Ținute casual pentru toamna asta: Ghid complet de asortare

Suntem în plin sezon tomnatic și cu siguranță fiecare dintre noi am dat val-vârtej în garderoba de toamnă, pentru a ne alege de acolo cele mai cool piese vestimentare pe care să le combinăm în ținute chic și confortabile. Și atunci când ne gândim la confort și relaxare, desigur că ne vine în minte stilul casual. Chiar dacă este unul dintre cele mai simple și accesibile stiluri vestimentare, stilul casual poate fi uneori destul de greu de „nimerit”.

Însă nu trebuie să-ți faci prea multe griji în această privință, pentru că ai venit în locul potrivit. Dacă ești în căutarea unei surse de inspirație sau dorești să îți reînnoiești garderoba cu piese fashion de sezon, îți propunem mai jos un ghid complet de asortare cu ținute casual pentru toamna aceasta. Pregătește-te pentru toamnă alături de epantofi.ro și descoperă ce înseamnă cu adevărat o ținută casual, care sunt piesele vestimentare de bază pentru stilul casual, dar și numeroase recomandări de ținute casual pentru femei și bărbați.

Ai în plan să ieși cu prietenii în oraș, să îi faci o vizită familiei sau ai casual friday la birou? O ținută casual se va potrivi în oricare dintre circumstanțe! Dacă încă te întrebi ce înseamnă casual, trebuie să știi că stilul casual este unul relaxat și confortabil, ce îmbina haine basic pe care oricine le deține în garderobă, indiferent de stilul vestimentar reprezentativ. Fie că vorbim despre un tricou, un cardigan sau o pereche de jeans, toate se regăsesc în dulapul tău.

Îmbrăcămintea casual are avantajul de a fi la îndemâna oricui vrea sa creeze ținute confortabile pentru activitățile de zi cu zi.Tocmai datorită confortului pe care îl oferă, stilul casual a cunoscut de-a lungul timpului numeroase modificări, ceea ce a adus la apariția stilurilor chic casual, business casual, smart casual, casual elegant sau sport casual. Cum pot fi acestea obținute? Prin combinarea pieselor vestimentare ce aparțin stilului casual cu cele ce aparțin celorlalte stiluri vestimentare menționate. Îți vom oferi, în cele ce urmează, sfaturi despre cum să combini diverse haine din stiluri diferite, pentru a te inspira în următoarea sesiune de shopping.

Sursa foto: Shutterstock

Vrei să afli care sunt piesele vestimentare care nu trebuie să lipsească dintr-o garderobă casual? Descoperă în rândurile următoare în ce constă îmbrăcămintea casual.

Tricou

Tricoul este o piesă casual care te poate scoate întotdeauna din încurcătură. Indiferent că alegi să-l combini cu o pereche de pantaloni sau jeans și o pereche de teniși pentru o ținută de zi, fie că adaugi câteva accesorii de efect pentru o ținută de seară, tricoul este acea piesă basic de care ai nevoie.

Hanorac

O garderobă casual are întotdeauna la bază hanoracele, cu ajutorul cărora poți obține ținute casual și sport casual extrem de confortabile și chic. Deși o piesă specifică stilului streetwear, hanoracul este de nelipsit din garderoba casual de toamnă, fiind o piesă extrem de versatilă.

Jeans

Piesa de bază a stilului casual este fără doar și poate jeanșii. Nu există un outfit mai casual decât o pereche de jeans și un top simplu. Investește într-un model clasic, de calitate și vei avea în garderoba de toamnă o piesă care te va scoate din multe încurcături.

Fustă

În cazul femeilor ce preferă un look mai feminin, fustele de orice lungime nu trebuie să lipsească din ținutele casual de toamnă. Indiferent de model, dacă vei purta fusta cu o geacă din denim sau cu un hanorac, vei obține ținuta casual perfectă pentru activitățile zilnice.

Rochie casual

Niciodată nu poți da greș cu o rochie casual, indiferent dacă preferi rochiile simple sau ești o fană a imprimeurilor îndrăznețe. În funcție de eveniment și tipul de ținută casual pe care vrei să o abordezi, poți alege să elevezi sau nu ținuta prin intermediul accesoriilor și a perechii potrivite de încălțări.

Pulover

Atunci când vine vorba de ținute casual, deja am stabilit că relaxarea și confortul sunt cuvintele cheie. În această ordine de idei, cum te poți bucura de o ținută casual confortabilă la trecerea între sezoane mai bine decât cu un pulover? Indiferent de modelul ales, poți crea cele mai variate ținute casual, de la chic la elegante.

Pantaloni de trening

Pantalonii de trening nu mai reprezintă de mult simple haine clasice de stat în casă sau de mers la jogging. În prezent, aceste piese confortabile sunt de nelipsit din garderoba femeilor și a bărbaților deopotrivă. În combinație cu alte elemente chic, pantalonii de trening pot crea ținute casual excelente în multe dintre circumstanțe.

Sacou

Chiar dacă sacourile sunt considerate piese vestimentare ce fac parte din arsenalul ținutelor business, există o mulțime de modele ce pot fi adaptate cu ușurință în ținute casual sau smart casual. Poate chiar și casual elegant, dacă reușești să combine ideal sacoul cu alte piese vestimentare casual.

Încălțăminte confortabilă

Nici încălțămintea confortabilă nu trebuie să-ți lipsească din garderoba de sezon, dacă dorești să creezi ținute casual. Chiar dacă stilul casual se concentrează mai mult pe haine, încălțăminte este un accesoriu important, ce poate transforma instant un outfit formal într-unul casual.

Care crezi că este cel mai important criteriu în alegerea unei ținute casual pentru femei? Te vei îmbrăca cum crezi de cuviință sau cum o cere situația? Răspunsul este: o combinație între cele două. În alegerea ținutei casual își pune accentul și stilul personal relaxat, dar și situația în care te regăsești.

Tocmai din acest motiv, ținutele casual de damă pentru toamnă au căpătat numeroase nuanțe, de la stilul chic casual, până la cel sport casual. Indiferent despre care stil este vorba, există soluții de efect pentru orice împrejurare. Iată câteva idei de ținute casual pentru femei care să te inspire!

Ținute chic casual

Stilul chic casual are la bază îmbinarea pieselor vestimentare casual cu cele chic, care pot transforma o ținută aparent banală într-una sofisticată.

  1. Colanți, tricou, cardigan și pantofi sport

Combinarea colanților cu un tricou supradimensionat, un cardigan strâns în talie și o pereche de pantofi sport de damă pot crea un look casual chic formidabil.

  1. Pantaloni de piele, camașă, botine și pălărie

În crearea unei ținute casual chic poți aborda combinarea unei perechi de pantaloni de piele, a unei cămăși casual, unei perechi de botine de damă din piele întoarsă și o pălărie chic.

  1. Fustă, pulover, cizme și plic

Combină o fustă plisată casual, cu un pulover, o pereche de cizme de damă din piele și un plic din piele. Vei obține una dintre cele mai chic ținute casual!

Ținute business casual

Stilul business casual este unul destul de ușor de abordat, mai cu seamă că astfel de ținute casual vor fi purtate la birou. Caracteristicile acestui stil se depărtează de stilul casual și se apropie de cel office. Iată câteva ținute office casual de damă!

  1. Jeans, cămașă, sacou și pantofi Oxford

Alegerea unei ținute cu sacou și blugi pentru femei poate fi o alegere inspirată pentru stilul business casual. Completează ținuta cu o cămașă albă și o pereche de pantofi Oxford de damă.

  1. Pantaloni, cămașă, pulover și pantofi stiletto

Optează pentru o pereche de pantaloni casual, o cămașă albă simplă, un pulover în nuanțe neutre cu guler în V și o pereche de pantofi cu toc stiletto negri. O geantă în stil office poate completa ideal ținuta.

  1. Fustă, helancă, palton și mocasini

O fustă din stofă până la genunchi, alături de o helancă în nuanțe pământii, un palton și o pereche de încălțăminte de damă fără toc, așa cum sunt mocasinii, pot crea una dintre cele mai interesante ținute business casual.

Ținute smart casual

Crearea unei ținute smart casual presupune piese vestimentare comode definitorii pentru stilul casual, însă cu o notă de eleganță. Ținutele smart casual nu sunt nici prea formale, dar nici prea relaxate. Iată cum asortezi elementele smart cu cele casual!

  1. Pantaloni clasici, top elegant, sacou si pantofi Lords

Optează pentru o pereche de pantaloni clasici negri, un top fluid elegant în nuanțe neutre, un sacou și o pereche de pantofi Lords de damă. Vei crea ținuta smart casual ideală!

  1. Fustă conică, top elegant, cardigan și balerini

Vrei să obții o ținută smart casual ideală pentru toamnă? Mizează pe o fustă conică în nuanțe neutre, o bluză elegantă, o pereche de balerini și un cardigan casual, care să aducă acea notă de relaxare ținutei.

  1. Jeans, bluză elegantă, sacou și botine

Cine a spus că nu poți obține ținute smart casual cu o pereche de blugi? Combină-i cu o bluză elegantă albă, un sacou negru și o pereche de botine cu toc din piele și ești gata pentru o zi la birou!

Ținute casual elegant

Elementele casual pot fi îmbinate excelent cu cele elegante pentru obținerea unei ținute casual elegant pentru femei de excepție. Descoperă în cele ce urmează inspirația de care ai nevoie.

  1. Pantaloni eleganți, pulover și pantofi stiletto

Combină o pereche de pantaloni eleganți cu talie înaltă, cu un pulover simplu în aceeași paletă cromatică și o pereche de pantofi cu toc stiletto. Completează look-ul cu o geantă mini de umăr și ești gata să fii în centrul atenției!

  1. Costum elegant, top simplu și sneakers

Dacă vrei să ai o apariție spectaculoasă, alege să combini un costum elegant cu un top simplu și o pereche de sneakers de damă. Alături de un ceas elegant și de o geantă de mână, piesele vestimentare se vor potrivi de minune.

  1. Rochie elegantă, jachetă de piele și bocanci

Modelele de rochii de seară pot fi completate îndrăzneț cu o pereche de bocanci pentru femei, așa că nu ezita să îmbini aceste piese vestimentare. O jachetă de piele va fi doar cireașa de pe tort, asta dacă te întrebai ce poți purta peste o rochie de seară!

Ținute sport casual

Ținutele sport casual sunt definiția confortului, mai cu seamă că presupune îmbinarea pieselor relaxate ale stilului casual cu cele și mai relaxate ale stilului sport. Iată câteva idei de asortare fabuloase!

  1. Pantaloni de trening, top sport, sacou casual și bocanci

Pentru o apariție cool, poți alege să combini o pereche de pantaloni de trening, un top simplu sport, un sacou casual oversized și o pereche de bocanci. Stilul relaxat al ținutei tale este demn de revistele de fashion!

  1. Jeans, hanorac și teniși

Combinația dintre o pereche de blugi, un hanorac și o pereche de teniși de damă este incredibil de cool și de confortabilă. Completează ținuta casual cu un rucsac și ești gata pentru orice activitate.

  1. Compleu casual, palton și adidași

Mizează pe un compleu casual din cașmir, un palton din stofă, o pereche de șosete lungi și o pereche de adidași, pentru una dintre cele mai confortabile și cool ținute sport casual.

Așa cum se întâmplă și în cazul femeilor, și bărbații au descoperit numeroase ținute stilate, ce îmbină eleganța și confortul. Și cum versatilitatea este un cuvânt cheie în garderoba bărbaților, nu este de mirare că majoritatea sunt adepții ținutelor casual, indiferent că le poartă la ieșirile cu prietenii, la cumpărături sau la petreceri.

Fiind însă atât de versatil, stilul casual poate fi destul de greu de definit în rândul domnilor, mai cu seamă că orice combinație poate fi una casual. Descoperă, așadar, care sunt cele mai potrivite ținute de toamnă pentru bărbați în funcție de context.

Ținute chic casual

Stilul chic casual presupune alegeri infinite de combinații de piese vestimentare, chiar și în rândul bărbaților. Iată câteva ținute casual chic pentru bărbați!

  1. Jeans, cămașă, cardigan și teniși

Ce poate fi mai chic decât combinarea unei perechi de blugi, cu o cămașă casual, un cardigan și o pereche de teniși de bărbați? Ai grijă să ai toate aceste piese vestimentare în garderobă!

  1. Jeans cropped, bluza casual, jachetă de piele și sneakers

O pereche de blugi rupți, în combinație cu o bluză uni, o jachetă de piele neagră și o pereche de sneakers de bărbați albi poate crea cea mai cool combinație chic casual pentru bărbați.

  1. Pantaloni, cămașă casual, palton și adidași

Optează pentru o pereche de pantaloni casual, o cămașă din denim, un palton casual și o pereche de adidași și vei avea una dintre cele mai chic apariții din oraș!

Ținute business casual

Ținutele business casual pentru bărbați sunt alegeri ideale pentru birou, întâlniri de afaceri sau cine cu parteneri din sfera profesională. Iată câteva idei pentru o apariție business relaxată!

  1. Pantaloni, tricou, sacou și sneakers

Combină o pereche de pantaloni negri cu un tricou simplu alb, un sacou office din stofă și o pereche de sneakers albi. Ținuta ta se va potrivi de minune cu mersul la birou.

  1. Jeans, bluză casual, palton și ghete

Asortează o pereche de jeans negri cu o bluză neagră casual, un palton din stofă și o pereche de ghete pentru bărbați din piele. În acest fel vei obține nu numai un look stilat, ci și unul relaxat.

  1. Pantaloni, cămașă, bluză și mocasini

În zilele de toamnă ceva mai călduroase poți miza pe combinarea unei perechi de pantaloni clasici, o cămașă, o bluză purtată peste aceasta și o pereche de mocasini de bărbați din piele.

Ținute smart casual

Ținutele smart casual pentru bărbați, asemenea celor pentru femei, păstrează stilul relaxat al pieselor vaselor, dar aduce și un plus de eleganță prin diverse trucuri de stil. Iată cum poți combina aceste piese vestimentare în ținute smart casual pentru bărbați!

  1. Pantaloni, cămașă, sacou și pantofi sport

Alege să porți o pereche de pantaloni eleganți, o cămașă, un sacou elegant din materiale groase și încălțăminte de bărbați sport casual. Pentru o notă de eleganță, poți opta pentru accesorizarea buzunarului sacoului cu o batistă și poți purta un ceas elegant.

  1. Costum, cămașă, bluză și sneakers

Un costum din stofă gri, alături de o cămașă albă, o bluză purtată peste aceasta și o pereche de sneakers albi te poate transforma instant într-un bărbat elegant și stilat, dar în același timp cu un look relaxat.

  1. Jeans, cămașă, pulover și pantofi formali

Alege o pereche de blugi închiși la culoare, o cămașă albă elegantă, un pulover suprapus peste aceasta și o pereche de pantofi pentru bărbați formali, de culoare închisă. Pentru un plus de eleganță, poți miza pe alegerea unei cravate, al cărei nod să se întrevadă la baza gulerului puloverului.

Ținute casual elegant

Și bărbații pot crea ținute casual elegant extrem de stilate prin îmbinarea stilului rafinat elegant și a stilului relaxat casual. Iată câteva combinații reușite pentru acest sezon!

  1. Pantaloni de costum, maletă și pantofi eleganți

Una dintre cele mai reușite ținute casual elegant poate fi obținută prin combinarea unei perechi de pantaloni de costum negri, prevăzuți cu o curea neagră din piele, o maletă neagră casual și o pereche de pantofi negri eleganți din piele.

  1. Jeans skinny, cămașă, vestă, sacou și ghete

O pereche de blugi skinny negri, o cămașă albă, o vestă și un sacou din stofă, alături de o pereche de ghete negre din piele pot crea o ținută casual elegant de excepție pentru bărbați.

  1. Costum elegant, helancă și cizme

Un costum elegant din materiale groase, împreună cu o helancă uni și o pereche de cizme pentru bărbați negre din piele sunt piese vestimentare ideale pentru crearea unei ținute casual elegant care iese în evidență.

Ținute sport casual

Ținutele sport casual pentru bărbați reprezintă aceeași relaxare vestimentară despre care am vorbit și mai sus, în ceea ce privește sexul feminin. Iată doza de inspirație de care ai nevoie pentru a compune ținute cool sport casual pentru bărbați!

  1. Jeans, hanorac și ghete

Poți obține extrem de ușor o ținută sport casual prin combinarea unei perechi de jeans, a unui hanorac și a unei perechi de ghete pentru bărbați din piele întoarsă. Un rucsac de piele s-ar potrivi minunat în ținută!

  1. Pantaloni casual, tricou polo, geacă de piele și sneakers

Alege o pereche de pantaloni casual din stofă, un tricou polo, o geacă din piele întoarsă și o pereche de sneakers. În zilele reci, poți înlocui geaca din piele cu un palton casual.

  1. Pantaloni casual, hanorac, haină și bocanci

Optează pentru o pereche de pantaloni casual negri, un hanorac negru, o haină maro și o pereche de bocanci negri din piele. O geantă din piele sau un rucsac din piele sunt perfecte în această combinație.

Sperăm că acest ghid de asortare îți va oferi inspirația de care ai nevoie pentru crearea ținutelor casual din acest sezon, indiferent de circumstanțe. Lasă-ți imaginația să zburde și creează cele mai reușite combinații vestimentare, ținând cont de sugestiile noastre. Vei vedea că este foarte ușor să ai o apariție simplă și sofisticată în același timp!

The photos can be downloaded from here.

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi cu toc eleganti, ghete copii fete, adidasi fila dama, adidasi dama, pantofi cu toc mic, puma, adidasi puma dama, botine dama elegante, portofel dama, nike air uptempo, anekke, sneakers nike, ghete baschet, adidas ozweego, adidasi femei, adidasi copii, pantofi albi, adidasi tommy hilfiger barbati, ghete fete, ghete sport barbati, palladium, skechers dama, vans, nike uptempo, skechers, jordan, rucsac, adidasi jordan dama, botine, bocanci

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close