Știai că pielea întoarsă este confecționată de mai bine de … 6.000 ani? Acest lucru nu este surprinzător! Acest tip de piele, de proveniență animală, este tratată special și are multe avantaje. Este nu numai extrem de moale, dar arată și extrem de bine. Dar … stai puțin, ai idee cum se îngrijește corect acest material rafinat? Nu-ți face griji, ne grăbim să te ajutăm! Subiectul pentru astăzi – cum se folosește corect o perie pentru pielea întoarsă?

Curățarea pielii naturale necesită precizie și delicatețe. Așadar, renunță la mașina de spălat și optează pentru … o perie pentru piele întoarsă. Contrar aparențelor, utilizarea acesteia este simplă, ca o joacă pentru copii!

Peria potrivită pentru curățarea pielii întoarse și a năbucului?

O soluție universală (și practică) va fi o perie cu două fețe, de exemplu, de la brandul Bama, cu o parte cauciucată și alta cu peri de alamă (sau peri moi). Te întrebi cum se folosește corect o perie pentru piele întoarsă și năbuc? Permite-ne să-ți explicăm pas cu pas. Și anume:

  • latura cu păr a periei este folosită pentru eliminarea prafului și a murdăriei. Deci, dacă dorești să-ți reîmprospătezi pantofii după ce i-ai avut pe picioare întreaga zi (sau dimpotrivă, îi pregătești pentru sezonul viitor), folosește această parte a periei. Efectuează mișcări rapide și blânde – de la și către tine. Nu folosi apă sau produse de îngrijire.

Sfatul expertului

Pentru a rigidiza pantoful și a facilita astfel curățarea acestuia, folosește un calapod.

  • partea de cauciuc va îndepărta murdăria și petele de calibru mai mare, de exemplu, urme uscate de pământ sau diverse pete. Nu uita că, dacă încălțămintea este umedă, trebuie să aștepți ca aceasta să se usuce.

ATENȚIE

Nu usca pantofii din piele întoarsă cu un uscător de păr sau pe un calorifer. Pentru a accelera procesul de uscare, introdu hârtie gri în pantofi.

9960

Perie cu două fețe pentru piele de căprioară și năbuc.

Îngrijirea este baza!

Pielea întoarsă este un material solicitant, așadar merită să începi procesul de îngrijire cât mai curând posibil. Pentru a avea cunoștințe complete despre acest subiect, îți recomandăm să citești aceste două articole: Cum se curăță pielea întoarsă și Cum se întreține pielea întoarsă ca să-și păstreze calitățile pentru mult timp.

9961

Ai grijă de încălțămintea ta încă dinainte de prima purtare. Folosește o perie pentru pielea întoarsă!

Cu ajutorul unei perii pentru pielea întoarsă și năbuc poți curăța nu numai pantofii, ci și o poșetă sau o curea. Părul moale va curăța murdăria și praful și va netezi structura materialului. Dacă ești deja fericitul/a posesor/oare al unei astfel de perii, poți cumpăra separat o radieră (burete special). Îngrijește articolele din piele întoarsă și te vei putea bucura de ele pentru mai mult timp. Utilizează întotdeauna produse concepute special în acest scop. Nu experimenta, deoarece poți deteriora sau chiar distruge în totalitate materialul!

Cum se folosește peria pentru pielea întoarsă? În primul rând – în mod regulat! Tot ce ai nevoie este o mică consecvență pentru a ajuta încălțămintea să-și păstreze calitățile originale pentru ani de zile!

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.