Pantofii potriviți pentru volei. Crește eficiența jocului!
Se spune că voleiul nu este doar un sport, ci și o aventură frumoasă și un mod fantastic de viață. Dacă practici deja această disciplină – te felicităm, cu mâna pe inimă! Iar pe cei care abia acum se pregătesc să înceapă o aventură cu voleiul (sau intenționează să revină la joc după o pauză de câțiva ani), îi încurajăm să citească articolul nostru. Vă vom oferi câteva sfaturi simple despre cum să alegeți pantofii potriviți pentru volei!
Pentru a obține performanțe maxime în timpul jocului, optează pentru încălțăminte sport profesională. Cu ce sunt acești pantofi mai speciali? Vei afla răspunsul într-o clipă!
De ce merită să joci volei?
Voleiul este un sport unic care sculptează nu numai corpul, ci și caracterul. Ca orice alt joc de echipă, el dezvoltă abilitățile sociale. Atingerea obiectivului propus necesită muncă organizată în grup și capacitatea de a prezice mișcările adversarului. Ba mai mult, jucând volei, poți fi sigur că:
- îți modelezi silueta (arzi în medie 400 de calorii pentru într-o oră de joc),
- îți îmbunătățești coordonarea motorie,
- îți antrenezi reflexele și câștigi dexteritate fizică,
- reduci excesul de stres și, astfel, obții un efect pozitiv asupra sănătății și stării de bine.
Știai că…?
Cel mai lung meci de volei a durat … 75 de ore și 30 de minute! A fost jucat în Kingston (California de Nord).
Fiecare sport necesită o pregătire corespunzătoare. Pantofii joacă un rol important în timpul jocului!
Sperăm că beneficiile enumerate de noi – rezultatul practicării voleiului – te-au motivat să joci și mai mult. Așadar, să trecem la merite, deci:
Cum alegem pantofii potriviți pentru volei?
Voleiul se joacă de obicei în spații închise. Și deși suprafața terenului este, prin definiție, sigură pentru jucători (omogenă și împiedică alunecarea), pantofii de volei selectați în mod corespunzător vor avea un efect pozitiv asupra confortului în timpul jocului. Ce caracteristici trebuie să aibă încălțămintea concepută pentru acest sport? Ne grăbim să îți răspundem acum:
- TALPA. Ar trebui să fie suficient de flexibilă pentru a permite îndoirea liberă a piciorului (de exemplu, în timpul săriturilor) și suficient de groasă pentru a asigura o amortizare și protecție adecvată pentru ligamente și articulații. De exemplu, pantofii Mizuno (în care joacă jucătorii din echipa italiană) sunt echipați cu o serie de tehnologii diferite care susțin, printre altele diversele mișcări ale picioarelor și cresc aderența la sol. Inspiră-te din fotografia acestui brand de pe Instagram :
2. PARTEA SUPERIOARĂ. Amatorii și jucători profesioniști, optează de obicei pentru pantofi de volei cu partea superioară scurtă. Aceste modele nu restricționează în niciun fel mișcarea, ceea ce ușurează realizarea unei sărituri spontane. Pe de altă parte: nu garantează o protecție maximă pentru gleznă în timpul sarcinilor grele sau al jocului prelungit (spre deosebire de pantofii cu partea superioară ușor mai înaltă!).
3. MATERIALUL. Pentru a reduce transpirația picioarelor – ceea ce duce adesea la bătături dureroase – optează pentru încălțăminte sport cu o plasă respirabilă. Tenișii din material sau chiar modelele din piele nu vor trece examenul!
Știai că…?
Primul joc oficial de volei a avut loc în anul 1896.
4. ȘIRETURILE. Pantofii cu șireturi stabilizează piciorul mai bine decât modelele Velcro. Interesant este faptul că, nu cu mult timp în urmă au existat pantofi cu șireturi cu auto-închidere pentru sportivi, despre care poți citi mai multe într-un alt articol de pe blog.
Companiile mari de încălțăminte – cum ar fi Nike sau Adidas – îmbunătățesc constant încălțămintea sport pe care o produc cu diverse sisteme și tehnologii.
Și dacă, în afară de volei, îți dorești să joci fotbal sau baschet, te invităm să citești articolele noastre despre:
Ghetele de fotbal. Ce să alegi pentru a crește eficacitatea jocului?
Ce încălțăminte alegem pentru baschet? Iată recomandarea noastră.