din care este fabricată: cu cât mai mult bumbac, cu atât pielea ta va „respira” mai ușor.

În cazul în ai o constituție mai corpolentă, optează pentru o cămașă regular fit (sau clasică), iar în caz contrar, alege o cămașă slim fit, care să te avantajeze. Inclusiv tipul de guler al cămășii este ceva la care să fii atent atunci când ți-o alegi. Dacă ai forma feței alungită, atunci un guler tip Kent este potrivit pentru tine, iar dacă forma feței tale este rotundă, optează pentru un guler italian, care îți va alungi optic fața. Evită gulerele cu nasturi, pentru că acestea sunt nepotrivite pentru ocaziile formale.

Alegerea pantofilor și a accesoriilor

Dress code-ul white tie îți impune să porți un papion alb, butoni la cămașă și niște pantofi LaSocki negri de piele. Black tie-ul, în schimb, se accesorizează cu un papion negru, sau în aceeași culoare pe care o are și costumul, butoni și pantofi Quazi tip Monk (închidere cu dublă cataramă), închiși la culoare, tot din piele. Nu uita nici de ceasul elegant, care să se armonizeze cromatic cu restul ținutei.

De asemenea, dacă dress code-ul este cocktail, îți poți accesoriza costumul cu o cravată pe care să o legi cu un nod deosebit și cu o curea maro care să fie în aceeași culoare cu pantofii pe care îi porți (spre exemplu, pantofii Rylko). Orice pantofi formali bărbătești pe care i-ai alege, ai grijă ca aceștia să fie comozi, din piele și proaspăt cremuiți și lustruiți.

Oricare ar fi ținuta ta pentru nuntă, asigură-te că te simți bine în pielea ta. Îmbracă toate piesele și mergi puțin prin casă, ba chiar fă și câțiva pași de dans, pentru a fi sigur că aceasta este confortabilă și nu te incomodează. În definitiv, vrei să socializezi, să te simți bine, și să sărbătorești uniunea unui prieten apropiat sau a unei rude așa cum se cuvine!

eob-tags: tinute nunta, tinute nunta femei, tinute nunta barbati

eob-cats: Sfaturi

eob-aut: birou_editorial@eobuwie.com.pl

Afla cum sa te imbraci la o nunta, ca sa alegi tinuta potrivita, in functie de anotimp, varsta, silueta ta, dar si de locul in care se desfasoara evenimentul!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi piele barbati, rieker, reduceri incaltaminte dama, ghete iarna barbati, nike air uptempo, skechers dama, buffalo, ghete tommy hilfiger dama, adidasi tommy hilfiger barbati, vans, pantofi cu toc eleganti, cizme dama, pantofi cu toc mic, pantofi cu toc gros, portofel dama, skechers, adidasi puma dama, anekke, ghete fete, jordan, ghete barbati iarna, puma, sneakers nike, sneakers, adidas ozweego, timberland, pantofi albi, adidasi jordan dama, botine dama cu toc, papuci de casa copii

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close